Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

FOTO. Cote de inundație depășite pe râurile din județ. Acumularea Călinești-Oaș, în faza a II-a de apărare

Acumularea Călineşti-Oaş din județul Satu Mare se află în faza a II-a de apărare, aferentă codului portocaliu. Din acumulare se evacuează controlat debite, prin golirea de fund şi prin uzinare.

Prin aceste proceduri, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare controlează nivelul apei din acumulare, ținând cont de debitele și nivelurile înregistrate pe cursurile de apă și de prevederile regulamentului de exploatare.

În momentul actual, pe cursurile de apă din județul Satu Mare se înregistrează depășiri ale cotelor de inundație pe sectoarele îndiguite ale râurilor:

  • Tur (Călineşti-Oaş – Turulung – Micula – frontieră);
  • Crasna (Domănești – Berveni – frontieră).

Menționăm că este în vigoare avertizarea hidrologică, emisă în data de 9 februarie 2021 de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.  Textul avertizării poate fi consultat accesând link-ul: http://www.inhga.ro/…/avertizare-hidrologica-nr-16-din…

Specialiștii SGA Satu Mare monitorizează permanent nivelurile și debitele cursurilor de apă și asigură fluxul informațional al datelor prin Dispecerat către toate instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență. Totodată, aceștia aplică programul de măsuri pentru exploatarea în siguranță a lucrărilor hidrotehnice în sezonul rece.

3 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Sa speram ca sunt si specialisti printre ei. Nu doar chelneri. Good job. 🙂

  2. cityzen Răspunde

    Pe Otto de la PNL nu îl interesează, el vrea să obțină doar lucrări ca să primească bani pentru a obține comisioane și bani pentru viitoarea lui societate fantomă și căpușă!!!!

    • ecologist Răspunde

      SGA nu este ANIF. Sunt două societăți distincte cu atribuții diferite. SGA e cu cursurile și cu acumulările de apă iar ANIf e cu lucrările de îmbunătățiri funciare și de desecări. Deci aici nu e treaba lui Otto al tău. Drept vorbind au și ei prin zonă ceva lucrări vai de mama lor, neîntreținute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.