Ultima actualizare: azi, 10:26

Locale

FOTO/VIDEO. S-a deschis Târgul Mărțișorului. Creații spectaculoase în centrul Sătmarului

Sătmărenii sunt invitați, începând de astăzi, vineri, 26 februarie până luni, 1 martie, la Târgul Mărțișorului. Evenimentul are loc în parcul din Piața Libertății, între orele 10.00-18.00 și este menit să aducă împreună atât meșteri artizani, cât și meșteșugari.

Sătmărenii au fost prezenți în număr destul de mare în centrul municipiului Satu Mare, la numai o oră de la deschiderea târgului. Aceștia au fost întâmpinați cu o ofertă bogată de mărțișoare, care surprind prin unicitate, creativitatea și diversitatea materialelor folosite. Astfel, meșterii își propun să reflecte cât mai bine semnificațiile acestui element de patrimoniu înscris de UNESCO în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

La această ediție participă 24 de meșteșugari, meșteri și creatori care vor prezenta mărțișoare din plante, produse de patiserie, pietre semiprețioase, articole din piele, pâslă, ceramică, articole brodate, precum și alte elemente de decor hand-made ce vor transmite bucuria de a dărui şi primi acest simbol al sosirii primăverii.

Târgul Mărțișorului se organizează respectând restricțiile impuse de contextul pandemic, sătmărenii fiind rugați să respecte regulile privind distanțarea fizică și purtarea măștii de protecție.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural ,,G.M Zamfirescu” și Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare.

2 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Mă duc să văd dacă au mărțișoare din cârnați. Ca în cazul târgului Valentine’s Day!!! Erau acolo de toate numai cadouri NU!!!

  2. Jan Răspunde

    Lasă-l în pulă de târg, nu sunt bani și amu pă pandemia asta cui îi arde de prostii și de mărțâșoare ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.