Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

FOTOGALERIE. Încă două autobuze hibrid Solaris Urbino au sosit la Satu Mare

Compania Solaris a livrat încă două autobuze hibrid Solaris Urbino. Autobuzele au fost achiziționate prin fonduri europene.

Primăria Municipiului Satu Mare a cumpărat, în ultimii 3 ani, 5 autobuze noi diesel, la care se adaugă acum cele 17 autobuze hibrid, din care 13 au fost deja livrate. Din 2006, Primăria nu mai cumpărase nici un autobuz nou!

,,Asigurarea unor condiții de transport în comun la standarde înalte pentru toți sătmărenii rămâne o prioritate a Primăriei, iar municipalitatea va continua dotarea parcului auto al Transurban cu autobuze noi performante, din fonduri locale, naționale și europene”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Autobuzele sunt echipate cu un sistem hibrid în serie care integrează un motor electric de 120 kW și un motor diesel de 151 kW. Totodată, sunt echipate cu aer condiționat, un sistem de supraveghere video și un sistem pentru numărarea pasagerilor, astfel încât municipalitatea să poată obțină rapoarte cu privire la numărul de persoane de pe ruta respectivă.

Fiecare autobuz va putea transporta până la 96 de pasageri, dintre care 31 ei vor putea să călătorească având un loc pe scaun.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional (din care se construiește și autogara, sistem de monitorizare al traficului și sistem de e-ticketing), iar valoarea totală este de 37.102.839 lei din care co-finanțarea municipiului Satu Mare este de 659.200, 54 lei.

 

4 comentarii

  1. Ardeleanul Răspunde

    Dar de ce nu e vopsit pe rosugalbenalbastru. pfff verde..batava norokul.

    • Calin Răspunde

      Ca numa` vopsea verde o fo pe stoc.

    • Joli Joker Răspunde

      Măi tăntălăule, hibrid înseamnă ca e ecologic (verde), care e culoarea naturii? Hat nu steagul tău drag nationalist bată-tye betyeșigul 😀

  2. nu Răspunde

    Hibrid numa pe pod in jos merge pe baterii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.