Ultima actualizare: azi, 11:14

Locale

Magyar Lordand: „Proiectul de lege a fost revocat. Nu va fi limitat numărul porcilor din gospodăriile familiale”

Proiectul de lege a fost revocat, nu va fi limitat numărul porcilor din gospodăriile familiale. Deputatul sătmărean Magyar Lóránd spune că munca a dat roade, proiectul controversat urmând să fie retras.

Munca noastră a dat roade! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va retrage controversatul proiect, pe care UDMR îl consideră lipsit de sens, care ar limita la 5 numărul de porci care pot fi ținuți în fermele mici și gospodăriile familiale”, a anunțat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, deputatul sătmărean Magyar Lóránd.

Politicianul, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură a camerei deputaților, s-a consultat recent cu ministrul agriculturii solicitând retragerea proiectului de decret emis spre dezbatere publică, deoarece acesta ar afecta negativ gospodăriile familiale.

Adrian Oros a promis că vor reformula legislația, astfel încât ea să fie acceptabilă pentru toate părțile implicate, cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, fusese criticat și de diferite organizații ale fermierilor.

Decretul emis spre dezbatere ar fi limitat la 5 numărul de porci care pot fi ținuți în fermele mici și gospodăriile familiale – numărul incluzând porci, purcei și scroafe.

Odată cu anunțarea retragerii proiectului, ministrul agriculturii a menționat faptul că izbucnirea pestei porcine a cauzat mari daune pe plan național. 740.000 de porci au fost uciși de autorități, iar sprijinul material acordat fermierilor și fermelor de porci a ajuns la 6 milioane de lei. Deficitul comercial în acest sector a atins suma de 621 milioane EUR – România are o capacitate de a creștere 3,6 milioane de porci, pe când, la propriu, sunt crescuți doar 982.701 de suine, deoarece multe ferme au fost nevoite să închidă, iar țara produce doar 25% din carnea de porc consumată de populație.

 

7 comentarii

  1. Jouzsi Răspunde

    Foarte bine Lori, bravo !!!. Îmi și yeu tri șoldani !!!.

  2. Dorolțan Răspunde

    Jo csinals tesfer !!!. Super fasza !!!

  3. traiasca-ti soricu vere Răspunde

    Va dati seama ce a mai luptat Lori al nost! Se ducea dracu concursul de taiat porci udmr!

  4. vasile Răspunde

    lasa Lori dupa patru ani de odihna adica primul mandat, ca oricum cei din PSD Petre Daea nici macar nu a stiut cine esti, acuma actualul ministru macar se pozeaza cu tine.

  5. unu Răspunde

    pai cum vor tine ferma de porci din cauas??? daca sunt interdictii aloooooo ( gasca udmr)

  6. Gov Răspunde

    Nu-mi doresc decât ca vecinul tău să-și facă un coteț pentru 10 porci chiar sub fereastra vilei tale . Atunci să te văd .
    Bine că ai votat împotriva acordării de ajutoare pentru secetă . Agricultorii din sud au cules nana anul ăsta și multe firme sunt în prag de faliment . Sau voi ăștia de la UDMR chiar asta urmăriți ? Când a fost secetă în nord-vest s-au dat ajutoare . Pentru cei din sud se dă….cea mai dintre picuoare .
    Nu este corect !!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.