Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

O sătmăreancă și-a pierdut tatăl, fratele și soțul, bolnavi de COVID. Acuză medicii de neglijență

Maria O. din județul Satu Mare și-a pierdut tatăl, fratele și soțul, bolnavi de COVID-19, acuzând medicii de neglijență și rele tratamente. Femeia și-a scris întreaga poveste pe pagina sa de Facebook, cerându-le oamenilor să distribuie petiția, așa cum îi spune ea, pentru a se afla detalii despre moartea celor dragi lor, și pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.
Redăm povestea Mariei O.:
„Răposatii Oros Petru, in varsta de 53 de ani, respectiv sotul meu, și Mois Ioan, respectiv fratele meu, au decedat in urma depistării cu virusul actual. Soțul meu, Oros Petru a fost dus din casă pe picioarele lui, asemenea și lui Mois Ioan pe data de 07/02/2021 in incinta spitalului Negrești-Oaș din jud. Satu Mare. Dupa probabil ceva complicați (spuse de doctori) au fost nevoiți să il intubeze total pe baza unor rezultate de 75% din plamani afectați, iar pe Mois Ioan in supraveghere, ajutat de o simpla mască de oxigen.
Fara nici un acord, cei de la spitalul Negrești-Oas au aprobat si efectuat transferul soțului meu in spitalul municipiului Carei (zis si spitalul morții) asta fiind noaptea de 07/02/2021 spre 08/02/2021, fara a anunța pe cineva din familie. Mois Ioan fiind și el transferat tot acolo in data de 08/02/2021 cu o saturație de oxigen in sange de peste 90% si cu informația din partea spitalului Negrești-Oaș cu afectarea plămânilor de 50%.
Ajungand din Franța in data de 09/02/2021, m-am prezentat in fața spitalului din Carei pentru a prelua informații referitoare la starea lor de sănătate spunându-ne ca starea sotului meu este foarte degradată, iar cea lui Mois Ioan fiind stabilă si cu 80% sanse de trait ,spusele doamnei doctor prin telefon, care refuza orice întâlnire cu noi pentru a ne da detalii.
In data de 10/02/2021, am primit un telefon din partea doamnei doctor de pe sectia ATI pentru achiziționarea medicamentului Lemod Solu, necesar lui Mois Ioan pentru tratament, și ca spitalul nu mai are provizii cu acest medicament (in Franta locuiesc de 10 ani si am trecut prin multe intervenții pe la spitale, dar nici odată nu ni s-a spus mie si familiei mele să cumpărăm un medicament care nu se eliberează doar pe prescripție de către spital si doar ei îl pot achiziționa). Am reusit într-un final să fac rost de acest medicament cu ajutorul farmaciilor și le mulțumesc din suflet că mai avem oameni cu inimă in această țară.
În data de 10/02/2021 încercând am afla informații despre starea soțului meu, mi se spunea la telefon ca starea lui sa stabilizat și că merge spre bine, in jurul orei 00:05 soțul meu a decedat.
Speriați de aceste vorbe, de consolare, ca totul merge spre bine dar din pacate totul se prăbușea, am cerut transferul lui Mois Ioan către alt spital mai performant și unde sunt doctori capabili sa trateze pacienți nu să îi bage sub 2 metri de pamant. Transferul ni s-a refuzat din partea medicului de gardă până în data de 12/02/2021 seara cand am reusit transferul lui Mois Ioan din Carei catre spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare.
Mois Ioan ajungând in jurlul orei 21:00 fara fișa medicală cu informațiile referitoare la tratamentul administrat in Carei. Ora 01:10 in data de 12/02/2021 spre 13/02/2021 Mois Ioan moare pe patul de spital cu masca de oxigen fără a fi intubat.
Oameni buni, cei care aveti un suflet ajutați-ne ca această petiție să se facă cunoscută și să cerem detalii de ce se moare in aceste circumstanțe necunoscute.
Am îngropat pe tatăl meu in decembrie trecut iar doua luni mai târziu pe soțul meu si pe fratele meu. Durerea este nespus de grea și aceste explicați care ne lipsec pentru a putea înțelege ce s-a întâmplat.
Acuzăm doctori de la spitalul Negrești-Oaș si de la spitalul municipal Carei si personalul de pe sectia ATI pentru relele tratamente si lipsa profesionalismului lor.
Nu dorim ca alți oameni sa mai întâmpine astfel de situații, trebuie sa iesim in stradă pentru acești neglijenți incapabili care ne omoară persoanele dragi.
Pun sub acuzare doctorul Mitrea din Negrești-Oaș și pe doctorița Pal de la spitalul municipal Carei secția ATI pentru neglijența acordată.”

23 comentarii

  1. cityzen Răspunde

    Degeaba au cadrele medicale salarii mari daca actele medicale prestate sunt slabe iar cand salveaza pe cineva se consideră o adevărată perfornanță!!!!!!!!!!!oare cand vor fi plătiți după performanță și li se vor imputa decesele din salar ca activitate nesatisfăcătoare ce salarii oare vor mai avea!! aștia de la Carei cred că vor aduce bani de acasă, nu să mai primească salarii!!!!!!!!!!!

    • @Cetăţeanul Răspunde

      Cum Doamne apără să faci o petiţie în domeniul medical ca şi cum verdicte care ar trebui să fie date de specialişti să fie un exerciţiu…,,democratic”? De la începutul pandemiei au mai fost vreo trei medicamente ,,minune” care sau dovedit un mare fâs.

  2. cizmaru Răspunde

    cereti necropsia cadavrelor si veti avea surprize nu covitu lea omorit ci alte bacteri medici uni nu toti se uita la om cala ca la un obiect fara valore pentru ei meseria de medic este numai aducator de venituri

  3. AziNu Răspunde

    Daca ar fii ramas in casa toti bolnavii de Covid din RO, numarul deceselor ar fii fost infim. Asa se explica diferenta mare intre nr de imbolnaviri si decese din unele tari fata de alte tari. In tarile in care nu au fost multe decese, e curatenie in spitale si la propriu si la figurat. Acolo nu prea vezi Arahat. Va dati seama ca astia 3 o fost omorati in spitale , nu are cum sa fie asa coincidenta. Dar din cate stiu eu, multi au plecat pe picioarele lor si s-au intors pe la usa de la morga. O gramada de familii o stat la poarta spitalului neputinciosi , nu au avut acces la mort, la inmormantare, autopsie, nimic. Autopsiile sunt interzise ca sa nu aflam adevarul . Ce credeti , ca in mort sta mai mult virusul ca in alte locuri? Dar e lege: mortii de covid nu se dezgroapa nici peste 200 de ani. Ca asa e la noi in Romanica. Stam pititi si ne ascundem de responsabilitati, lasam un Arahat sa dea foc ici colo etc. BANU sa vina! Sanatatea economiei e mai presus decat cea a omului!

  4. unu Răspunde

    pai chiar daca se face autopsie si acolo se poate declara ca a avut covid cine vede?????????/

    • Herr Doctor Răspunde

      Nu trebuie autopsie sa stabilesti daca cineva a avut covid.
      Pt autopsie in situatii periculos infectante trebuie laborator special ,de unde rezidurile ajung distruse , nu sange in canalizare si apoi in Somes.

      • ... Răspunde

        @Herr Doctor. Nenumărate studii au demonstrat că boala se transmite prin respirație și prin microparticulele care ajung în aer prin respirație. Ai putea să ne dezvolți pe marginea acestui subiect că ce microparticule ajung în aer de la un decedat??? Mulțumesc.

      • ... Răspunde

        @Herr Doctor. Încă aștept răspunsul tău.

  5. Normalul Răspunde

    Si cum e cu eroii in halate albe ? Respect pentru ~ 3% dintre medici.

    • ... Răspunde

      Noi nu prea avem în urbea noastră medici în adevăratul sens al cuvântului. Sunt foarte-foarte rari. În schimb avem cu duiumul cetățeni care posedă diplomă de medic și au dreptul de a prescrie medicamente. Cred că sesizezi ironia amară din propoziție.
      Ceea ce văd de un an în schimb este frica pătrunzătoare în ochii lor când au treabă cu pacienții și le e frică de boală, nu neapărat covid. Parcă de aiais-au făcut medici, nu? Parcă au depus și un jurământ, nu?
      Ceea ce nimeni nu spune cu voce tare este că tot ei sunt cei care au pus umprul la devalizarea atât financiară cât și morală a sistemului sanitar. Ei te trimiteau la cabinetele lor particulare și te “tratau” pe bani grei, ei te trimiteau la laboratoarele lor private pentru analize pentru că vezi Doamne “nu sunt fonduri”! Adevărul dragilor (ca să îl parafrazez pe KWI) este că de multe ori nici ei nu știu ce să mai facă iar în situația dată de acum speră doar să scape și să fie pagube umane cât mai mici. Asta este adevărul.
      Interesant în toată tărășenia e că 99,99% din medici au trecut deja prin covid. Cam toți au fost infectați. Asta vă spun din sursă sigură. Și mai interesant este că toți au purtat în această perioadă mască au respectat distanțarea și s-au dezinfectat. Mă gândesc că față de noi măcar ei știu cum să facă asta la modul profesionist. Atunci întrebarea mea este că dacă masca mă protejează ei cum s-au îmbolnăvit?
      PS. Marea-marea majoritate a îmbolnăvirilor provin din centre sociale, azile de bătrâni, cămine de copiii și spitale. De acolo s-au tot răspândit. Nu vreau să minimalizez dar dacă scădem aceste cazuri diferența este foarte mare și incidența la boală infimă. Eu sper că măcar acum când se vor vaccina medicii, cei de la școli și azile se va opri treaba. Pentru că asta este adevărul. Plus toți ăia care vin cu duiumul și ne bagă în țară toate variantele de virus. Că e musai să mai mănânce un caltaboș tradițional și să mai bea un pahar de ceva!?!?😱🤮😤 Chiar e musai??? Adică în starea de urgență noi stăteam în casă și umblam cu declarații iar ei veneau de la mii de km??? Îmi explică cineva? Ca să nu mai povestesc de cazul din Suceava cu primul focar și după ce venise cu scandal în țară mulți după câteva zile au fugit înapoi la cules de sparanghel la stilul grămadă-vărsat??

  6. s Răspunde

    @…Chapeau bas!

  7. . Răspunde

    Din pacate Base,daca bine îmi aduc aminte, a vrut sa-l deie afara pe Arafat. Toata prostimea, toata pese-dimea au urlat ca turbati la aceea data,acuma le tragem pentru un palestinian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.