Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Primăria Satu Mare despre Centrul Nou: Nu s-a emis niciun ordin. Lucrările continuă!

Primăria Satu Mare a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook a instituției prin care informează că lucrările la Centrul Nou din municipiu contină.

„În ciuda unor informații false vehiculate în spațiul public, Ministerul Culturii și Direcția pentru Cultură nu au emis ordinul privind clasarea de urgență a Centrului Nou ca și Ansamblu de Arhitectură. Proiectul va fi prezentat la București la mijlocul lunii martie, de către reprezentații Primăriei și arhitecții care au proiectat investiția. Lucrările continuă conform graficului de execuție”, transmite Primăria Satu Mare.

Directorul Direcției de Cultură, Culte, Patrimoniu Cultural Național Satu Mare, Zamfir Danciu, a declarat pentru PortalSM că autorizația pentru executarea lucrării este legală, însă și arhitecții care au reclamat execuția au dreptate, el sperând ca în zilele următoare cele două părți să se întâlnească și să găsească o soluție agreată de toată lumea pentru a nu fi pus în pericol întregul proict, fiind astfel pierduți bani europeni.

„Eu sper la un dialog, astfel încât să se găsească o soluție care să mulțumească pe toată lumea. Toți au dreptate, iar interesul este să nu rămână centrul municipiului Satu Mare în noroaie. Atât Primăria, cât și Ordinul Arhitecților doresc să nu se piardă banii, mai ales că centrul trebuia reabilitat, iar de multă vreme nu s-au făcut lucrări de o astfel de anvergură în centru”, e declarat Zamfir Danciu pentru PortalSM.

Totodată, potrivit acestuia, firma executantă nu va mai deschide noi fronturi de lucru, adică nu va mai sparge betoane, pavaje, ci va continua cu lucrările deja începute.

3 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Pana la urma care-i spanga?

  2. radical2 Răspunde

    Macar spuneti cat a fost spaga.

    • hAuleuMaica Răspunde

      Sincer ..nu mă interesează , nici șpaga nici șpanga . Mă interesează ca până nu e târziu , să se facă tot posibilul ca pe acest “centru” să fie cât mai mult spațiu verde adevărat, și să nu domine ghivecele de flori de 2 , 3 luni pe an ,după care iar să înjurăm in gând …primarul . Ar fi păcat …domnule edil sef…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.