Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Proiect de lege depus de Adrian Cozma. Pedepse mai dure pentru cei care agresează minori

Deputatul sătmărean Adrian Cozma a declarat că a depus proiect de hotărâre de modificare a Codului Penal cu privire la violentele împotriva copiilor. Această inițiativă vine după episoadele violente din Hunedoara și Suceava, acolo unde doi minori au fost bătuți cu bestialitate.

,,Înainte de a fi avocat, înainte de a fi deputat, sunt tată. Violența față de minori a atins cote alarmante, am văzut cu toții ce s-a intamplat în ultimele zile la Hunedoara sau Suceava. Lucrurile nu mai pot rămâne așa! Am depus un proiect de lege care să descurajeze violența față de minori. E important ca orice formă de violență să fie aspru pedepsită pentru a ne proteja de violență și de orice formă de tentativă care poate produce vătămarea corporală și mintală a minorilor în primul rând și a cetățenilor în general. Ultimele evenimente ne-au arătat că trebuie să acționăm rapid, fiindcă fiecare dintre noi, fiecare copil, poate fi următoarea victimă. Agresorii trebuie îndepărtați din viața socială. Copiii trebuie protejați de persoanele violente.

Nu de puține ori, persoane care utilizează forța și violența împotriva minorilor și nu numai, au primit pedepse mici, au reușit să revină în libertate foarte ușor și au produs noi violențe, unele extreme care au dus și la moartea unor oameni. Avem de ales. Alegem viața și integritatea noastră sau riscăm mereu, aplicând o legislație care nu descurajează violența, ci chiar o încurajează. Avem foarte multe exemple care ne obligă să luăm măsuri pentru protejarea cetățenilor mai ales a celor lipsiți de orice formă de apărare cum sunt copiii sau bătrânii. Consecințele le știm și sunt tragice. Vătămări corporale grave, boli fizice pe termen îndelungat sau chiar pe viață, probleme privind dezvoltarea capacității cognitive, sindromul stresului post traumatic, probleme de sănătate mintală, comportamentală, moarte.

Nu există niciun fel de motivare în a înlesni pedepsele unor infractori care utilizează violenţa și care produc nesiguranță pe străzi. Nu în ultimul rând toate aceste fapte reprobabile și comportamentul violent al unor indivizi care se manifestă foarte des, ne costă foarte mult din toate punctele de vedere. Spre exemplu dacă violentele de o gravitate mai mare am propus pedeapsă cu detențiunea pe viață. Am propus majorarea tuturor pedepselor care au ca victime minori”, a explicat Adrian Cozma, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

5 comentarii

  1. Alt bou Răspunde

    Cozma tu ești avocat ,așa-i?In primul rând dacă ai fost corect citat și nu este o greșeală in ziar,tu habar nu ai de limba romană.In al doilea rând ce faci tu este demagogie pura sau imbecilitate crasa( sincer te suspectez de amândouă).Studiază te rog ,individualizarea pedepsei și cum se aplica raportul dintre gravitatea faptei și pedeapsa apoi ieși cu un proiect de lege pertinent in favoarea cetățenilor și mai ales a minorilor nu doar cu demagogie sforăitoare ca sa ai tu activitate parlamentara.Multă lume zice ca ești o loaza imbecila,un politruc,un oportunist,ai patru ani sa ii contrazici!.Îți urez succesuri ca doar ești de la PD-L.

  2. Femeie Răspunde

    Domnule Cozma. De ce nu cereți și creșterea pedepsei pentru viol ??? Pt ca dumneavoastră aveți clienți violatori pe care i-ati aparat ??

  3. cityzen Răspunde

    Adi mai țineți câinii în lesă din Satu Mare, adică împuterniciți în funcții pe la diferite instituții bugetare din Satu Mare, care vor să atragă fonduri ilegale din banii publici pentru că vor răspunde penal!!! oricine de la PNL sau orice partid politic, care săvârșește fapte penale vor fi trași la răspundere penală pentru că lăcomia trebuie sancționată!!!!!!!!

  4. n Răspunde

    Se pare că tânărul recrut Cosma,nu a fost altoit de tată când trebuia!

  5. . Răspunde

    Vai de steaua ta,nu te baga nici dracu in seama

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.