Ultima actualizare: azi, 18:20

Locale

UDMR obţine postul de prefect la Satu Mare

UDMR a reușit să obțină postul de prefect al județului Satu Mare. După mai bine de o lună de negocieri, PNL-USR-PLUS-UDMR şi-au împărţit posturile de la nivelul prefecturilor. Astfel, la nivelul judeţului Satu Mare postul de prefect va fi ocupat de UDMR, prin persoana actualului subprefect Altfatter Tamas, potrivit surselor PortalSM.

De asemenea, un post de subprefect va fi ocupat de către un reprezentant PNL iar celălalt de către un reprezentant USR-PLUS.

Urmează să se facă nominalizări.

După luarea deciziei politice, urmează emiterea de hotărâri de guvern pentru schimbarea acestora.

77 comentarii

  1. john Răspunde

    BYE BYE CHELUTULE !

    • Adi Răspunde

      Români sunt o nație de fraieri cum sa fii condus de o minoritate de huni care sunt intr-un procent mic și să aibă toate funcțiile cheie .
      Fraieri ce suntem .

      • Ptr Adi Răspunde

        Da Adi, ai dreptate: sunteti fraieri :))))))

      • H&R Răspunde

        @Adi pentru sovinism si nationalism au pierdut romanii. Sant multi romani si unguri care s-au saturat de conflictele interetnice generate de partide si de massmedia sa ajunga la ciolan si la putere. Romanii au ales. Si ungurii au ales. Impreuna ce au ales, daca iti convine, daca nu, dar asta e finalul.

    • Norick Răspunde

      Vreau un Ardeal independent.

    • Norick Răspunde

      Sa ne adunam Ardelenii pe pentru independenta.

  2. 😎😎Europol😎😎 Răspunde

    Se plange lumea ca ungurii si UDMR punevstãpânire pe conducerea orasului…🤨👌
    Poi ce sã faci dacã ei sunt competenti …. iar ceilalti doar umpliturã!
    Gratula RMDSZ 👌

  3. ion Răspunde

    Incredibil! Intr-un judet cu populatie romaneasca dubla fata de cea maghiara, atat prefectul cat si presedintele consiliului judetean (ca sa nu mai vorbim de primarul municipiului) sunt de la UDMR! Nu am nimic cu maghiarii sau cu alte etnii, am chiar prieteni buni maghiari, dar populatia romaneasca nu este reprezentata DELOC la functii de conducere?!!!! De ce nu se voteaza in doua tururi de scrutin?! Cine a facut nominalizarile judetelor? ca sa nu mai vorbim de Cluj sau Arad. O fi OK in Covasna sau Harghita, dar la Satu Mare DE CE?!!

    • H&R Răspunde

      Romanii s-au saturat sa fie batjocoriti de propriul neam, de conducatorii romani. Cat au mintit astia, nu s-a mintit in toate razboaiele din lume la un singur loc. Si inca nu se vede lumina din capatul tunelului. Deci nu este incredibil.

  4. Nume Răspunde

    Cum sa fie unguri ma? Ungurii se nasc si traiesc in ungaria. Astia is tradatori de tara si neam 🙂

    • M Răspunde

      Vorbesti despre maghiari nascuti in Szatmár, cu bunici si strabunici nascuti in Ungaria. Si strabunicii tai sunt nascuti in Ungaria. Ha sa fim seriosi, Romania exista de 100 de ani, numai sa nu ai pretentii.

      • Xman Răspunde

        Vine vremea schimbarilor sefilor din institutiile bugetare si deconcetrate, armata, politie!!!

    • H&R Răspunde

      Si romanii care au “obtinut” cetatenia maghiara ei/ele ce sunt? Sunt extrem de multi! Ca sa poata sa aiba pasaport unguresc, sa nu se uite la ei ca la rromi/zingaro in strainatate. Mai bine taceai, destept ramaneai.

  5. c-block Răspunde

    Deci după logica ta este normal să fie primar, președinte de județ sau prefect român (doar trăim în România, nu?) dar ungur nu? Și mai zici că toți suntem egali?

  6. H&R Răspunde

    Pana la urma urmei la voi nu va place nimeni la conducere. Daca e roman, de ce asta e, daca e maghiar de ce e maghiar? V-ar placea sa nu fie nimeni si sa furati ca in Bucuresti? Sau nu mai inteleg ideea.

  7. MAE Răspunde

    da stie sa vorbeasca romaneste ??????,din cite am auzit nu prea le are cu limba romana :):):)

    • H&R Răspunde

      @MAE , nu romaneste ci pe limba romana. Pentru astfel de cuvinte sau propozitii profesoara de lb romana asa nota 2 imi trecea in catalog ca imi sareau capacele. Tetszik érteni?

      • MAE Răspunde

        ce sa fac eu am avut profesoara de limba romana ilonco

      • H Răspunde

        E corect, prietene H&R. Ai invatat tu probabil ceva-ceva la limba romana (incepand cu clasele primare sau de la prietenii cu care te jucai cu lopatica la nisip) se pare ca mai trebuia sa definitivezi niste aspecte. Ai luat multi de 2?! In schimb, pari specialist in asezarea accentelor la “Tetszik érteni?”. Nu sunt deloc sigur ca limba romana este si limba ta materna. Dimpotriva. Poti sa spui, si este corect, de pilda, vorbeste romaneste, traieste romaneste etc. Pentru detalii, conform DEX: ROMÂNÉȘTE adv. Ca românii, în felul românilor; în limba română. – Român + suf. -ește.

        sursa: DEX ’09 (2009)

        • tot H Răspunde

          Apropo, H&R, la lectia urmatoare sa nu-mi ceri sa-ti explic ce-nseamna adverbul. Pana acum, stai jos. 2.

        • H&R Răspunde

          @H te legi de mine ca poate nu mi limba materna limba romana. Ai reusit un copy-paste exceptional, esti omul preferat a lui Victoras Ponta cred, dar si a altora cu diplomele obtinute peste noapte. Tipic sovinist! De o mie de ori mai rau decat daca nu stii limba romana.

          • tot H

            Imi cer scuze, dar nu ma leg, mai omule bun, cum sa fiu eu sovin cand sotia mea… nu-i chiar 100% romanca! (acuma nu zic mai multe ca se pot face glume). Ideea este sa dai sfaturi in domeniile in care te privesc, iar in cazul matale nu pare a fi un avantaj domeniul in care, desi ii corectezi pe altii, se pare ca nu esti cel mai avizat. Este cu adevarat un copy-paste din DEX, dar asta ca sa vezi exact de unde altii, inainte de a comenta, se documenteaza intr-un domeniu in care, desi nu sunt specialisti, macar se pricep mai bine. In alta ordine de idei, daca ma uit la comentariile tale, as putea afirma EU,ca sunt tipic soviniste dar, fiind un tip elegant, nu o fac. Am absolvit facultatea inainte de 89, cand habarnistii ajungeau tractoristi si muncitori pe la fabrici. Eu NU am platit pentru licenta, omule bun. Pe vremea aia trebuia sa inveti carte, nu sa platesti diplome. Si cu asta basta. Stai jos. 4 (unu), cu rosu, linie dedesubt, semnez. Pa. Am fost, oarecum, indulgent. Pentru ca sunt licetiat, pe bune, intr-un domeniu tehnico-ingineresc.

          • H&R

            @tot H tie era problema fraza “Tetszik érteni?”. Deci pentru ca era in limba maghiara. Poti avea si 10 facultati, tot sovinist ramai. Pacat ca asta tu vezi. Daca scriam pe limba engleza, sau englezeste, nu era absolut nicio problema.

    • Ășâțî Răspunde

      Auzi măi @MAE!
      Ți-ai pus vreodată întrebarea: oare limba română de pe tastatura ta sau din telefonul tău unde a dispărut?

      • România Răspunde

        El are voie să-și bată joc de limba sa maternă. În schimb minoritarii, oricare ar fi ei, ferească sfântul să greșească doar o virgulă sau să comită un dezacord! Se cheamă dublă măsură. Adică din păcate nu e nimic nou!
        Stați măi oameni buni în banca voastră! Așa cum viitorul exprefect mare lucru nu a făcut nici viitorul prefect udemerist mare brânză nu va face! Pentru că nu asta e rolul lui. Apropo! Din cei care se agită aici la comentarii știe careva ce atribuții are, ce scrie în fișa postului la Instituția Prefectului? Pentru că de fapt așa se cheamă.

  8. Euh Răspunde

    Eu sunt roman,dar sa stiti ca maghiariii sunt mai uniti ca noi !

  9. Crăciun Ghiuri Răspunde

    Eu totuși am o nedumerire. Dacă am înțeles bine actualul subprefect va fi uns prefect. Până acum cât a fost subprefect și a fost o perioadă destul de lungă a fost bine? Nu am auzit să fi fost ceva probleme raportat la munca lui. Dacă până acum a fost bun pentru a ocupa locul nu înțeleg “supărarea” “apărătorilor din oficiu ai patriei și a nației”. Dar nu mă miră.😱😤😪 Reacția unora aviz la apartanența la minoritatea din care face parte îi descalifică. Între timp iarăși bombă la Apele Române!!! După cazul Mureș iată la ABA Prut-Bârlad s-a angajat o fostă ospătăriță absolventă de chimie la dispeceratul instituției. Dar habar nu are cu ce se măsoară debitul unui râu!!! Iou reghelt penele!!! Așa promovăm noi persoanele competente? Duduie să fii și cu balcoane “rezonabile” atunci ai șanse la angajare ori promovare? Compotențe niema??? Vi se pare normal? Mă gândesc că da că doar nu e vorba de ceva ungur!

    • H&R Răspunde

      Baa Gyuri. Numa’ ungur sa nu fie! Poate sa fie si arab sau african. Nu trebuie sa stie nici lb romana, lb maghiara exclus sa stie. Dar in rest trebuie sa stie sa fure ca-n codru, sau sa nu vada daca se fura!

  10. Altu Răspunde

    Cum,nu mai fură PSD cu UDMR , Ardealul?Nu,acum îl vinde PNL pt susținere. Cu așa români la conducere îmi este rușine că sunt român. Adevărul e că țara asta a prosperat când a fost condusă de străini, când a avut romanul puterea praf și pulbere s-a ales. Un plus a avut perioada comunistă,dar atât.

  11. Norick Răspunde

    Oare cind o sa fie din nou Ardealul independent ?

    • H&R Răspunde

      RO este indivizibil, stat ortodox. No way! Stai si asteapta si tu ca la UPU Satu Mare.

    • Sâcă Răspunde

      @norikk.t. Când ai să cobori de pe m-ta ……mița , ai intrebat…..ți-am ..răspuns . Nu era subiectul articolului
      dar te-am văzut atât de stresat , și mi-a fost milă de tine ,și țe-am liniștit….somn ușor…

    • Antibozgor Răspunde

      Cand ma-ta a sta capra la tot satmarul

  12. vasile Răspunde

    Felicitari pentru UDMR Satu Mare, insa nu observati un lucru esential, UDMR nu a obtinut postul de prefect in Mures si Harghita 2 judete extrem de importante. Acesta este un compromis facut la nivel inalt. Primarul si presedintele Consiliului judetean sunt alesi, prefectul numit. Un lucru se vede Kereskenyi Gabor este o locomotiva extrem de puternica in UDMR 90% din rezultatele la alegeri si negocieri se datoreaza lui personal.
    Altfater e carierist nu se baga in prostii si nu se compromite, a primit o sansa imensa cand a ajuns subprefect, n a avut nici un scandal. Bafta in continuare cel putin 4 ani tot asa.

  13. Norick Răspunde

    Nu-mi apartin comentariile de mai sus , dar se pare ca va distrati bine . 😛 Un hot notoriu si vreo doi tarani… 😀 Am cumparat si eu bilet + popcorn – continuati please.. 😛 🙂
    P.S. daca totusi veniti cu mama… Voi le puteti identifica a voastra din turma ??? 😛

    • y Răspunde

      @Norick. Mama ca mama, dar tata???
      Biztos voltam benne hogy nem te írtad. Mekkora barmok!
      De nem baj. Mert most hogy eszükbe juttatam magamat most lehet engem is biztos plagizálni fognak.

      • Norick Răspunde

        @y : én csak örülök neki , hogy magukat szórakoztatják a senkiháziak – meg ezáltal persze minket is. 🙂 Ha valaki ebben leli az örömét , hogy lopjon , csaljon. , hát szive joga. Amúgy az irása alapján ilyen kis nyócosztályos mosdatlan falusi gyerek , aki még szédül az aszfalton… 🙂
        Kellemes napot Neked ! 🙁

    • Norick Răspunde

      Sa ne adunam Ardelenii pentru independenta

  14. ybu Răspunde

    Maaama! Ce o sa faca pocaita de la DSP? Cad unul dupa altul vasnicii ei sustinatori! Primul Les, acum si prefacutul asta! Cum v-a putea sa-si mai manifeste sefia prin urlete, pentru a-si acoperi incompetenta?! Jale mare!

  15. Xpert68 Răspunde

    Adevarul ca sefii de la institutiile bugetare sau deconcentrate vor trebuie sa se apuce sa invete maghiara pentru ca in caz contrar isi vor face toti bagajele!! Ma tem ca si daca vor invata tot vor pleca ca vor vorbi cu accent romanesc!!!!!

    • Ășâțî Răspunde

      Vor trebuie!

    • Romanistan citizen Răspunde

      Auzi @Xpert68! Mă întreabă un bun prieten că de ești așa bun român totuși ce ai cu limba ta maternă de o măcelărești în halul ăsta? Ungurii sunt de vină că nu ești în stare să scrii corect o propoziție? De diacritice nici nu mai vorbesc! Asta dacă știi ce sunt alea.

  16. Gerula Răspunde

    Nu înțeleg de ce îl plângeți pe “eternul” prefect de serviciu al PNL dl Bud pe care îl scoate din joben de cate ori are nevoie de el, ce a făcut el că sa merite funcția asta ? A rămas ceva bun după el, in afara că și-a numit în posturi bine plătite apropiații ?

  17. mooVlad Tepes Răspunde

    Prea multa energie consumata…si pentru ce ?!
    Important este ca oamenii acestia sa faca ceva pentru comunitate.
    Peste tot in lume e asa…uitati-va in statul New Yorc guvernator este un italian de origine Andrew Cuomo, actualul primar Bill de Blasio tot italian , fostul primar Rudy Giulianni tot italian, si…..isi fac datoria fata de comunitate si e ok.
    Nu vad nici un comentariu , pe nici un site, despre umilinta la care au fost supusi vreo 80 de cetateni romani in Mexic.
    Au fost tinuti vreo doua zile in aeroport fara apa si mincare…pe sot il lasa sa intre in tara iar pe sotie o trimit acasa fara nici o explicatie…!!!
    Deci o tara in care mafia si crima organizata este religie, isi bate joc de cetateni ai Uniunii Europene si noi nu miscam un deget.
    Ministrul de externe ar fi yrebuit deja sa-l trimita acasa pe ambasadorul Mexicului…la ce imi trebuie relatie diplomatica cu un astfel de stat cu care nu am nimic in comun….?!
    Nu avem demnitate !!!
    Iata un subiect de discutie !

    • Vlad Tepes Răspunde

      Nu inteleg ce se intimpla cu nickname-ul !

    • H&R Răspunde

      Acolo nu se vorbeste limba maghiara, deci nu este subiect “suculent sau salivant”

      • ion Răspunde

        Nu te-ai prins ma H@N in New York aia de la primarie vorbesc italiana. Au ei pacole si partidulUDIA (Uniunea Democratica A Italienilor Din America shi canta guvernatorul shi primarii in cor la biserica, imnul italiei!!!!! Shovinule!

  18. ciprian Răspunde

    Jocuri de culise, compromisuri murdare, atmosfera de talcioc “na-ti-o tie, da-mi-o mie”, asta-i imaginea alesilor nostrii

    • c-block Răspunde

      @ciprian, care e noutatea? Crede-mă de multe ori târguiala din piață e mai cinstită decât asta politică.

  19. fraier sm Răspunde

    Suntem rusinea Romaniei. Imi este rusine ca sunt satmarean.Alte comentarii nu au rost .

    • Ășâțî Răspunde

      Sigur ești sătmărean? Eu cred, că adevărații sătmăreni nu se uită dacă cineva îi român sau ungur cât timp face treabă.

      • fraier sm Răspunde

        Sigur ca sunt satmarean .Numai ca bunicii meI Dumnezeu sa-i ierte au trait si indurat umilinte . Istoria nu minte !

    • Ășâțî Răspunde

      Dacă noi suntem rușinea României, după părerea ta care județ îi mândria ei? Probabil Teleorman, așa-i?

  20. Sergiu Răspunde

    Pai ce sa asteptam ???Cand tara deja e vanduta????
    T. lumea la protest merge ,politistii ,doctorii ,pensionarii.
    Am avut mare inceredere in PNL si -si in USR dar nici ei nu au tinut ce au promis, PNL -ul de exemplu cu legea pensiilor care au votat ,o intrat deja in monitor official e o lege care trebuie respectat , (si CCR o zis ca e constitutional legea), dar nu se respecta parlamentul ,atunci de ce au votat / semnat legea daca stia ca nu vei fi bani pentru asta?? Ca PNL o stiut deja ca nu o sa fie bani pentru pensii ca sa mareasca 40%, dar totusi a semnat, ca nu a vrut sa pierde votantii in favoarea PSD-ului , si au mintit “”ca poporul cu timpul o sa uita””… ,sau a mintit si cu alocatii de copii ca o sa dubleze ,nici aici nu a tinut cuvantul ,deci e un partid “”0″”sau chiar “”-1″”,au mintit pentru voturi. Despre USR nici nu vorbesc ca fix partidul USR zicea ca jos cu pensiile speciale si fix ei promulgeaza o doamna Irina Alexe care la numai 42 de ani sa pensionat cu pensia speciala in 2016 si primeste 13.000 de ron pe luna. E cam contraproductiv cand faci un program “”jos pensia speciala”” si chiar oameni cu pensia speciala chemi la lucru, ca doamna asta o sa lucreaza ca secretar de stat in Ministerul Afacerilor. Deci ambele partid au mintit cum PSD ,nui dejaba nu au mers poporul la vot (numai 31%) ,ca nu au incredere deja in politica ,si simte poate sa vine orcine la putere nu o sa tina cuvantul .Timp de 30 de ani nu s-a facut nimic, pai hai sa fim serios daca ai Covid si esti internat la Spital ,din tine o sa face friptura?? Se aprind unu dpa alta spitalele ca sint invechite?? , dar nu avem nici autostrada sau scoli moderni sau infrasturctura, ca banii in buzunar curge si nu la infrastructura.
    Nui dejeaba au emigrat din tara 5 milioane de romani de la saracia asta!!! Romania e vanduta pai hai sa fim serios in Germania cand o sa fie presedinte turc sau din alta etnie? Sau la Spania sa devine un Catalan sau un basc ca presedinte?? Niciodata !!!!!!, numai la noi se intampla asta ca avem presedinte German, la Smurd un Sir ,cand era prim ministru Ludovic Orban atunci am avut un premier maghiar(tatal lui Ludovic Orban se numeste Imre Orban si sa nascut in Secuime avea religia Unitara, Ludovic Orban se vorbeste perfect in maghiara fara accent!!!),la Timisoara avem un primar domnul Fritz care e german fara cetatenia romana ,la Bucuresti in sectorul 2 avem o doamna, Clotild Armand care e franceza…deci no comment
    Chiar aici am ajuns??? Padurile se taie illegal , pamanturile arabile se cumpere masiv (deja cat Moldova noastra ca suprafata e mana strainilor), din pacate sintem vandut si nu noi decidem ce dorim!!!Oricum din pacate Romania nu vei fi ramane ca stat , o sa fie destramate si impartita ☹☹☹🙁☹

  21. Avasiloaie Răspunde

    Valeu boieri mari , voi va certaserati pe maruntisuri , cu ungurii care vor bineli aicinea , ca doara nu sunt prosti ca boii , sa vrea raul, ca atuncinea si ei traiesc prostu , io vazui profetiile la Baba Vanga , si altile , vedeti in loc sa fiti uniti cu toatile ,sunteti prostimea si nu videti ca peste 50 ani ,arabii musulmani vor stapanii Iuropa si va fi vai si amaru di religia si vietile voastre .

  22. Los Brezos Răspunde

    Cum au ajuns românii spaima Mexicului. O bandă ar fi controlat toate bancomatele din Cancun și a furat milioane de dolari
    În urmă cu mai puțin de doi ani, poliția mexicană a descoperit, după ce a primit numeroase alerte din SUA, că toate bancomatele din zona Cancun, frecventată de turiști din întreaga lume, erau controlate de o rețea din România care făcea profituri colosale furând banii din conturile turiștilor. Ancheta care a pus capăt rețelei i-a adus la un loc pe specialiștii din Mexic, SUA și România.

    Potrivit El Universal, într-o scrisoare trimisă pe 10 februarie 2020, FBI a solicitat FIU (Unitatea de Investigații Financiare din Mexic) cooperarea pentru urmărirea proprietăților și tranzacțiilor efectuate de Florian Tudor, presupusul lider al bandei, și de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enachescu.

    Până în prezent, instituția care se ocupă de investigarea cazurilor de spălare a banilor din Mexic a reușit să documenteze că membrii bandei au transferat sume mari în conturile bancare ale rudelor, prietenilor și a unor companii, iar banii au fost folosiți mai departe pentru cumpărarea unor imobile în Mexic, dar și în alte țări.

    FIU spune că acesta era mecanismul de spălare a banilor retrași ilegal de la bancomate.

    FBI a ajuns pe urmele lui Tudor după ce mai mulți cetățeni americani au reclamat că banii le-au dispărut din conturi când și-au petrecut vacanțele în Mexic.

    Banda de români a făcut tranzacții în care sunt implicate cel puțin opt companii ale căror sedii sunt în Mexic și în România. Una din ele a fost înființată în 2013 de Adrian Constantin Tiugan, care avea mandate internaționale de arestare pentru furt din bancomate din Italia și Vatican.

    Potrivit presei mexicane, banda ar fi ajuns să controleze 100 de bancomate cu dispozitive speciale care copiau datele a 1.000 de carduri în fiecare lună, potrivit unui fost membru al bandei care a devenit martor al autorităților române care anchetează acest caz. „Am retras aproximativ 200 de dolari de pe fiecare card. 20 de milioane de dolari retrași în fiecare lună”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.