Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

VIDEO. Adrian Cozma: ,,Să nu lăsăm satul românesc să piară”

Într-o intervenție făcută de la pupitrul Camerei Deputaților, Adrian Cozma a adus în discuție problema satului românesc. Deputatul sătmărean a declarat că una dintre priorități trebuie să fie restaurarea lumii rurale: ,,Satul românesc este astăzi aproape pustiu”, spune Adrian Cozma.

,,Să nu lăsăm satul românesc să piară. Una dintre prioritățile noastre trebuie să fie restaurarea lumii rurale, salvarea și susținerea satelor. (…) Oamenii au fost nevoiți să plece pentru că nu și-au găsit rostul în țara lor și au luat drumul pribegiei. Milioane de români au fost nevoiți să-și părăsească pământul, țara, casele părintești. Satul românesc este astăzi aproape pustiu, bunicii noștri sunt năuciți de faptul că pământul lor rodnic rămâne nelucrat, iar nimeni nu face nimic. Exodul românilor nu se mai termină. Se nasc mai mulți copii români în afara granițelor decât în interiorul țării, iar acest lucru spune enorm despre drama pe care o trăim în acești ani. Avem o responsabilitate și trebuie să acționăm acum”, a declarat Adrian Cozma.

10 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Îi pierit și pierdut deja de demult, din păcate, mergi prin sate e jale, numai bețivi și văduve și alea țepene !!!

  2. Codrean Răspunde

    Satele românești sunt din păcate pustii și distruse !!!

  3. H&R Răspunde

    Apoi au zis parlamentarii demult deja:
    Dupa noi potopul! Nah Potopul a fost . Si satele pustii fara oameni sunt, ca au plecat in alte tari cu sperante bune. Adica oamenii au plecat. Satele au ramas.

  4. Szalma Jack Răspunde

    Parlamentare Cozma,oamenii te-au votat si si-au pus sperante in tine ! Ok,acum vezi ce e cu OAR-ul asta care pune bete-n roate dezvoltarii municipiului Satu Mare si mai lasa nimicurile de doi bani cu care te tot lauzi !Satmarul e in pericol sa piarda investitia de milioane de euro pentru modernizare doar pentru simplu fapt ca nu-i cine sa bage pumnul in gura celor care saboteaza orasul !! Ia demonstreaza ca existi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ORADEA ,BRASOV,SIBIU,ARAD,s-au pisat in gura celor de la OAR,si au facut din aceste orase adevarate bijuterii !!

  5. tabu Răspunde

    Sa védem programul de restaurare.

    • Baster Răspunde

      Programul de restaurare? Poate de restaurante și alea ca vai de măicuța lor cu așa-zisa pandemie criza manipulata in economie.
      Va mai aduceți aminte de câte ori ni sa promis ca se va Închide centrul istoric, centrul vechi, ca vor fi pietonale, ca se vor reface clădirile monumente istorice, ca vom avea verdeața și cât de exclusivist va fi sărmanul oraș din ce in ce mai mizer, jalnic și prăbușit.
      S-au apucat de rahatul de centru nou comunist care pe zi ce trece arată tot mai caraghios împreuna cu jenanți care au decis să-l re-betoneze pentru ca pe viitor sa organizeze idioțeniile numite zilele orașului sau mai exact zilele in care se spală mai mulți bani decât a reușit vreodată mafia siciliana in perioada de glorie maxima.
      Orașul nu este doar jalnic ci oribil peste măsura. E ocolit de absolut toți care nu sunt obligați sa rămână, jegos din cale afara precum tractorașele Florisalului care refuza incinerarea sistemului comunist datorită fasciștilor de la putere ce nu lasă prezentul săi afecteze in nici un fel.
      Sa va fie Rușine absolut tuturor care ignorați istoria crezând ca averile adunate in conturi va tine loc de educație, Civilizație și respect.

      • Nicu Ceausescu Răspunde

        Mare comunist mai esti Baster, dar mie imi place. Iti place ce a construit tata. Aveti grija de ele. Sunt mult mai frumoase ca si cladirile astea noi si urate.

  6. Garuboz Răspunde

    @Baster din pacate mare adevar graiesti!

  7. Jan Răspunde

    No, bine-i bugăt, da ce crezi c-or face amu ayestye ???. Doră nu crezi ca or readuce viața la țară ca oarecând. Până-i pulă și căciulă !!!

  8. . Răspunde

    Cu niste tradatori si lichele ca voi ce-i de la PNL.,PSD + Usr,ma mir cum de mai rezista satul romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.