Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

VIDEO. Cele mai frecvente greșeli din sensul de la Burdea. Ce trebuie să știe șoferii

Cele mai frecvente greșeli din sensul de la Burdea. Ce trebuie să știe șoferii. Sensul giratoriu de la Burdea le dă, zilnic, bătăi de cap șoferilor sătmăreni. În intersecție, în special la orele de vârf, se formează blocaje din cauza lipsei de informare a conducătorilor auto cu privire la circulația corectă în sens.

Zi de zi, șoferii se blochează în sensul giratoriu la intersecția dintre bulevardul Cloșca, bulevardul Octavian Goga și podul Decebal. Într-un interviu acordat ziarului PortalSM, instructorul auto Ionică Oprea a explicat cine este vinovat în cazul în care două mașini se lovesc în locul respectiv. De asemenea, inspectorul de Poliție Daniel Bretan le transmite sătmărenilor un punct de vedere referitor la circulația corectă în sensul giratoriu.

Toate acestea, în videoclipul următor:

31 comentarii

  1. Ionie Răspunde

    Ă să văăă explic, deci ăă cine vinie dinspre Careiului şî vree să ă facă stînga păăă pod nu să încadrează pă banda din drepta, pentru tăranii care ăăă nu ştiu banda din dreapta îi banda unu. Da, deci, ăăă nu te încadrezi pă dreapta cînd tu vrei să faci stînga, îi valabil la oricşe interescţie.

    Căăă dacă tăţi nie încadram ca ăăă vaca pă legheleu, aia de la bordură or să facă stangă şî aia de la mijlocu drumului drepta, ă ce sa vă zîc, asta e ÎNCADRAREA ÎI BAIU!

    • Sâcă Răspunde

      Du- te la păscut ,nici stânga nici dreapta , ca nu știi care -i una sau cealaltă , tot inainte .

      • Anonim Răspunde

        Buna
        Este o prezentare GREȘITĂ a articolelor de lege ba chiar o îndemnare la ne respectare a legi . In instanta nu tine argumentele date de dansu .

  2. apropo Răspunde

    Deci de aia se circula asa în Satu Mare. Instructorii sunt praf!

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Aici gasiti o explicatie clara cum se circula in sens giratoriu,restul sunt povesti
    https://www.youtube.com/watch?v=BKjLhp9eHzU

    • Anonim Răspunde

      Buna
      Este o prezentare GREȘITĂ a articolelor de lege ba chiar o îndemnare la ne respectare a legi . In instanta nu tine argumentele date de dansu .

  4. Bratan Răspunde

    Îmi pare rău pentru toți cei care au făcut școala de șoferi cu domnul Ionică:))) Cum rămâne cu regula care spune că cei care circulă în sens au prioritate față de cei care urmează să intre în acesta, domnule Ionică?

  5. H&R Răspunde

    In primul rand ar trebui sa stie sa conduca o masina. Atat de simplu.

  6. Dan22 Răspunde

    Daca nici instructorul nu e decis cum se circula in sensul giratoriu ce sa mai cerem de la cei care au scolit pe langa acesta.
    Intr-adevar se circula haotic in sens giratoriu si fiecare interpreteaza dupa bunul lui plac si culmea poate chiar are la baza un argument legal fiecare chiar si contrar unul altuia.
    In acest video insusi instructorul vorbeste contradictoriu asupra vinovitului unui caz presupus
    Mai intai il face vinovat pe masina care vine dinspre pod si iese pe Goga argumentand ca nu s-a asigurat.
    Apoi tot el spune ca masina care intra in sens dinspre Careiului nu s-a incadrat corect pentru a iesi pe podul Decebal.
    Deci hotarati-va ca scolarii n-o sa inteleaga nimic din asta, sunt vinovati ambii sau ce !?
    In realitate:
    La Burdea dinspre Careiului daca vi pe banda din dreapta ai marcaj sageata inainte ( sau cel putin asa ar trebui sa fie) banda din stanga stiu sigur ca are sageata stanga urc zilnic podul pe acolo. Deci daca te-ai incadrat pe banda din dreapta mergi inainte nu urci spre pod, daca totusi te razgandesti cand deja esti in sens si vrei sa iesi spre pod esti obligat sa dai prioritate celor care vin din stanga caci asa e la intrare in sensul giratoriu, cand intrii in sens dai prioritate celor din stanga, deci iesi din sensul giratoriu dupa masinile ce ti-au venit din stanga si nici decum nu le tai tu calea acestora.
    Caci acestia erau deja in sensul giratoriu cand tu erai la intare si esti obligat sa le acorzi priorittate.
    Deci in cazul mentionat vinovat este masina rosie care a intrat dinspre Careiului pe motiv ca nu a acordat prioritate masinii ce ia venit din stanga si se afla deja in sensul giratoriu.
    P.S. nu uitati sa va invatati scolarii de batul acela din stanga volanului care se foloseste pentru a indica directia de schimbare a directiei. Foarte des prind masini SCOALA in fata virand stanga sau dreapta fara sa dea pic de semn despre aceasta intentie.

    • cârcotaş Răspunde

      Logic aşa e cum zici. Cui să dea prioritate cel din interior când, datorită fluxului intens, există posibilitatea să nu vezi semnalizarea celor de lângă tine? Semnalizarea o vezi când maşina e în spatele tău la 5m cel puţin. Oricum, acolo nu e timp de gândire. Singurul care trebuie să găsească soluţia este cel care s-a încadrat greşit dacă îşi dă seama de acest lucru. Probabil că legea cere şi celui care schimbă banda să se asigure dar el nu vede efecient semnalizarea celor din jur. E de belit ochii şi circulat prudent iar încadrarea corect să fie ca o poezie în capul celor care intră în sens.

    • Sâcă Răspunde

      Dan 22
      Nu vreau să te jignesc dar un pic de mintyucă. Instructorul a spus pe scurt că, ambele mașini s-au inscris greșit PENTRU DIRECTIA UNDE VOR SA MEARGA ,Chiar e greu ? Mai citește ,poate ,poate …..A…..și mai vorbești și prostii , câteva pasaje…

    • Mda Răspunde

      Sofer de duminica,gresesti. Oricine schimba banda de mers trebuie sa dea prioritate,ca e pe drum drept, sens giratoriu sau camp. Punct.

  7. Satmarean 1 Răspunde

    Corect@Dan22

  8. Satmarean Răspunde

    Eu nu știu cine e acest instructor Ionică, nu. am auzit de el de 48 de ani, in fine, e slăbuț rău de tot și vorbește prostii !

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      So umplut orasu de scoli de soferi intradevar, dar nea Ionica asta pare din alta lume. Poate pteds religie la o scoala de-asta, lucru care i-ar scuza intrucatva naivitatea. Scolarilor lui le recomand insa sa cerceteze cu atentie, sa nu ia de bun ce zice.

  9. joliku Răspunde

    Tolomaci domnule! E fff simplu, prioritate inversa si incadrare corecta!

  10. Dan22 Răspunde

    @Sâcă
    Masina albastra a intrat in sensul giratoriu dinspre pod de pe banda din stanga cu intentia de a iesi pe strada din stanga pe Goga. Asadar s-a incadrat corect. Tu ce vezi gresit in asta? te-ai uitat la alt film?
    Sau dupa scoala ta trebuia s-o taie direct prin stanga sensului giratoriu, fara s-o mai ocoleasca prin dreapta.
    Mai sunt si idioti din ăstia.
    Dar stii este o zicala ce imi place f. mult:
    Nu incerca sa convingi un om beat sau prost despre adevarul tau…
    Tu care esti ?
    Poti replica n-am sa mai raspund, doar mai gandeste- te si evita drumurile cu sens giratoriu, cel putin pana ce nu inveti regulile de circulatie 🙂

  11. cârcotaş Răspunde

    Nu există prioritate în sens. Dacă ai intrat în sens şi te-ai încadrat corect îţi vezi de drum. Nu intri în sens când când sunt alte maşini cărora le-ai putea tăia calea. Legea exclude orice posibilitate de târguire în sens. Dacă te-ai incadrat greşit faci sensul până poţi schimba banda deşi legea nu prevede acest lucru şi cedezi trecerea celor care circulă în interior (greu dar dacă n-ai belit ochii…). Schimbarea de bandă de care se vorbeşte nu există. El practic îşi menţine banda drumului de urmat.

    • 3.14 Răspunde

      Exista prioritate in sens!!! Daca vrei sa iesi din giratoriu si tu esti pe banda a doua, (in interior) tu esti OBLIGAT sa il lasi pe ala din dreapta ta sa treaca, acorzi prioritate deoarece SCHIMBI BANDA!!! 2) Daca iesi la prima iesire trebuie sa fii batut in cap sa te incadrezi pe a doua banda (interioara) in rest nu te poti incadra gresit, ai dreptul sa te incadrezi pe orice banda doresti! Nebordurate fiind sensurile, te incadrezi unde vrei si iesi unde vrei!!! Acorzi insa prioritate cand schimbi banda, NU cel din dreapta trebuie sa te lase sa iesi, tu esti cel care schimba banda deci…..EXISTA PRIORITATE!!!

  12. radical2 Răspunde

    Nu se intelege nimic din ce spune domnul in videoclip. Isi da si el cu presupusu. VINOVAT este masina rosie ca nu sa incadrat corect…sau mai degraba ca nu a acordat prioritate la schimbarea directiei de mers, fiind in sens giratoriu si punct. Cand vin de pe Podul Decebal si merg spre M17, foarte des primesc claxoane de cei ce vin ca masina rosie in cazul de fata pe nedrept. Asa ca fiti foarte atenti.

  13. bula de la militie Răspunde

    1/Cel ce vine de pe pod ,de ce nu s-ar incadra de la începute pe banda 2 putănd vira linistit pe Goga?
    2/Logic cel ce coboara de pe pe pod ce s-ar incadra pe banda 1,dând impresia că vrea să facă sensul complet,el având de altfel alta intentie?
    3/Cel ce vine de pe Careiului si vrea spre pod ,are sanse putine să se incadreze pe banda 1…Si odată incadrat pe banda 2 si vrând pe pod trebuie să primească prioritate de la cel ce schimbă banda spre Goga!!Ce ziceti?

    • cârcotaş Răspunde

      Logic dar…legea nu-l constrânge a face aşa ceva. El poate s-o ia ori la stg. ori înainte. Sigur că era mai bine să se încadreze în exterior(banda 1 nu 2)
      3) în sens nu se dă prioritate: banda este asigurată prin regula de prioritate pt. cei din sens.
      În fine, nu poţi merge alăturea cu unul în dreapta care vrea să vireze stg. că nu-i vezi semnalizarea başca că face o manevră nelegală.

    • Anonim Răspunde

      Fiecare mașină sa aibă tăbliță cu de unde vine ca sa știu daca dau sau nu prioritate si terminam discuțiile .

    • Unu' Răspunde

      Vezi că le-ai cam încurcat numerele la benzi!
      Numerotarea benzilor de circulație începe despre trotuar spre axul drumului, nu invers!
      Iar dacă înaintea intersecției ai indicatoare și marcaje de preselecție, ești obligat să le urmezi!

  14. Jmenar Răspunde

    Va agitati aiurea ,cine trece ,prioritate si draci. Va zic eu cea mai mare problema a voastra,a marea majoritate : dormiti pe voi ,misca-te nene…te pui si te rogi inainte sa intri in sens,plm, lenti mai sunteti.

  15. altu fără bmw Răspunde

    Daaaa! Și cine e mai rapid sau are mai mulți cai putere ăla are prioritate? Fugi repede și predă-ți permisul că nici tu nu mai știi cum l-ai căpătat!

  16. 3.14 Răspunde

    E greu la noi cu giratoriul cu doua benzi, asa este. O solutie ar fi bordurarea sensului, ca in unele tari din occident. Acolo daca vrei dreapta, te incadrezi pe dreapta si bordura dintre cele doua benzi te obliga sa iesi la prima pe dreapta. Cam aceeasi poveste ar fi si Careiului spre podul Decebal. Te obliga sa intri pe banda interioara, iti bordureaza iesirea pe Closca si tu nu ai cum sa lovesti sau sa fii lovit. E atat de simplu, insa dupa implementare politia va fi foarte ocupata, la fel si tinichigiul auto. S-ar reduce tamponarile, claxoanele, stresul si injuraturile. O zi faina la toata lumea!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      O solutie mult mai ieftina ar fi aceea ca acest nea Ionica sa-si vada dd nepoti sau de reducerile de la Catena, ca e depasit total de evenimente. Cunostintele lui or ramas la nivelul anilor 80, la Daciile negre cu numar scurt/circulatul in zile pare sau impare. Dar fiind prost cu acte, musai sa profite de internet ca sa stie asta o lume intreaga, nu doar familia/prietenii.

  17. radu Răspunde

    Ce parere aveti de giratoriul de la Mall (Careiului) , 3 benzi pe Careiului care intra in giratoriu cu 2 benzi? Care e logica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.