Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Bătălie mare pentru noul spital din Satu Mare. Au licitat șase asocieri de firme!

Bătălie mare pentru noul spital din Satu Mare. Şase asocieri de firme atât din ţară cât şi din străinătate au licitat pentru construirea noului spital din municipiul Satu Mare. Clădirea va fi amplasată în curtea Spitalului Nou şi va fi formată din şase etaje plus un heliport pe acoperiş.

Potrivit informaţiilor PortalSM, la licitaţia publică de proiectare şi ridicare a construcţiei, estimată la 85 de milioane de lei, au fost depuse şase oferte:

  1. MEDICARE TECHNICS – lider, în asociere cu Max Junior Project SRL, Linde Gaz România, Hetma International, Depisto Star SRL şi Studio SQM.
  2. Asocierea BOG’ART, lider de proiect, în asociere cu UTI FACILITY MANAGEMENT, HOSPITAL Project& Consulting SRL, K-BOX CONSTRUCTION DESIGN, Hospital Tehnical Solutions şi UTI GRUP.
  3. 3. Asociere : EURAS (Leader),Concelex Engineering S.R.L,CUBICON INVEST,CONSTRUCTII ERBASU S.A., formată din EURAS, Hospital Tehnical Solutions, SAMGEC SRL, HOSPITAL Project& Consulting SRL, Concelex Engeneering SRL, S.C. ABC Development Aviation S.R.L., CSP PROIECT LINE, ARHIGRAF, MANSART CORPORATE, ASCENSO, CUBICON INVEST, CONSTRUCTII ERBASU S.A..
  4. 4. Asociere : KESZ CONSTRUCTII ROMANIA (Leader),SDC PROIECT formată din KESZ CONSTRUCTII ROMANIA – lider, H.I.T & COLD INSTAL S.R.L., HOSPITAL Project&Consulting SRL, Hospital Technical Solutions, KESZ EPITO ES SZERELO ZARTKORU RESZVENYTARSASAG, SDC PROIECT, ABC BEST PAINTING SRL, ATELIER RVD S.R.L., ATELIER DE PROIECTARE BENTA SRL, SC IMSAT SERVICE CLUJ SA, CSP PROIECT LINE, KONE Ascensorul, A D I proiect.
  5. 5. Asociere : PORR CONSTRUCT (Leader),POPAESCU & CO, formată din PORR CONSTRUCT – lider, împreună cu H.I.T & COLD INSTAL S.R.L., MONDOREK, Hospital Technical Solutions, PORR BAU GmbH, POPAESCU & CO, ELNET SECURITY, LINKSTAL ENGINEERING S.R.L, SECTRON GUARD, PACIC-PROIECTARE SI ANTREPRIZA CONSTRUCTII INDUSTRIALE SI CIVILE S.R.L., GEO ARC S.R.L., ELMAS
  6.  Asocierea DRUM ASFALT (Leader),CONSTRUCTORUL SALARD,Square Bau,TRAMECO,DRUMURI BIHO, formată din DRUM ASFALT – lider, CONSTRUCTORUL SALARD, Square Bau, S.C. ABC Development Aviation S.R.L., TRAMECO, AL.SE.RO. IMPEX, DRUMURI BIHOR, POLIART, Ergocon, HOSPITAL Project&Consulting SRL, RITMOTEH SRL, PROIECT INSTALL GAZ, Hospital Technical Solutions.

Cel mai important proiect de infrastructură

Managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc, a declarat, la PortalSM LIVE, că acesta este cel mai mare proiect de infrastructură.

“Este cel mai mare proiect de infrastructură, fără de care nu cred că ne-am mai fi descurcat foarte mult tmp. Termenul are o limită de timp bine definită. Anul 2023, 31 decembrie cel târziu”, a declarat Adrian Marc.

El a subliniat că în paralel se fac demersuri pentru dotarea cu aparatură a noi clădiri.

Ofertele sunt în curs de evaluare. Urmează anunţarea câştigătorului şi probabil contestarea licitaţiei.

 

24 comentarii

  1. dr.Raed Răspunde

    ce batalie,astia nu-s in stare sa zugraveasca un spital,nu sa faca unu,voi sunteti de pe alta lume!!!!!
    atunci va fi un spital nou in satu asta mare cand si-a face coica unu(adica sohan)

  2. D. Trump Răspunde

    mai ramane loc si de o statie de metrou in curtea spitalului,sau un cartier mai micut?doamne fereste sa lasati vreo 10 m/p de iarba verde si 3 copaci.
    sa speram ca lucrarea sa fie castigata de conglomeratul de firme Tarr&Tarr…si nu uitati,purtati masca

    • altu fără bmw Răspunde

      Ai uitat de nelipsitul sens giratoriu. La noi altfel nu se poate!😱🤯🥴

      • mm Răspunde

        cand treci cu caruta prin sensul girator da-te jos sa nu ametesti

        • altu fără bmw Răspunde

          Așa “căruță” să ai cum au și eu. Asta îți doresc. Decât un sicriu pe patru roți luat second-hand mai bine cu ce am eu.

          • mm

            Eu am un Logan de 12 ani, inca nu s-a stricat niciodata. Am glumit, stii in jermania isi ia un BMW de 50000 de ieuro un medic, un profesor, un om instarit BMW e un status social pentru omul mediu +, omul de rand umbla cu VW sau opel. La noi toti tiganii au BMW c-ai ieftin ca straful, tot ce se arunca in jermania vine la noi.

          • mm

            mm , nu am glumit ca am Logan, am glumit cu sensul girator, daca nu intelegi glumele esti un zombi

      • Nu!Nu! Răspunde

        Aia nu se poate!Deloc!Nici Tarr-Faszfalt si nici Tehnic-Fásziszt nu participă!

    • mm Răspunde

      Mai trumpeta, hai sa demolam locuinta unde stai tu si sa facem spitalul acolo sa punem copaci in curtea spitalului. Sa nu porti masca e ca si cum sa umblii cu curul plin de cacat printre oameni si sa le improsti

    • hAuleuMaica Răspunde

      Da da ținem cont …

  3. ... Răspunde

    Trebuie să ne mutăm urgent din oraș! Există pericolul real ca să ne fie prea bine!
    Stați puțin! Cineva îmi șoptește la ureche că să stăm liniștiți. Mai e muuuult până acolo.
    La cum se mișcă treburile la noi mai trebuie minim 10-15 ani până să fie gata minim. Asta a fost varianta optimistă.

    • mm Răspunde

      Cum se misca acum sau cum s-a miscat in timpul sobolanului lui dragenea (coica)? Te rog sa nu faci generalizari. PS . nu sunt platit de primar

      • ... Răspunde

        Dar ești naiv. Fondurile vin de la bugetul central deci va fi tocmai bun în niște campanii eiectorale. Destul de multe. Și degeaba vom avea clădirea goală când dotările și aparatura (foarte scumpe) vor veni cum vor veni ca să nu mai vorbesc de exploatarea acestora. Multă apă va mai curge pe Someș până la tăierea panglicii. Iar pe chelul de Coica nu-l pomeni, nu trebuie să fie termen de comparație. Cred că ar trebui să fie titular la Facultatea la administrație publică la cursul “Cum NU se conduce o primărie”.

      • gabor Răspunde

        @mm:inseamnă că esti fu..t!

  4. altu fără bmw Răspunde

    @mm, no stress. Corect. Nu m-am supărat. Derbedeii ăștia mă omoară cu zilele, ăia care se suie într-o căruță de beemveu tip sicriu pe patru roți și se cred deja Schumacher sau Emerson Fittipaldi. Și eu am glumit cu sensul giratoriu.
    În paranteză sensurile giratorii ar fi extrem de utile numai că noi nu știm cum se circulă pe acolo!?😱
    Norocul așa zișilor șoferi din acest mare sat este că nu avem linii de tramvai sau troleu. Că atunci ….😱😱😭😭😨😫😮

    • mm Răspunde

      Stii ca noi trebuie sa ne acomodam cu ce este aici , cu ce suntem. Momentan avem in judet vreo20% barbati capsunari in Italia si Spania, femei schimbatoare de scutece in Franta si Germania, crezi ca s-a ridicat IQ-ul ?

  5. H&R Răspunde

    6. Asocierea DRUM ASFALT – ‘poi daca astia vor face, asa o sa fie ca drumurile noastre toate. Trebuie reparat cel putin de 2 ori pe an spitalul.

  6. H&R Răspunde

    Saloanele o sa fie si crematoriu in acelasi timp? Au avut timp si ocazie sa studieze ce mai trebuie inbunatatit pentru asta.

  7. ciprian Răspunde

    Mega Spitale, reforma Sistemului de Sanatate sunt replici de dat bine in campanii… ei ne maresc salariile si pensiile, construiesc spitale regionale, asta in conditiile in care nu sunt in stare sa faca un wc la o scoala.

  8. mae Răspunde

    la final cistiga tarr ha ha ha ha e tot un teatru

  9. Driver Răspunde

    Ieri 15.03 cum de nu au venit huszárok prin centru călare?? Am asteptat toata ziua.
    Vai vai…

  10. mircea Răspunde

    Desi, anul trecut, PREFECTUL ,,competent,, radu, promitea ca centura v-a fi gata pana in decembrie 2020, nu este gata si nu il ia nimeni la intrebari, nici macar presa locala.
    Acum managerul ,,competent,, promite ca v-a fi gata in 2023, si v-a fi gata la …….. pastile cailor.
    Sunt tari in promisiuni mincinosii astia, pusi pe ,,merit,,.
    COMPETENTA ,,STA,, in minciuni, promisiuni desarte si o presa platita sa TACA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.