Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Concurs pentru șefia Spitalului Județean Satu Mare. Fostul manager ridică semne de întrebare

Marcela Papici, fostul manager al Spitalului Județean Satu Mare, acuză Consiliul Județean Satu Mare de incorectitudine în ceea ce privește organizarea concursului pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean Satu Mare.

Ea a postat, inițial, pe pagina sa de Facebook un mesaj în care atrăgea atenția referitor la studiile cerute în fișa concursului.

„Analizand documentele am constatat ca s-a strecurat o eroare: la conditiile generale de participare, litera b, ati mentinut prevederile din legea abrogata si nu cele din Legea 95, art 176, respectiv ordinul domnului ministru Vlad Voiculescu 1520 din 22.12.2016. Astfel, persoanele care POT participa la concurs se impune a fi absolventi de studii universitare din domeniul medical, financiar-economic sau juridic si nu asa cum ati publicat dvs “studii superioare de lunga durata”. Asta a fost pana in 2016…”, se arată în postarea Marcelei Papici.

Ulterior, fostul manager al spitalului a înaintat o adresă către Consiliului Judetean, Ministerului Sanatatii, Spitalului Judetean si Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean, litera b fiind, așadar, corectată conform legii actuale. Ea spune, însă, că au fost înăsprite condițiile „cu dedicație”.

„Au inasprit conditiile si au mai adaugat la lege o conditie: “Experienta manageriala de cel putin 2 ani in managementul unitatilor sanitare cu paturi!” Aceasta e o “dedicatie” pe care mi-au facut-o pentru ca le-am incurcat planurile de a-si “pune” omul pe post. Aceasta conditie este vadit discriminatorie si dedicata strict mie ca sa ma impiedice sa particip la examen (experienta mea e de un an si jumatate)”, se arată într-o altă postare. 

Marcela Papici spune că nu crede că îi va fi facilitat accesul la postul de manager al Spitalului Județean Satu Mare.

„Nu sunt atat de naiva incat sa ma gandesc ca imi vor facilita vreodata accesul la postul de manager. […] Spitalul Judetean are 1.900 angajati! Chiar le e tuturor, totuna? Satmarenii apeleaza la serviciile Spitalului Judetean? Chiar le e totuna? Aratam cu degetul si ne plangem de situatia in care am ajuns, ca tara. Atunci, chiar ne e totuna cum si cat de legal se iau deciziile ce ne afecteaza? Stiu ca pare un razboi personal… Insa tare as vrea sa inteleaga cei ce mi-au scris/telefonat/rugat sa-i ajut, in 5 ani, ca e si razboiul lor. Sa-si aminteasca medicii, asistentele, personalul administrativ, pacientii si apartinatorii! Cand asisti la o nedreptate si nu faci nimic esti la fel de vinovat ca si cel care o face!”, precizează fostul manager al spitalului.

Concursul pentru șefia Spitalului Județean Satu Mare va avea loc în luna aprilie a acestui an.

18 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Unde lucreză domnu Papici, pensionar militar ?

  2. radical2 Răspunde

    Oricum nu as pue-o pe aceasta doamna pe post de manager. Tin minte ca a fost director de spital deja si nu a demonstrat nimic. Nu inteleg de ce tot bate din papagal in aceste conditii. Sa-i lase pe altii care vor sa demonstreze. Mai cu dedicatie ca dumeaei n-a fost pus nimeni manager prin Satu Mare.

  3. suciu+emil Răspunde

    Asa a fost distrus sistemul sanita cu numirea acestor ciudati in MS ,DSP si in conducerea spitalelor. Niste nulitati animate sa se imbogateasca

  4. GemeZamfirescu Răspunde

    Dar pentru cine se lupta micul pionier Ressler cu atâta înverșunare?

  5. Borsa Kopasz Răspunde

    Auzi moima, tu ce plm pregatire ai avut cand nenea Stef? Educatoare cumva????
    Du-te mai … lipitoare ce esti impreuna cu sotul pensionar militar de lux care “lucreaza” la Adi apa!

  6. ionut Răspunde

    Dar Dvs Doamna Papici cand ati fost numita manager,ce experienta ati avut,ce studii,etc?

  7. papiculo Răspunde

    Ea a avut “scoala vietii”! Cum trag putorile la banii publici ! Acu grofisorii vor sa-si puna putoarea lor! Da oare Ressler nu cumva este incompatibil cu functia pe care o are, nevasta,finutța,nașa, etc nu lucreaza la Spitalul Judetean?Intreb si io….

    • Romanistan citizen Răspunde

      Ea și cu Erika aia Venemozer. Altă perlă. Una cu una alese pe sprânceană. Bineînțeles sprânceană epilată ca pe vremuri în anii 60.😱🤮🤯

  8. Adi Răspunde

    Hoața striga hotiiiiiiiiiiiii.
    Hoața oare a luat șpagă cât a fost directoare .

  9. Plici Răspunde

    Cu așa ,,comentatori” șansele de a vă ridică din rahat sunt nule. Voi, nu vedeți ilegalitățile pe care le fac cei care ar trebui să le aplice, neputința instituțiilor de a lău ,,taurul” de coarne, habar nu aveți despre ce este vorba dar comentați.
    Așa să vă dea Dumnezeu sănătate

    • RESSLER Răspunde

      Noi, Resller, Beny Kira, Adi, radical2, suciu+emil, Borsa Kopasz, papiculo, Romanistan citizen, vasile, Aldo, recunoastem ca scriem la comanda (pentru bani scriem pentru oricine ), ca daca NOI suntem la putere, stim ca nu patim nimic, si suntem siguri ca nu se atinge nimeni de NOI. Eu sunt un mic avocat, nu prea stiu multe. Speram sa fim sanatosi.

      • Romanistan citizen Răspunde

        Atâția bani să primești cât primesc eu. Zero! Restul este treaba lor.
        Când afirmi ceva tu crezi că toți fac și gândesc cum gândești și tu??? Unii mai folosesc capul și la altceva decât să înfulece la pizza și bigmac fără număr!
        Mergi pe burtă!

  10. vasile Răspunde

    Din invatatoare sa ajungi manager de spital este o performanta. A fost manager si s-a vazut rezultatul, 0 barat aparatura medicala nedesfacuta noua pe holurile spitalului. Cum a ajuns manager de spital, a fost intai viceprimar, ales, iar ca sa scape de ea au pus-o manager de spital cu ajutorul lui Adi Stef care atunci era presedintele Consiliului judetean Satu Mare datorita fostului ministru Silaghi.

    • Romanistan citizen Răspunde

      Vezi că ai uitat de firma de turism. Mai ții minte faza cu Antalya și cu falimentul??? Numai de asemenea oameni nu avem nevoie în posturi de conducere. Dar deloc! Se bagă și ea acum de seamă că are amintiri frumoase de pe vremuri.

    • Aldo Răspunde

      Vorbesti despre masinaria de “sosonat bocanci”? Tehnologie NASA. Tin minte cu presa de fata era inaugurat.
      Intr-adevar era cea mai mare realizare al uselistilor, de pe vremuri, in cei 4 ani.

  11. unu Răspunde

    Si daca ne spui doamna papici cum stai cu procesul de la oradea sau cum s-a finalizat referitor la disparitia,tirurilor de mobilier aduse din germania si depozitate la fabrica de lapte,care au disparut si pentru care ati dat cu subsemnatul,!?…..asa de curiozitatea satmarenilor!!!

    • Romanistan citizen Răspunde

      Hapăi dacă mobila nu mai există atunci “fapta nu există”! Ce mare scofală!🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.