Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Coronavirus Satu Mare: 80 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 946.647 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 845.357 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.204 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 23.409 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 29.03.2021 (10:00) – 30.03.2021 (10:00) au fost raportate 175 de decese (104 bărbați și 71 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 51 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 59 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 decese la categoria de peste 80 de ani. 170 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.257. Dintre acestea, 1.405 sunt internate la ATI.

 

12 comentarii

  1. Press Răspunde

    Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a anunțat marți că în acest moment aproximativ 90 de copii sunt internaţi în spitale, având COVID-19. Dintre aceștia, cinci sunt intubaţi. Medicul epidemiololg a amintit de formele grave ale complicațiilor infectării cu noul coronavirus în cazul copiilor, de sindromul inflamator multisistemic. Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a explicat Andreea Moldovan marți, în conferința de presă de la Ministerul Sănătății.

    Secretarul de stat a anunțat că sunt 120 de paturi de de Terapie Intensivă pentru copii la nivelul întregii ţări.

    În același timp, Moldovan a anunțat că 90 de copii sunt în spitale cu diverse forme de COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi: „Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, nouă paturi”.

    • @Press Răspunde

      În acest moment se pune o presiune pe Comitetul pentru Situații de Urgență și oe însuși guvernul Cîțu. Motivul? Cele 20 de hotărâri de ale lor pe anul ăsta nici acum nu au fost publicate în Monitorul Oficial. Ca atare acele hotărâri nu pot avea efecte juridice iar amenzile aplicate în baza lor sunt nule de drept! Teoretic încă suntem un stat de drept, faptic mergem spre dictatură. Aia cu #ai mască-nu ai mască. Asta este competența guwernului meu. Bine, bine nu trebuie să știe Cîțu asta (cu toate că mă îndoiesc că nu știe) dar e o armată întreagă cu tot cu consilier și consilieri onorifici angajați acolo! Dar așa a fost și cu legea pentru situații de urgență care trebuia amendată și ei nu și nu vroiau. Acum s-a sesizat Avocatul Poporului. Legea, oricare ar fi ea, trebuie respectată chiar dacă nu ne convine. Așa cum populația trebuie să respecte măsurile din pandemie guvernul trebuie să guverneze cum scrie în cartea mare și să ne scoată de r@h@t. Că de nu poate să lasă asta pe seama alților.

    • covid 19 Răspunde

      Dacă moartea vârstnicilor îi lăsa pe mulţi rece, îi plângeai o zi, două, apoi te ingrijeai de ce ţi-au lăsat moştenire cu copii este cu totul altceva. De fapt şi măsurile care, pe alocuri, au părut exagerate vizau aspectele pe care le poate lua evoluţia virusului. De ce nu cunoşti este bine să te fereşti!!! Din păcate pt. unii această lozincă sună aşa: ce nu vezi nu există! Să sperăm că va fi bine. Îmi lasă un gust amar osârdia cu care unii sapă sub orice formă la temelia efortului comun de combatere a virusului. Un motiv în plus să îmi doresc să se sfârşească cât mai repede.

      • covid 19 Răspunde

        Relevantă următoarea întâmplare: Îl văd azi pe un tânăr din scară cu masca până sub ochi, el care nu numai că n-o purta niciodată dar avea gesturi de sfidare faţă de cei care o purtau. Am aflat şi care e motivul, a aflat că virusul există pt. că mă-sa e la ATI.

        • covid 19 Răspunde

          …la ATI sub aparate voiam să spun.

          • @covid19

            Dacă ați fost atenți ați observat că a venit schimbul 2 la postat! Tot timpul e de serviciu după masa! Mă gândesc cum de dimineața își face treaba de asistent manager cu igienă pe undeva. Adică femeie de serviciu. Apoi ce vede și ce înțelege din fenomen? De aia tot copiază contra-cost articole din prin alte părți. Nimeni nu spune că covidul nu există! Dar nici să umfli treaba în halul ăsta și să-i lași pe ceilalți pe hol fără tratament care îndrăznesc să nu fie covid-pozitivi nu se poate!!!! Să nu ajungi pe mâna halatelor albe că te servesc numai cu protocolul. Apoi să reziști dacă poți. Adică plămânii la 3 atmosfere de oxigen pur! Normal că crapă bolnavii! Nimeni nu e balon!

          • covid 19

            Păi,după masă că dimineaţa lucrez. Ţi s-a pus pata pe mine că te-am dibuit că eşti mare păcălici. Îi fi tu cu şcoală dar o ai degeaba. Să postezi zi de zi aceleaşi lucru te scrânteşte de cap.

  2. covid 21 Răspunde

    Eu cred că ar trebui totuși schimbată denumirea pandemiei în covid 21. Totuși a trecut un a și ceva de la începutul pandemiei. Ce plm!

  3. @covid19 Răspunde

    Covid19, ești penibil ce să mai spun. La nimeni nu i s-a pus pata doar tu te cerți cu toată lumea. Este un fenomen ceva de genul la tine că bătaia a început că ceilalți au ripostat. Cam așa ceva. Este foarte interesant că vezi că toată lumea are boala pe tine. De fapt tu cauți necazul și drept urmare te pui rău cu toții, cauți conflictul. Dar cine să observe asta când ești toată ziulică ocupat la modul cel mai obsesiv cu combaterea dușmanilor de clasă. Nu pricepi pentru că nu ai destul neuroni pentru asta. Școala faci ca să gândești nu ca să consumi degeaba neuronii sau pentru justificarea prostiilor altora. Gândește pentru tine odată în viață. Totul are un început. Dacă nu era revoluția tu erai acum mândru cadru de nădejde pecere și te ocupai cu lupta de clasă. De unde știu? Și acum te ocupi cu lupta de clasă. Doar nu îți dai seama. Carnetul de partid nu suplinește inteligența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.