Ultima actualizare: ieri, 19:05
Locale

Coronavirus Satu Mare: 83 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 952.803 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 850.672 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 23.538 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 30.03.2021 (10:00) – 31.03.2021 (10:00) au fost raportate 129 de decese (70 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 39 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 40 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 31 decese la categoria de peste 80 de ani. 126 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.248. Dintre acestea, 1.412 sunt internate la ATI.

4 comentarii

  1. garcea Răspunde

    Un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a noului coronavirus confirmat în România în acest an! Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Confirmarea noului caz al mutației din Africa de Sud vine în condițiile în care, în România, varianta britanică este dominantă încă de la jumătatea lunii martie, rata de infectare fiind de peste 50 la sută, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

  2. vasilescu Răspunde

    Asta e nimic vine asta ;
    O nouă variantă „dublă mutantă” a coronavirusului a fost descoperită în India, în nouă eșantioane din capitala New Delhi.

    Oamenii de știință verifică dacă noua tulpină, în care se reunesc două mutații în același virus, poate fi mai infecțioasă sau mai puțin afectată de vaccinuri.

    Ce este o variantă „dublă mutantă”?
    La fel ca toți virușii, Covid-19 suferă mutații pe măsură ce trece de la o persoană la alta. În mare parte, aceste mutații au loc „fără consecințe” și nu modifică modul în care se comportă virusul.

    Cu toate astea, unele mutații declanșează modificări ale proteinei Spike, proteină pe care virusul o folosește pentru a penetra celulele umane – aceste tulpini ar putea fi mai infecțioase și ar putea provoca boli mai severe. În același timp, vaccinurile ar putea deveni mai puțin eficiente.

    Variantele dublu mutante caută evadarea imună
    Analiza eșantioanelor din statul Maharashtra a arătat că a existat o creștere a infecțiilor prezentând mutațiile E484Q și L452R.

    „Astfel de mutații conferă evadarea imună și o infectivitate crescută. Aceste mutații au fost găsite în aproximativ 15-20 la sută din probe și nu se potrivesc cu niciuna catalogată anterior”, a spus ministerul.

    • Romanistan citizen Răspunde

      Adică dacă este așa atunci vaccinul existent e fix zero împotriva lor. Foarte bine! Ne băgăm în gaura de șoarec pentru vreo 5 ani! Ajunge? Sau propuneți distanțare socială 1,5 mile marine cu interzicerea prin lege a contactelor de orice fel sociale? Să nici nu ne gândim unul la altul! Cercetătorii britanici au identificat o tulpină care se transmite telepatic! Eu zic să interzicem facebook și să desfințăm internetul de tot. Să vezi tu ce brusc se termină pandemia când nu mai știi ce simptome trebuie să ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.