Ultima actualizare: azi, 20:36
Locale

Coronavirus Satu Mare: 88 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 2 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 808.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 744.040 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.950 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 20.509 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 01.03.2021 (10:00) – 02.03.2021 (10:00) au fost raportate 106 decese (62 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare,  Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 27 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani. 105 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.536. Dintre acestea, 1.044 sunt internate la ATI.

4 comentarii

  1. El Brasil Răspunde

    Oamenii de știință au identificat 17 mutații, dintre care 10 în proteina de suprafață, utilizată de virus pentru a intra în celule. Trei dintre mutațiile din proteina spike ajută virusul să se lege de celulele umane. Potrivit studiului, varianta P.1 este undeva între 1,4 și 2,2 mai transmisibilă decât tulpina iniţială de COVID. De asemenea, noua tulpină poate reinfecta foştii pacienţi COVID, care au trecut prin boală cu alte tulpini. Procentul celor care ar putea să se reinfecteze este cuprins între 25% şi 65%.
    Citeşte întreaga ştire: Tulpina braziliană de COVID, de două ori mai contagioasă decât cea inițială. Ce au mai descoperit cercetătorii

    • El Brasil Răspunde

      Abia aștept să fie nevoie să mă vaccinez lunar. E singura mea plăcere. Sper ca restul care mă citește să treacă de frică la cele veșnice. Nu contează cum dar trebuie să ajungem cumva la ce s-a propus. Încă trebuie tras tare.

  2. bacteriolog Răspunde

    Nu trebuie sa te vaccinezi lunar, important ar fi ca toata lumea ( min 80% ) sa fie vaccinata , respandirea si mutatia virusului ar fi oprita. Cum oamenii sunt prosti si nu vor vaccin ,iar cei care vor nu au la dispozitie necesarul , situatia va mai dura , restrictii ,bolnavi ,decedati….

    • El Brasil Răspunde

      Ba da. La anul cel târziu pentru că pe de-o parte nu o să ai imunitate sau imunitate scăzută și virusul care va circula va fi net diferit față de cel actual. Ca și la vaccinarea antigripală, exact la fel. Nu sunt sigur că va funcționa și nu știu ce capacitate vom avea pentru că noi într-un an nu vom ajunge la imunizare colectivă. Nici o șansă! În cel mai fericit caz vom avea 7 milioane de persoane vaccinate. Așa că pregătește-ți stoc de mască și de restul pe încă vreo 5 ani pe puțin. Acum încă ai bani ca să-i cumperi, de aia spun asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.