Ultima actualizare: azi, 13:16

Locale

Elevii vor trebui să poarte mască la orele de sport în sală

Ministerul Sănătății nu este de acord cu desfășurarea orelor de sport în sală fără mască. De asemenea, Ministerul, într-un răspuns la solicitarea Edupedu.ro, a transmis că nu este de acord nici ca elevii din școlile speciale să poată veni fizic la ore, indiferent de scenariu, titrează Digi24. Astfel, instituția respinge cererea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care dorea ca elevii să nu poarte mască la orele de educație fizică, dar să respecte unele reguli.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, spune că menține restricțiile și că „nu se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare”, fără însă a face referire directă la educația fizică în aer liber.

Ministerul a subliniat că:

– “O parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică;

– În timpul efortului fizic transmiterea este accentuată;

– Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoi speciale.

– Plus că 1 copil bolnav fără mască pentru el și pentru colegi – cadru didactic la ora de sport înseamnă închiderea clasei / claselor dacă orele de educație fizică se organizează în comun.

– Această măsură ar zădărnici efortul susținut de a purta masca în timpul celorlalte activități școlare”.

Sursa: Digi24

26 comentarii

  1. Rozi néni Răspunde

    Vă bateți joc de tineretul țării de un an de zile. Va fi vai de capul vostru când veți primi factura pentru aceste deservicii. Deschiderea școlilor nu a dus la explozia de cazuri noi cum s-a spus de alarmiști.

  2. Altu Răspunde

    Proști sunt părinții care își lasă copii să facă sport cu mască. Al meu stă pe bancă, și face sport in timpul liber fără mască.

    • hAuleuMaica Răspunde

      A venit primăvara , se poate face sport afară fără masca ce tot se câcâe pe ei atâta Lase copii afară eventual să păstreze distanța.

  3. Hitler Răspunde

    Bine ca mai aveti loc in stomac ca sa inghitim cacaturile 😉 cand o sa inteleaga lumea ca o masca ( bucata de carpa ) nu te protejeaza de un virus?! Vine vara is curios cati o sa fie bronzati cu masca pe fata :)))

    • @Hitler Răspunde

      Masca o porţi pentru a nu transmitere virusul la distanţă nu pt. a te apăra de virus. Tu când o să înţelegi asta?

      • TEST Răspunde

        Da de unde stii asta ? am vazut demonstratie stintifica : daca ai masca te protejeaza 25% ca aparare si 75% ca sa nu imprastii ,dar cum nimeni nu stie in care categorie este ,cel mai bine este sa poarte corect toti , si sa mai si pastreze distanta.
        Aia 25 % pot creste cu masti de calitate superioara si care etanseaza bine pe margini.
        Sunt tari in care este obligatoriu sa se poarte 2 masti suprapuse.

        • hakkate Răspunde

          Tâta doar că ce spui tu că e demonstrație științifică ce si văzut a fost de fapt un anunț, o axiomă. Asta este și punct. Asta să faceți. Nu s-a stat să se verifice dacă e chiar așa. Masca împiedică împrăștierea virusului în cazul unui cetățean pozitiv care să zicem strănută pe stradă sau ceva de genul. Dar tot nu pricep ce rol are la marea majoritate a populației care e perfect sănătos. Masca nu te protejează doar te ferește și îți dă un sentiment fals de protecție. Asta știu și autoritățile. Efort fizic nu poți să depui cu mască pe față. Nu mă crezi? Încearcă numai. Mai ales în cazul copiilor cu organisme în dezvoltare. Le spui plămânii și inima la stress inutil. Și să nu uităm că de fapt 90% din măștile din comerț nu sunt bune împotriva virusului deloc. Sunt neconforme. Punct. Dar nu eu sau tu le-ai dat voie să intre în comerț ci exact aceleași autorități care ne obligă să le purtăm. Apropo, câte măști folosești zilnic? Așa-i că ai una de vreo lună și le schimbi când se murdăresc prea tare? Așa că și tu porți de fapt degeaba că nu mai are efect. Dar așa-i că tot nu te-ai îmbolnăvit? Și asta nu din cauza măștii, să știi. Ci din cauza numărului statistic mic de covid pozitivi din anturaj. Umflăm cu pompa tot.

          • Informat

            Pai s-a aratat clar la TV un doctor si-a masurat nivelul de oxigenare , apoi a facut juma ora alergare pe banda ,intretimp masura nivelul si a fost identic.Un sportiv a alergat 20 km cu masca si nu a avut nimic .

          • Suedezu

            Mai documenteaza-te si din alta parte decat retele sociale si Manele TV, la noi situatia e mult mai proasta decat la vecinii norvegieni, finlandezi, danezi, la noi sunt numai recomandari, la purtarea mastii , ceva noroc ca suedezii nu se baga peste altul si nu se viziteaza toata ziua, altfel situatia ar fi mult mai proasta.

      • Hitler Răspunde

        Tu daca vrei sa fi caine cu cusca pe fata sa fi…eu nu o sa fiu cainele politicienilor care nu fac nimic pentru mine, adica nu imi da loc de munca, nu imi da masca gratis, etc…

        • muncitor Răspunde

          Atunci reprofileaza-te, se cauta muncitori in amenajari interioare chiar castiga bine , dar poti fi si instalator apa,gaz incalzire.Nu trebuie sa fie atatia barmani ospatari , oricum in curand acestia vor fi inlocuiti de roboti ,care nu iau ciubuc.

  4. Hitler Răspunde

    *Bine ca mai aveti loc in stomac ca sa inghiteti cacaturile 😉 cand o sa inteleaga lumea ca o masca ( bucata de carpa ) nu te protejeaza de un virus?! Vine vara is curios cati o sa fie bronzati cu masca pe fata :)))*

    • Curiosul Răspunde

      Si atunci ce protejeaza? Ai solutii mai bune?
      Este dovedit stintific, statistic, practic, experimental, etc ca masca purtata corect de toata lumea, protejeaza, acum vii tu marele “specialist infectolog” si zici altceva?
      Asiaticii folosesc masca de zeci de ani, voluntar, si la cea mai mica raceala, vezi japonia, acolo este cultura, nu á lá monsieur roumain, =prostie.

      • Romanistan citizen Răspunde

        Asiaticii folosesc masca în cazul celor dovediți pozitivi pentru protecția celor sănătoși. Caută documentare mai vechi pe net să le revezi. Sănătoșii nu erau obligați la purtarea măștii. Și nu era obligație ci chestia de bun simț, educație. Aici la noi e zbang amenda. Și întreb eu cu amenda dispare virusul? Știe virusul de frica amenzii? Trebuie să-i arătăm și chitanța virusului că am achitat?

        • Gogu Răspunde

          Japonezii foloseau si acum 30 de ani in public masca pt a opri virusul gripei. Deci masca este eficienta, da romanii sunt mai destepti ca japonezii!

          • Romanistan citizen

            A. Pentru cei care sunt bolnavi! Nu pentru toți rără să judeci! Și nu pentru copii în timpul orelor de sport. Fii sigur că dacă un copil japonez era bolnav și totuși mergea la școală nimeni nu îl punea la exerciții fizice pentru că e bolnav!!! Dar restul nu poartă mască nici acolo! Ce e așa greu de înțeles? La noi mulți încă și acum după un an de pandemie suferă de alergie la apă caldă și săpun. Aici trebuie lucrat. Și la aruncat chiștoace, resturi de mâncare sau orice mizerie pe jos nu în coș sau la trasul flegmei pe asfalt mai că te nimerește în față! Igienă de bantustan! Sau poate nici acolo. Dar asta din urmă se sancționează? Nuuuu! Sau aruncatul aiurea pe jos a măștilor folosite? Iarăși nuuu! Totuși e deșeu medical tip biohazard nu orice! În pandemie nu e o problemă? Dar dacă nu ai mască ai belit-o! Printre copii sănătoși la ora de sport să porți mască e cea mai mare tâmpenie. Problema e că nici Arafat și nici Voiculescu ministrul Sănătății nu are copiii deci îl doare în bască și asta la 1,5 m lateral. Eu testam anticovid în fiecare luni toți copii cu teste rapide.

  5. Inglezu Răspunde

    Another study highlighted by the CDC found that among 1,000 people contact-traced in Thailand, those who reported always wearing a mask during high-risk exposures had a greater than 70% reduced risk of becoming infected compared with those who didn’t wear masks under those circumstances.

  6. Sportmaster Răspunde

    Nu afecteaza miscarea cu nimic folosirea mastii ,s-au facut o gramada de teste si masuratori.
    A new study has found that exercise performance and blood and muscle oxygen levels are not affected for healthy individuals wearing a face mask during strenuous workouts.

    https://www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201105112934.htm

    • R2D2 Răspunde

      Atunci explica-mi si mie ca fotbalistii au doua coite sau mai multe? Ca ei nu poarta masca pe timpul meciului. Sau mai putem vorbi de tenis sau de alte sporturi.

      • Nr Răspunde

        Da ce Prostălău ești,prostovan mare :)))))

        • Psiholoaga Răspunde

          @Nr, se vede de la o posta ca maaare pesedist esti. Atat e capacitatea creierului vostru. Adica un mare 0. Dar totusi de furat puteti fura fara rusinare, handicapatul m*rtii m*tii. Va faceti marele martir acum. Nah treci inapoi in celula ta frumos, cretinule.

      • Hagifan Răspunde

        Aiuritule, la cati bani sunt in sportul profesionist astia sunt testati aproape zilnic, dar neaparat inainte de meciuri, competitii.

  7. hakkate Răspunde

    @Suedezule, nu compara un adult cu cunoștințe medicale sau un sportiv de performanță cu un copil cu organismul în dezvoltare. Tu te compari cu Naomi Campbell. Ai măsura 90-60-90?
    În rest nu am ce vorbi cu tine. Am o diplomă, știu bine ce scrie pe ea. Nu dau cu părerea aiurea ci văd și mă confrunt zilnic cu astfel de treburi. Dacă ai înțeles e bine. Multe lucruri nu sunt chiar așa. Aveți voi grijă de voi fiecare că nu e mare lucru să nu am eu mai târziu treabă cu voi. Mulțumesc. Dar unele lucruri sunt peste ce mi se pare normal. Mai ții minte că acum un an coafurile și frizeriile sau închis două luni? Coafeza nu știe să dezinfecteze ustensile, nu? Dar baba cu pătrunjelul, aia care vinde de pe jos grămadă din praf în piață aia e expertă???

  8. Nicusor Răspunde

    Serios ca innebuneste lumea …..Masca nu protejeaza de nimic……Nu este nici un virus mortal…….Mascarada asta ii facuta cred sa reduca incalzirea globala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.