Ultima actualizare: azi, 13:41

Locale

Expropriații de pe centura municipiului Satu Mare își primesc banii

Prefectul Radu Bud a avut o întrevedere, la finalul săptămânii trecute, la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cu directorul general adjunct Gabriel Budescu, șeful Departamentului Exproprieri Terenuri din cadrul CNAIR Ion Cupanache și consilierul ministrului Transporturilor Felician Cerneștean, în cadrul căreia s-a stabilit termenul de efectuare a plății pentru proprietarii care dețin teren pe traseul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, respectiv în localitățile Satu Mare, Ardud și Botiz.

Prefectul Radu Bud a făcut demersuri pentru despăgubirea proprietarilor terenurilor expropriate pe traseul investiției ”Varianta de ocolire Satu Mare”, ceea ce însumează 541 de poziții. Până în prezent au fost efectuate lucrările topografice și urmează finalizarea  planurilor parcelare.

La finalul întâlnirii s-a decis luna iulie a acestui an ca termen final de emitere a Hotărârii de Guvern în acest sens și trecerea la despăgubirea beneficiarilor.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare


CITEȘTE ȘI:

6 comentarii

  1. y Răspunde

    Cum se spune pe la noi “am notat cu funingine în coșul de fum/felírtam a kéménybe korommal”. Voi chiar credeți că așa va fi? Nu știu cum se poate ca în țara asta unele lucruri prevăzute în legi perfect valabile se aplică după bunul plac, chef sau după “andung” șvăbește? De câte ori au fost promiși banii de despăgubire citez “sigur-sigur până în toamna acestui an”? Cineva nu se simte penibil? Se pare că nu.

  2. Nha Răspunde

    Da nu-i prefect maghiar , sau fac cu schimbul ?

  3. Gerula Răspunde

    Și la ce suma se va face despăgubirea “domnule” prefect, la valoarea din 2016 când s-a făcut evaluarea ? Pardon subevaluarea.

    • radical2 Răspunde

      1.Despagubirea se face la cost estimat real si nu la cost de piata (sau cat vrea proprietarul). Asa oricine poate sa se imbogateasca. 2. Fiind un obiectiv strategic, statul poate sa-i lase pe proprietari si in “curu gol” daca vrea. Desigur nu se va intampla asta, totusi suntem o tara din UE cu pretentii..

      • ... Răspunde

        @radical2. Încă suntem la capitolul că avem pretenții. Practic nu sunt convins de asta. Nimeni la nivel central nu se omoară să despăgubească oamenii. Ce se întâmplă e mai mult decât bătaie de joc deja. Într-o țară membră UE este inadmisibil ce se face. Nu cred că în Germania sau altă țară UE cu ștate vechi guvernul își permite asemenea comportament. Mai că seamănă cu un grup infracțional organizat. Acum nu discut faptul că unii cum au devenit proprietari în zonă, dar …. Sunt proprietari, nu?

  4. GemeZamfirescu Răspunde

    Bineee Boss sau Chelboss! O ultima vrăjeala așa-i? Nu zicea-i mă Spânulescule ca pana la sfârșitul anului 2020 o sa se circule pe centura și ăștia sunt azi pe la 60%din lucrări?Sincer credeam ca ești un demagog și cam atât dar de fapt tu ești prost grămada mă chelule si crezi ca dacă tu ești prost cu spume toată lumea e ca tine!Penibilul dracului ce ești,nu ajunge ca ai rol de ficus pe bani mulți ,dar îți mai și bați joc de oameni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.