Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

FOTO. Avansări în grad la ISU Satu Mare de Ziua Protecției Civile

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecției Civile în România, patru pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au primit noile grade în semn de recunoaștere a meritelor, profesionalismului și a implicării de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor.

În fiecare an, în data de 28 februarie sărbătorim Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care, Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933, în Monitorul Oficial al României, ca Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene. Prin semnarea acestui document, a fost semnat actul de naştere al Protecţiei Civile, instituţie care, iniţial, purta denumirea de “Apărare Pasivă”.  Înfiinţate după primul război mondial, pentru protecţia forţelor necombatante, structurile protecţiei civile şi-au extins domeniul de activitate, contribuind  la salvarea vieţilor omeneşti şi a bunurilor ameninţate de catastrofe şi dezastre.

Printr-o Rezoluţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) începând cu anul 1972, în ziua de 1 Martie sărbătorim Ziua Internațională a Protecției Civile. Protecţia Civilă a luat fiinţă ca urmare a necesităţii protejării oamenilor, dar şi a valorilor materiale şi spirituale. Preocupări pentru soarta populaţiei civile în situaţii de urgenţă au existat de-a lungul întregii noastre istorii, încă înainte de apariția oficială a Protecţiei Civile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.