Ultima actualizare: ieri, 20:09

Locale

FOTO. Noul sediu al Prefecturii, finalizat în acest an. S-au alocat peste 3,7 milioane lei

Prin adoptarea Legii nr. 15/2021 a bugetului de stat, Guvernul României a alocat în bugetul Ministerului Afacerilor Interne suma de 3.714.000 lei în vederea finalizării lucrărilor la obiectivul de investiții ”Clădire administrativă – Instituția Prefectului Județul Satu Mare”, anunță conducerea Prefecturii. Noul sediu, unde se vor muta şi serviciile de paşapoarte şi înmatriculări, urmează să fie finalizat în acest an.

Odată cu transmiterea de către ordonatorul principal a creditelor bugetare, prefectul Altfatter Tamás  a convocat o întâlnire pe șantierul lucrării la care au participat, alături de subprefecții Lavinia Kiss și Radu Bud, reprezentantul firmei executante a lucrării (SC Crista & Cris SRL), consultantul, dirigintele de șantier și proiectantul.

Prefectul apreciază că din acest moment nu mai există nici un impediment ca până la sfârșitul anului 2021 serviciile comunitare de pașapoarte, permise și înmatriculări precum și toate serviciile din aparatul propriu al Instituției Prefectului să fie relocate în imobilul de pe strada A.I. Cuza care poate oferi condiții decente de acces a cetățenilor la serviciile publice.

A solicitat o mobilizare susținută a executantului și o comunicare permanentă pentru a preveni orice blocaj care ar putea periclita termenul de finalizare a lucrărilor.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

10 comentarii

 1. Rrr Răspunde

  Super . Fara loc de parcare in zona.

 2. Satmarean 1 Răspunde

  Este loc de parcare sub pod. Nu trebuie sa mergem cu masina pana in fata intitutiei. Se poate si cu transp local. Statia de bus e aproape .

  • HaHa Răspunde

   Tu crezi ca asa va fii ? Si acum cocalarii de militieni parcheaza in mijlocul intersectiei , d-apoi cand mai vin vreo suta de “functionari” , fiecare cu masina personala , si mai vin si unii cu treburi , care musai sa urce la etaj cu masina . Dar , vom trai sa le vedem si mai ales sa le suportam si pe astea !

   • urbanism Răspunde

    Ajunge numai să convoace Prefectul o ședință cu reprezentanții fiecărui UAT din județ. Sunt “numai” 55 de comune și 6 orașe. Fiecare cu mașina proprie. Bine gândit, nu? Cu kurul. Legea spune clar minimul de locuri de parcare care trebuie să se asigure. E valabil din 1996. Ca de obicei nu se aplică.

 3. Mae Răspunde

  Chira udmr are bulan unguresc dacă mai termina și prefectura chiar sint pe caii mari !!!! Futuvă nația mai mult partea feminină că-s bune tare de tot !!!

 4. Mae Răspunde

  AlfAter te ecxciti tot va sa inaugureze prefectura 🤫🤫

 5. Szalma Jack Răspunde

  De parca in mastodontul acela de beton cu 22 de etaje unde functioneaza in prezent prefectura nu mai are loc ! Probabil s-au inmultit,si le trebuie mai mult spatiu !Mai bine faceau un spital in acea cladire sau o universitate de stat pentru tinerii din Satu Mare !!

 6. suciu+emil Răspunde

  Cu banii alocati se puteau face lucruri utile in alte domenii in folosul cetatenilor

 7. cârcotaş Răspunde

  Prefectura este o instituţie degeaba deşi ar trebui să facă unele lucruri pt. cetăţean. Eu am fost pe la ei cu o problemă care ei trebuiau s-o rezolve dar n-au rezolvat-o. Trimit şi ei adrese la alţii, atâta ştiu să facă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.