Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

FOTO. O bunică cu doi nepoți are nevoie de ajutorul nostru. Tavanul stă să cadă peste ei

O bunică în vârstă de 68 de ani, din satul Medișa, comuna Viile Satu Mare, care își crește singură cei doi nepoței are nevoie urgentă de ajutorul nostru. Tatăl copiilor a decedat, mama i-a părăsit, astfel că micuții sunt în grija bunicii, dar femeia are nevoie de ajutor pentru a le oferi copiilor un trai decent. Casa în care stau este grav afectată, iar tavanul stă să cadă peste ei.

Mai mulți sătmăreni au inițiat o campanie de ajutorare. Redăm mai jos mesajul acestora:

,,Doamna Sălăjan Floare este o bunicuța din Medișa (68 ani) care își crește cei doi nepoței, Răzvan (împlinește 15 ani in 28 Martie) și Diana (împlinește 12 ani in 26 Martie), singură de mai bine de un an. Tatăl copiilor a decedat în 2020 martie, mama i-a părăsit și s-a recăsătorit. Bunica este in tribunal cu mama pentru tutela copiilor. Se străduiește să le ofere celor doi nepoți macar strictul necesar din pensia de 800 de lei și alocația copiilor.

Mama copiilor încasează pensia de urmaș însă nu contribuie cu nimic pentru traiul copiilor. Am fost astăzi la ei iar situația în care se afla este greu de descris în cuvinte. Casa nu are podele, din tavan au cazut plăci întregi, sobele sunt extrem de vechi și scot fum. Răzvan era la școală cand i-am vizitat. Face naveta in fiecare zi până în Viile Satu Mare.

Diana face orele on-line pe tableta primită de la școală și are grija de ea ca ochii din cap, sa nu se strice sa li se ceara sa o plătească. Aragaz nu este in casă, mâncarea se face pe sobă și durează foarte mult. Doamna Floare a spus că și-a cumpărat un sac de var sa zugrăvească prin camere însă nu este cine sa o ajute. Sunt necesare surse financiare sa le putem face reparatii la camere.

Diana doarme cu bunica iar Răzvan in camera de langa ele. Apelăm la ajutorul vostru în speranța că vom reuși să strângem bani sa le putem face reparațiile necesare, sa le oferim un minim de trai decent și o viață mai ușoară. Pentru orice informații va stam la dispoziție”.

Puteți să luați legătura cu inițiatorii campaniei AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.