Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

Lista țărilor din „zona galbenă” a fost modificată. Cei care vin din aceste state intră în carantină

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată duminică seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

Pe listă figurează 51 de state sau teritorii.  Cea mai importantă modificare față de precedenta listă este că, după mult timp, Statele Unite NU mai figurează pe listă. De asemenea, Canada, țară unde sunt numeroși emigranți români, rămâne în afara listei.

În schimb, multe dintre statele europene, inclusiv Spania, Italia, Franța, Ungaria, dar și Marea Britanie, unde sunt comunități importante de români, se mențin în „zona galbenă”. În cazul Spaniei CNSU precizează că în ultima săptămână această țară a raportat mai puține cazuri, în urma eliminării unor date duplicate de la începutul pandemiei până în prezent, astfel încât rata de incidență din ultima săptămână nu reflecta situația de fapt.

Un comentariu

  1. Garcea Răspunde

    In alte tari intrii in carantina indiferent de unde se vine, faptul ca este dintr-o tara cu incidenta ceva mai mica nu inseamna ca nu poate fi infectat. Sunt tari unde se sta in carantina 12 zile si mai faci si test obligatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.