Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Oferte avantajoase de leasing. Camioane second-hand pentru nevoile afacerii tale

A deține propria flotă de camioane este mai mult decât un vis pentru mulți proprietari de business în domeniul transporturilor. Însă, știți cu toții că a deține chiar și un cap tractor nu este pentru buzunarul oricui. Camioanele sunt vehiculele indispensabile unei firme de transporturi – indiferent de încărcătura transportată – întrucât facilitează modalitatea în care se înfăptuiește businessul tău.

Cu toate acestea, nu toți proprietarii de business își pot permite camioane noi și chiar și camioanele second hand sunt destul de inaccesibile pentru mulți afaceriști. Pentru aceste probleme invocate de deținătorii firmelor de transport și nu numai, există numeroase oferte de finanțare leasing camioane second hand.

Indiferent de nevoile afacerii tale, oferta Scania de finanțare leasing camioane second hand propune două metode avantajoase de leasing financiar și leasing operațional. Fie că preferi pe unul în detrimentul celuilalt, vei putea beneficia de camioane rulate, fiabile și supuse multiplelor teste de siguranță, Scania Approved.

Vrei să îți cumperi un cap tractor, dar nu ai fondurile necesare? Nicio problema! Citește în continuare articolul și urmează să afli care sunt beneficiile pe care le promite oferta de leasing camioane second hand de la Scania.

Cumperi sau optezi pentru finanțarea leasing camioane second hand?

Ca mulți alți afaceriști, probabil, te-ai gândit la ambele variante și nu știi pe care să o alegi pentru businessul tău. Această decizie depinde în mare măsură de factori precum tipul de funcționare, configurațiile camioanelor, preferințele organizaționale, rutele, cât și considerațiile financiare.

Numerarul este cea mai importantă resursă atunci când operezi un business de nivel mic și chiar mediu. Deși cheltui anumite sume pentru a obține o deducere fiscală (prin achiziționarea unui camion), acest aspect va reduce doar veniturile impozabile, nu și impozitul direct. În consecință, poate că ar fi mai bine să pui în balanță aspectele benefice și mai puțin benefice pe care achiziția materiei prime prin numerar o implică înainte de a efectua astfel de achiziții.

Alegerea de a achiziționa unități rulate printr-un contract de închiriere financiară sau cu servicii complete în locul dreptului de proprietate a fost mult timp văzută ca o decizie financiară, bazată în mod obișnuit pe cât de standard sunt specificațiile camioanelor unei flote și cât de repede sunt ele scoase din uz.

Astăzi, însă, managerii de flote pot avea alte motive pentru care vor lua în considerare oferte de leasing camioane second hand în loc de achiziție directă, și anume o strategie pentru a face față sosirii galopante a noilor tehnologii.

Și, totuși, ce presupune oferta de leasing camioane second hand de la Scania?

Leasing camioane second hand prin oferta de leasing operațional

Ai nevoie de camioane noi sau rulate cu care să îți faci treaba, dar pentru care nu vrei să ai pe cap costul întreținerii? Posibil ca leasingul operațional să fie varianta pe care o preferi. Acest tip de ofertă presupune că vei plăti o sumă lunară pentru un cap tractor, spre exemplu, rata fiind calculată în funcție de rulajul mașinii și durata contractului, pe baza căreia tu poți folosi vehiculul în funcție de nevoile businessului tău.

Acest serviciu de finanțare leasing camioane second hand, unic în România, este pus la dispoziție de Scania România, iar avantajele sunt absolut incontestabile! În rata de chirie sunt incluse asigurările CASCO Scania Insurance și VABIS GAP (personalizate nevoilor afacerii tale), cât și pachetul de servicii Optim (garanție internațională + contract întreținere). În plus, tot în cumulul ratei, poți opta și pentru servicii pentru șofer, pe care să le personalizezi în funcție de necesitățile activității companiei tale.

Cărui tip de business i se pretează leasing camioane second hand operațional?

Finanțarea prin leasing camioane second hand îți permite să externalizezi toate riscurile pe care le implică vehiculul cumpărat, indiferent dacă e camion, basculantă sau cap tractor. Micșorează timpul alocat gestionării flotei, iar toate cheltuielile rămân în permanență sub control în timp ce tu te concentrezi asupra activității principale pe care o desfășori.

De principiu, alegi un leasing operațional dacă conduci o firmă mare și dispui de o flotă pe măsură. Firmele mari, în general, au nevoie de materia primă adaptată la noile tehnologii. Așa că, trebuie să fie cât mai noi din punctul de vedere al anului de fabricație. De altfel, când conduci o firmă mare de transport trebuie să optimizezi în permanență calitatea transportului mărfurilor, dar și confortul și siguranța șoferilor.

Unul dintre cele mai mare avantaje ale ofertei operaționale de leasing camioane second hand este posibilitatea de a plăti doar pentru ce ai utilizat. Deci, dacă la final de contract nu vrei să fii proprietarul camionului sau poate al unui cap tractor, poți să plătești pentru ce ai folosit și să returnezi vehiculul.

Leasing camioane second hand prin oferta de leasing financiar

Total diferit de oferta operațională de leasing camioane second hand, oferta financiară presupune că la finalul contractului poți păstra camionul sau modelul de cap tractor pe care l-ai ales prin acest program de finanțare.

De altfel, dacă ai o companie mai mică se pretează mai mult o astfel de finanțare leasing camioane second hand, fiindcă nu vei simți la fel de mult costurile pe care le implică mărirea flotei tale și vei reuși, treptat, să alcătuiești materia primă necesară pentru realizarea unor curse cât mai profitabile.

Scania Credit face ca oferta de leasing financiar să fie din ce în ce mai atrăgătoare pentru patronii și șoferii din industria transporturilor, întrucât include asigurările CASCO Scania Insurance și VABIS GAP la care sunt acoperite costurile în funcție de nevoile afacerii tale. În plus, pentru un avans de la 5%, profiți de valoare reziduală de la 0% la 10%, o perioadă de finanțare cuprinsă între 1 și 5 ani și o dobândă mică și fixă de 3,5%!

Diferit de pachetul de leasing camioane second hand în variantă operațională, leasingul financiar nu include și pachetul de servicii Optim. Totuși, poți opta să adaugi opțional garanția internațională și contractul de întreținere împreună cu serviciile pentru șofer personalizate în funcție de businessul tău.

Ești pregătit de curse profitabile? Afacerea ta depinde de puterea flotei. Așa că nu mai aștepta! Consultă chiar azi oferta de leasing camioane second hand de pe camioane.scania.ro și alege forma de finanțare care se potrivește cel mai bine nevoilor afacerii tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.