Ultima actualizare: azi, 12:18
Locale

OFICIAL. Municipiul Satu Mare intră în scenariul roșu! Restaurantele și cafenelele se închid

Prefectul Altfatter Tamás a convocat în ședință Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, în vederea analizării situației la zi privind incidența infectărilor cu coronavirus și a adoptării deciziilor necesare pentru gestionarea crizei sanitare.

Având în vedere ratele de infectare de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Satu Mare, a fost adoptată actualizarea Anexei la HOTĂRÂREA C.J.S.U. Nr.3 din 15.01.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate  de COVID-19, cu aplicare începând cu data de 09.03.2021, ora 0,00.

Unitățile administrativ-teritoriale cu o rată de infectare peste 3 la mie și în care se aplică în perioada 09.03.2021-22.03.2021 măsurile specifice pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt: municipiile Satu Mare și Carei respectiv comunele Craidorolț, Păulești, Pir și  Sanislău, respectiv până la data de 12.03.2021 în comunele Foieni, Odoreu și Viile Satu Mare.

Principalele măsuri care se aplică în această situație privesc domeniul HORECA, respectiv se interzic activitățile de preparare și servire a alimentelor și băuturilor în interiorul clădirilor sau pe terase închise. De asemenea, nu este permisă activitatea cinematografelor, a spectacolelor, concertelor și altor evenimente culturale nici în interiorul clădirilor, nici în aer liber și nici activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc licențiați, cu excepția agențiilor cu bilete jucate în sistem automatizat și loz.

Până vineri, 12.03.2021, școlile din județul Satu Mare vor funcționa în scenariile aprobate în data de 05.03.2021, o nouă decizie urmând a fi luată atunci, în funcție de evoluția ratei de incidență a infectărilor. Conform Ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății nr. 3459/280/06.03.2021, scenariile de funcționare ale unităților de învățământ se actualizeză săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, cu excepția depășirii pragului de 6/1000 unde interzicerea activității didactice fizice în școli se aplică imediat.

Până în acest moment, de la începutul semestrului II al acestui an școlar, 26 de elevi precum și  65 de cadre didactice și personal auxiliar au fost depistați pozitiv, respectiv 56 de clase au desfășurat activități didactice în sistem online.

Prefectul face apel la populație pentru respectarea măsurilor de protecție individuală și solicită efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vigilență,  responsabilitate și aplicarea  prevederilor legii pentru limitarea răspândirii bolii.

 

 

9 comentarii

 1. Calin Răspunde

  Dumnule/doamna redactor.
  Ce ar fii daca ati atasat hotararea CJSU actual, nu pe cel din ianuarie

 2. 😎 Europol 😎 Răspunde

  Buna.
  LEGEA SE APLICÃ CUM VOR UNII SI NU SE REFERÃ LA CEI PRIVILEGIATI! ☠️

  Niciun restaurant nu a avut voie sã lucreze la capacitate maximã DAR la Caprici, în incinta Nepi Mall nu puteai gãsi loc liber tot weekendul. Si asa e in fiecare zi de sfarsit de saptamana. Absolut toate mesele ocupate! Iar autoritãtile si voi vã prefaceti cã dormiti.

  Iar voi, marii ziaristi ai Sãtmarului, scrieti despre fiecare, iî criticati pe fiecare dar despre Caprici vã este fricã sã scrieti?!?. 🧐

  nu fiti ziaristi de 2 bani!

  • Hmmm Răspunde

   Caprici are dreptul vazand ca duce mancare la lume in piata,si se pune bine pe langa cine trebe.
   Traiesti intr.o tara cu coruptia foarte ridicata,deci legea nu e egala pt toti. Pisat de Horeca

 3. Noi Răspunde

  Alooo de ce nu se fac controale la restaurante, la cel din mall este arhinplin in weekend uri, ia punetiva pe munca cei responsabili si faceti controale.

 4. H&R Răspunde

  Da’poi Negresti-ul sta bine. Bravo lor.

 5. boxeru Răspunde

  Haideti sa vedeti aglomeratie la Draexlmaier. Nu este nici o problema. Acolo se poate orice. Controale nu sunt, nici de la economic, nici de la mediu, nici de la IMM. Mai moare cate unu, se da bani la familie. Asta e Romania.

 6. unguru bulan Răspunde

  pana in 15 martie trecem in scenariul verde , si la propriu si la figurat,fuuuuge atunci virusu de nu se mai vede,o sa revina de pastele ortodox

 7. dr.Raed Răspunde

  bun,si?cu ce ne protejeaza pe noi asta?ca abia au asteptat vaccinul si cu cat is mai multi vaccinati cu atat mai multi infectati,nu vi se pare ciudat?abia astept sa vina tulpina austriaca sa intoarca lumea asta pe dos,ca paremi-se s-au saturat oamenii de covrig 19,noul coronavirus,sars cov2,si alte denumire sf

  • Dacus Răspunde

   Ce vaccinare , judetul abia are ceva vaccinati , nu vedeti lista cu repartizarea vaccinelor ?
   Bucuresti ,Cluj ,Iasi , Timisoara ….de cate ori vin tot acolo se duc.
   Ca sa scada trebuie 75-80% vaccinati , nu avem nici 5%.
   Israelul deschide tot mai mult ,ei au ajuns la 60% .Ungurii sunt locul 2 pe UE ,depasiti doar de Malta , dar asta se intelege ,Malta cu un transport de vaccin termina toata populatia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.