Ultima actualizare: azi, 13:57

Locale

Top 5 motive pentru care fotbalul este regele sporturilor

Fotbalul este considerat sportul-rege, istoria sa datând din secolul II sau III î. Hr. (atunci când purta denumirea de Chrysanthemum și se juca în China, în timpul dinastiei Han). Acesta a început să fie popularizat și în alte regiuni ale lumii, fiind cunoscut ca Episkyros în Grecia, Kemari în Japan sau Harpastum în Roma Antică. În 1850 a apărut primul club de fotbal amator – Sheffield – iar în 2020 în întreaga lume activau peste 250 de milioane de jucători (FIFA numără 200 de state membre).

Fotbalul este impresionant că mod de joc, s-a transformat într-un e-sport foarte popular, este urmărit de peste 3,5-4 miliarde de persoane, iar acestea sunt doar câteva dintre motivele care îl poziționează drept regele sporturilor. În continuare vom analiza care sunt cele 5 motive importante pentru care fotbalul chiar este sportul-rege!

Top 5 motive pentru care fotbalul este cel mai popular sport la nivel global

Jocul “11 contra 11” este cunoscut în întreaga lume drept fotbal, football sau soccer (SUA și Canada – atât de îndrăgit este încât simulatoarele de fotbal se numără printre cele mai populare jocuri video și esports. De exemplu, Fifa 20 este jucat de peste 36 de milioane de jucători (în 2020, meciul de esports OM-PSG a fost urmărit de 200,000 de telespectatori la Canal+), iar în industria de cazinouri, fotbalul este una dintre temele care generează un interes deosebit.

Poți juca astfel de sloturi (Football Gladiators, Goal!!!, Football Mania, 2016 Gladiators, Shoot!, Golden Goal și multe altele) cu rotiri gratuite la Top-cazinos.com și să câștigi chiar și jackpot-uri progresive impresionante. Fotbalul este un sport al recordurilor, în care cel mai rapid gol a fost marcat în secunda 2, 4 (Nawaf Al-Abed de la echipa Al Hilal). Până în prezent (din 1930) Cupa Mondială a fost câștigate numai de 8 echipe, Brazilia fiind cea mai galonată națiune (5 titluri câștigate). În plus, fotbalul este popular pentru că:

  1. Oferă 15 dintre cele mai încleștate rivalități din toate sporturile (El Clasico (Barcelona- Real Madrid), Derby della Madonnina (Inter-Milan), Liverpool – Manchester United, Manchester City – Manchester United, Inter – Juventus, Bayern Munchen – Borussia Dortmund, Boca Juniors – River Plate sau Steaua –Dinamo numărându-se printre cele mai populare);
  2. Cel mai ridicat nivel de câștiguri la nivel de sport – peste 600 de miliarde de dolari în 2020, cel mai apropiat sport ca nivel fiind fotbalul american (cu venituri de 200 de miliarde de dolari generate în 2020);
  3. Oferă unele dintre cele mai importante turnee cu audiențe de miliarde de urmăritori – Cupa Mondială, EURO, Champions League, Europa League, Cupa Mondială a Cluburilor și multe alte competiții internaționale de anvergură);
  4. Este unul dintre cele mai imprevizibile sporturi – rezultatul nu se știe până la ultimul fluier al arbitrului (cele mai spectaculoase întoarceri de scor – Liverpool –Barcelona 4-0 după un 0-3 în tur, Liverpool câștigă UCL într-un meci contra AC Milan în care a fost condusă cu 3-0, Manchester City a câștigat cu 4-3 după ce a fost condusă cu 3-0 și avea un jucător eliminat);
  5. Este sportul în care populația unei țări este interesată în proporție de 80% – EAU, iar multe alte state sunt interesante într-un procent de peste 70%.

Cu siguranță că fotbalul a fost, este și va rămâne sportul sporturilor, iar aceste motive nu fac decât să îi consolideze prestigiul la nivel global. Indiferent că este practicat sau este jucat pe diverse dispozitive electronice ori la cazinou sau  este urmărit la TV ori live, de pe stadion, fotbalul este spectacol la superlativ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.