Ultima actualizare: azi, 13:59

Locale

Transport ilegal de porci, depistat în județul Satu Mare. Toate animalele au fost eutanasiate

În urma unui control în trafic, a fost identificat pe raza unei localități din județul nostru, un autoturism, care transporta ilegal un număr de 19 capete purcei, neidentificați prin crotaliere și fără documente sanitare veterinare.

S-au luat următoarele măsuri:

-Suinele au fost eutanasiate și s-au recoltat probe de laborator, pentru teste în direcția Pestei Porcine Africane.

-Cadavrele purceilor au fost dirijate sub asistență, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor unde au fost incinerați.

-Proprietarul transportului de suine, a fost sancționat contravențional și a suportat contravaloarea incinerării animalelor.

Acțiunile de control în trafic, în echipe mixte cu I.J.P, Jandarmerie, Poliția de Frontieră, vor continua pentru depistarea transportatorilor ilegali de animale în speciali porci, care permit diseminarea Pestei Porcine Africane în teritoriu.

Sursa: Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor

14 comentarii

  1. Kapa Răspunde

    De ce nu sau testat si sacrificat pentru o cauză… suntem așa de avuți ca și popor că ne permitem ?
    Rușinică.

    • H&R Răspunde

      Crezi ca toti erau incinerati?

    • ... Răspunde

      De ce crezi că mai contează ce vrea sau ce e bine pentru acest popor. Suntem într-o stare pandemisto-globalistă din care nu știu ce va ieși bine. Iar dacă ți-e foame cumpără din Olanda, Germania sau alte țări potente. Scrie pe eticheta produsului importat de la ei că e natural. Zici că nu-i așa și faci alergie la chimicalele și E-urile băgate? Păi ce să facă omul dacă ai organismul slăbit?
      Mie mi-e sincer frică să nu începem să tratăm covidul cum se tratează pesta porcină sau gripa aviară. Ar fi în stare!

      • H&R Răspunde

        Apoi au inceput ei ceva , daca la incinerare te gandesti. Te duce la incinera… hmmm spital si astepti randul.

  2. suciu+emil Răspunde

    Unii distrug productia industrial,retardatii astia in loc sa testeze intai si sa ia apoi hotararea de incinerare sau valorificare in functie de rezultate au dat dovada de iresponsabilitate.Si oricum stiau ca nu vor raspunde pentru prostie avand sefi ierarhici de aceeasi teapa.

  3. Satmarean Răspunde

    Măi, mai bine îi dădea-ti la săraci și la cei care au nevoie. Dar chiar nu va fost milă să-i ucideți si să-i aruncați aiurea și degeaba, nu aveau absolut nimic porcii ăia. Să vă fie rusine !!!

  4. ...?#@!....ățopi Răspunde

    Autoritățile noastre fac ca și americanii. Prima dată trag și după aia întreabă! Apoi vor spune că nu au răspuns la somația verbală, nu? Sunteți măi de toată groaza! Mai ales că în cazul de față mai mult ca sigur porcii erau sănătoși. Data viitoare așa veți face și cu imigranții ilegali prinși? Nu de aia dar nici ei n-au zapiscă!
    Dar eu am o altă întrebare. Animalele din gospodării sunt obligatoriu crotalizate chiar dacă sunt declarate pentru consum propriu. De unde a rezultat acest transport de 19 capete suine? Totuși în România secolului 21 așa ceva nu prea e voie să se întâmple la câte organe de control speciale și superspeciale avem. Ziceți că degeaba? S-ar putea să aveți dreptate! Vaccinați-i răpede pă toți să nu cumva să pierdem vreun organ din ăsta esențial prin pandemie! Ar fi păcat.

  5. H&R Răspunde

    Cascadorii rasului sunt astia.

  6. H&R Răspunde

    Bine ca nici nu demult, au transportat animalele la abatoare si vii si morti (morti inainte de a incarca pe platforma de transport) . Nu aveam noi boboru’ nimic de la salam si de prepaprate din carne. Iar acum ce fac e ceva catastrofa. Cred ca au lucrat ei din pix mai mult. La altceva oricum nu se pricep. Partidul, Ceausescu, Romania.

  7. Sine Cora Răspunde

    Logic ar fi fost ca initial bietii purcei sa fi fost verificati daca au sau nu pesta porcina.Daca nu aveau puteau sa-i duca la o ferma si sa-i creasca pentru un orfelinat.Dar la noi excesul de zel primeaza intotdeuna si de ce sa nu mancam noi cacatul ala de carne de porc adusa din Spania,de zici ca mananci cauciuc de anvelopa uzata.Saraci am fost,saraci suntem insa neam prost ca romanii nimeni in lumea asta nu e mai mare ca noi si nicio sansa sa ne depaseasca cineva !

  8. H&R Răspunde

    Politia Animalelor nu are nimic de spus? Sau sunt trimisi la taiat frunze pentru caini? Pentru cainii mari.

    • Satmarean Răspunde

      Poliția animalelor încă e pă nicări în Satu Mare, doar pe hârtii, iar P….c habar nu are el de animale și cu ce se mănâncă serviciul ăla.

  9. Gagga Răspunde

    Mda…incenerati pe grill

  10. H&R Răspunde

    Adica pe stat de plata sau salarii. Asa va si ramane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.