Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

VIDEO. Echipa Teatrului de Nord: „Dacă pandemia ne-a închis ușa în nas, noi am desenat ferestre”

Echipa Teatrului de Nord: „Dacă pandemia ne-a închis ușa în nas, noi am desenat ferestre”. În data de 27 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului, zi ce se sărbătorește din anul 1963. Cu acest prilej, trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord a transmis următorul mesaj:

Celebrăm azi încă un an de teatru. Un an sub semnul întrebării. Rememorăm aspecte care au schimbat vieți din temelie. Inevitabil revocăm tulburările la care am fost supuși, dar mai presus de toate suntem mândri de felul în care am reușit să ne ducem mai departe mesajul, atunci când acest lucru părea imposibil, și recunoscători pentru momentele în care publicul și-a arătat loialitatea și a putut fi alături de noi în sala de spectacol. Nu ne-am dat bătuți, iar dacă pandemia ne-a închis ușa în nas, noi am desenat ferestre și am găsit căi de a intra în casele și sufletele oamenilor prin mijloace alternative. Am repetat, am jucat și am trăit pe scenă, cu încăpățânare și determinare. Fiindcă asta ne este menirea. Dacă tragem acea linie imaginară, putem spune că am învățat multe, am crescut, și purtăm cu noi o dorință nespusă, dar subînțeleasă, spre un viitor sigur.

Încheiem prin a ne aduce aminte cu drag și a ne înclina artiștilor care au rupt rândurile în acest an și au plecat dintre noi, lăsând un gol imens, dar și un respect incomensurabil pentru viețile dedicate scenei.

Dorim să le urăm colegilor de breaslă din țară și din lume răbdare, înțelepciune și perseverență. La mulți ani, cu săli pline și sănătate!

Ziua Mondială a Teatrului se sărbătorește din anul 1962, la inițiativa Institutului Internațional de Teatru (ITI) și este un moment de recunoaștere a forței de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.

2 comentarii

  1. MZ Răspunde

    Foarte frumos
    Va ganditi ce frumos era daca episcopia nu lua teatrul de vara de linga polclinica?

    • dorel Răspunde

      Ți-a trecut prin cap ce a fost înainte acolo de a fi așa-numita teatru de vară???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.