Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Lucrările în Centrul Vechi încep în septembrie. Statuia lui Lucaciu nu se mută

Lucrările în Centrul Vechi din municipiul Satu Mare încep cel mai devreme în luna septembrie a acestui an. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat în cadrul emisiunii PortalSM LIVE că este în lucru proietul tehnic, urmând ca acesta să fie finalizat până în luna august, după care se poate emite ordinul de începere a lucrărilor.

El a combătut şi fake news-urile propagate în special de anumite grupuri de interese care anunțau faptul că statuia doctorului Vasile Lucaciu va fi înlăturată.

“Încerc să nu iau la suflet fiecare trăznaie care mai apare din partea acelor oameni care doresc stagnarea oraşului, doresc să nu se întâmple nimic. Deja au apărut unele voci, este foarte bine când oamenii încearcă să se informeze direct de la sursă. Au apărut foarte multe fake news-uri de la început în legătură cu Centrul Vechi. Chit că acest proiect nu este încă într-o stare atât de avansată ca şi Centrul Nou. Este încă în faţa Comisiei Naţionale de Monumente PUZ-ul pentru Centrul Vechi, proiectul tehnic este spre finalizare.

Dacă vin şi sunt sugestii, acolo se mai poate lucra, nu este tardiv. Acolo lucrează o altă echipă de proiectanţi. Am avut două dezbateri publice, de la început unii au vrut să vină cu fake news-uri şi trăznăi, ba că vrem să coborâm statuia lui Lucaciu de pe soclu, ba că vrem să distrugem opere de artă, ba că scoatem pietrele galbene, ba că scoatem toţi copacii. Tot ansamblul Piaţa Libertţii este patmoniu de categoria A. Acolo sunt nişte paşi care trebuie urmaţi. Orice pas este avizat de Ministerul Culturii. Dacă ar fi cineva aşa de tâmpit să vrea să coboare, să scoată o statuie care stă acolo şi este un punct de reper în Piaţa Libertăţii, credeeţi că ar fi avizat cineva acest lucru? Sunt nişte trăznăi. Aceste chestii nu mai ţin. Sunt oameni care încearcă această monedă.

Sătmărenii indiferent de enie şi-au spus cuvântul şi au conştientizat că au aceleaşi probleme. Fiecare vrea dezvoltre oraşului, trebuie să fi inconştient. Chiar mi se pare o lipsă de respect pentru ceea ce a însemnat dr. Lucaciu pentru Satu Mare să lansezi asemenea ştiri false. Chiar nu m-am gândit la asemenea chestii “, a decarat primarul.

Termenul de finalizare a Centrului vechi este de un an şi jumătate.

“Partea de proiectare este aproape finalizată, urmează după ce depun proeictult ehnic, sper ca undeva cel târziu în august finalizează proiectul tehnic şi atunci putem să dăm drumul. Un an şi jumătate este termenul de execuţie”, a arătat edilul.

VIDEO:

5 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Exact așa! Dacă totul este spre binele și dezvoltarea orașului atunci de ce primăria nu discută clar și concret despre aceste proiecte???

    • rrr Răspunde

      Pentru che deja s-a discutat și tu oricum nu pricepi. Dache așe te interesa puteai să te duci frumos la dezbaterile publice că au fost mai multe. Erau acolo planșele prezentate dar nu știu dacă le puteai descifra. Tu ai dezbătut atunci cu paharul. Asta e. Acum comentezi dar nici acum nu ști ce vrei. Ai auzit ceva acolo la masă la un pahar de amestecată. Ai zis că e vreme de un comentariu în lipsă de altceva.😱🤮😭
      Și zici acum că Gabore, ascultă-mă dar eu oricum nu sunt de acord orice ai propune!!!

  2. m Răspunde

    Repetă ca o placă stricată:nu de mutarea statuii era vorba ci de coborărea ei la nivelul intregului parc,ea fiind asezată pe zonă mai inaltă!Asta spuneti herr Gabor,asta vor sătmărenii români să audă.

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Nu distrugeti parcul din centrul orasului !!!
    Nu distrugeti fintinile arteziene !!!
    Reparati-le, refaceti aleile, puneti pavaje, borduri, copaci ornamentali, flori etc dar pe actuala configuratie a parcului.
    Parcul asta e asa de peste 100 de ani si mai trebuie sa ramina asa 500 de ani…
    Nu distrugeti parcul !!!

  4. Haha Răspunde

    Bine ca nu incep iarna lucrarile ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.