Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Ziua Mondială a Apei | Acțiuni de igienizare pe malurile Someșului, pe râul Crasna și la Călinești

La nivelul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, angajații Sistemelor de Gospodărire a Apelor Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj au realizat acțiuni de igienizare pe râurile Someșul Mic, Lăpuș, Someș, Craica, Bistrița, Lechința, Someșul Mare, Meleș, Zalău și Valea Sălajului. De asemenea, aceștia au acționat pentru colectarea deșeurilor la acumulările Gilău, Colibița, Vârșolț și Sălățig.

Până la sfârșitul lunii, vor mai fi igienizate: râul Crasna (pe sectorul Moftin – Berveni, în zona digului de pe malul stâng), acumularea Călinești-Oaș din județul Satu Mare, precum și acumularea Strâmtori-Firiza din județul Maramureș.

De asemenea, în aceste zile, vor fi organizate acțiuni educative online din cele mai diverse: lecții sau workshop-uri, ateliere de creație și de pictură, cluburi de lectură, expoziții virtuale de desene și creații ale copiilor, dezbateri interactive și experimente cu apă. Aceste activități vor fi integrate în cadrul campaniei dezvoltate la nivel online de către organizatorul Zilei Mondiale a Apei sub numele de ”Water2me” în care copiii sunt încurajați să vorbească despre apă și să transmită un mesaj profund, având ca punct de pornire sloganul Zilei Mondiale a Apei, ”Prețuiește apa!”.

,,Lansăm un apel publicului să-și îndrepte atenția asupra protejării și conservării resurselor de apă. Fiecare dintre noi are un rol important în susținerea unor practici adecvate față de apă și mediul înconjurător’’, spun cei de la Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

 

 

2 comentarii

  1. Eco Răspunde

    Da , am vazut dimineata la striri ,cum de la Baia Mare iarasi vine poluarea miniera , degeaba au primit amenda , pt data trecuta !

    • Vas Răspunde

      Barajul de pe râul Homorod din Păulian este închis, ba mai mult s-a pus și o basculă de pământ în apă , deși este ilegal. Abia dacă mai este apă în brațul Homoroduli, care curge spre satul Dacia. În rest este lăudabil ce faceți, bravo,dar luați-l la rost pe cel căruia ia-ti concesionat luciul de apă pentru pescuit. Deblocați barajul spre bucuria copiilor, a faunei și biodiversității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.