Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Coronavirus Satu Mare: 40 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Coronavirus Satu Mare: 40 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 15 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.020.301 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) și 925.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.852 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Pe teritoriul României, 56.925 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.605 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 46.380 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 128 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.333 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 552 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 14 aprilie, 4.721 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 913.590 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

19 comentarii

  1. Infopresa Răspunde

    “Scăpat de sub control, virusul a ucis peste 350.000 de oameni în Brazilia, iar estimările experților citați de BBC News spun că mai bine de 2.000 dintre aceștia sunt copii cu vârste până în 9 ani, inclusiv 1.300 de bebeluși.”

    Ps.
    Acolo este cald si soare, lumea nu are deficit de vitamina D

    • comentator Răspunde

      Dar deficit în alimentație și de vitamine este bugăt kăkălău la ce sărăcie îi mănâncă pe copiii practic de viu chiar și fără pandemie. Dar sărăcia no problemoș aă trecem de covid și ne așteaptă minunata lume de după Rainbow.
      Se va plăti la greu pentru aceste abordări unilaterale ale problemelor.

    • Altu Răspunde

      Populație 300 de milioane, morți 300 de mii. Procent 0,1 la sută. Mai mulți mor în accidente sau mâncați de crocodili sau de foame. Dar covidul e la modă.

      • MrG Răspunde

        @altu : mare destept esti! Atunci cele doua se aduna, deci tot sunt mai multi morti!

        • Altu Răspunde

          @Mrg,ce se adună ,mere cu pere și ies micșunele? Te rog , să fii mai explicit să înțeleagă și deștepții. Eu voiam să evidențiez că boala aceasta nu e așa mortală cum vor unii să pară. Da,la unii le pune capac,dar cancerul , bolile cardiovasculare, malaria,boli pulmonare asociate fumatului și muncii în mediu toxic ,etc. provoacă mai multe decese și nu se scandalizează nimeni , nu se face publicitate,nu se iau măsuri,aici e ciudățenia.

          • @Altu

            Şi mai e o chestie: dacă nu ne simţim vizaţi de ce să ne îngrijorăm? O să moară alţii (sau copiii altora).

  2. Unu Răspunde

    Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) anunță NOI cazuri confirmate cu tulpina BRITANICĂ a coronavirusului în ultima săptămână în România. Este vorba de alte peste 180 de infectări cu mutația din Anglia în doar șapte zile, ceea ce duce la un număr total de peste 860 de confirmate doar din probe ce au fost analizate suplimentar prin secvențiere. Concluzia este îngrijorătoare: „există circulație extinsă în România, în comunitate, a variantei britanice” a coronavirusului, rata de confirmare fiind deja de 63%.

  3. abc Răspunde

    Foarte bine! Să le fie de bine! Eu, dacă ar fi după mine aș desființa acest centru dacă nu chiar și WHO. Cu sau fără ei eu nu văd mare diferență. De ce? Pentru că exact din cauza NEatentei monitorizări s-a declanșat pandemia asta decretată dar nu și instituită legal. Chiar tu nu pui oare întrebarea că acest centru ce plm a făcut ca să nu fim în rahatul ăsta? În afară de faptul că a constatat la dictare că suntem în rahat? Bineînțeles asta pe bani și sporuri foarte consistente. Că doar se lucrează acolo, nu?
    În loc să trântești copy-paste știrile astea alarmiste nu crezămcă ar fi mai bine ca toți să călărim autoritățile ca să se aducă atâtea gaccinuri cîte e nevoie? Să nu să se aștepte până și uiți de ele? Ungaria la jumate cât noi are 4,1 milioane de vaccinați deja. Cum vine atunci afirmația că suntem în frunte la vaccinare? Ei deschid șara cel mai târziu în iunie complet. Noi visăm de august dar nu cred că e fezabil.
    Eu zic că mai bine ai scrie de bătrâna din Cluj moartă cu tot cu rapel făcut încă în februarie cu anticorpi dovediți. Mai rar așa un caz documentat. Eu zic că s-a vaccinat degeaba. Bineînțeles se afirmă că vaccinarea și decesul nu pot fi legate una de alta. E o coincidență nefericită. E mai convenabil așa. Dar cei din Neamț făcuți grătar la ATI sunt trecuți la morți de covid. Un covid așa mai afumat, zic eu.😱🤮
    E o bătaie de joc la care tu aplauzi. Să nu ai parte și tu de astfel de tratament competent pentru că nu cred că îți va conveni.

  4. realitatea Răspunde

    CEO al lui Pfizer a recunoscut oficial ceea ce intuiam că în termen de un an de la vaccinare trebuie o a treia doză pentru siguranță iar după aceea an de an trebuie obligatoriu să te vaccinezi. Acum să vă aud!

    • hAuleuMaica Răspunde

      @real…..Păi, cu vaccinul antigripal cum e…. Eu il fac anual, alții nu . Unii riscă gripa ,eu nu .

      • Cetateanul Răspunde

        Esti pe langa ! Nu-ti GANRANTEAZA NIMIC ! Am prieteni care aproape anual se imbolnavesc de gripa desi se vaccineaza in fiecare sezon, petrec ore bune cu ei si eu nu ma imbolnavesc niciodata desi nu m-am vaccinat niciodata pentru asa ceva .

        • hAuleuMaica Răspunde

          Omule,eu vorbesc de mine și stiu ce vorbesc . Am avut ani in care nu m-am vaccinat și am văzut rezultatul. Tu ești un fenomen ,din toate punctele de vedere,și ceilalți de lângă tine…Tu ești pe lângă noi, pe lână toți….

          • Cetateanul

            Pai are o eficienta de circa 50%, ce naiba ! Ceva eficienta are, nu zice nimeni ca nu . Dar nu-ti garanteaza nimic ! Asta spuneam !

      • realitatea Răspunde

        Niciodată nu m-am vaccinat antigripal. În ideea asta ca să poți călători să zicem certificatul de vaccinare de anul acesta la anul nu va fi bun. Deșteaptă mișcare. Numai asta mai lipsește.

        • Cetateanul Răspunde

          Asta se intimpla cand psihopatii ajung la putere ! Si noi daca nu ne trezim ne meritam soarta !

          • realitatea

            Nici nu știi câți sunt care acceptă să gândească alții în locul lor. E mai comod așa plus te dai pe lângă turmă. Ceaușescu ar fi tare mândru acum că totuși i-a ieșit proiectul cu omul de tip nou!😱😪💩😭

        • Cetateanul Răspunde

          Se restang pe zi ce trece din drepturile omului si idioti sunt destui pe lume care sa aplaude !

        • Cetateanul Răspunde

          Idiotii si credulii nu-si dau seama . Zero covid (raceala, gripa, covid19), zero codoi . Ambele imposibil de obtinut . Motive perfecte pentru restrangerea drepturilor si reducerea populatiei . CIne nu ma crede sa vada ce spuneau nu acum multi ani multi asa-zisi politicieni si multe asa zise “elite” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.