Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Cum va începe școala după vacanța de Paști, în județul Satu Mare. Care sunt noile scenarii

În săptămâna 05 mai – 07 mai 2021, preșcolarii, elevii din învățământul primar, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, elevii din învățământul profesional și postliceal, elevii din învățământul special vor reveni la școală în funcție de următoarele scenarii:

Scenariul I presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. (Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/100 de locuitori).

Scenariul II presupune:

  • participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a acelor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
  • participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

(Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/100 de locuitori, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină).

Este permisă organizarea orelor remediale, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, respectiv distanțare corectă, aerisirea frecventă a spațiilor, respectarea normelor de igienă și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Este permisă participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a  preșcolarilor și elevilor din învățământul special, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, respectiv  distanțare corectă, aerisirea frecventă a spațiilor, respectarea normelor de igienă și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a se vor întoarce la școală din 10 mai, cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

 

 

 

Un comentariu

  1. Romanistan citizen Răspunde

    …. și va veni odată și momentul în care actualii școlari vor ajunge în funcții, vor face poate și politică. Acela va fi momentul în care vă vor “mulțumi cu drag” pentru acest un an și jumătate în care practic i-ați sabotat, ați încercat să vă bateți joc de viitorul lor. Dragi actuali decidenți! Sper să apucați acel moment și să vă “bucurați” din plin, să savurați adică cum e când alții decid contra intereselor voastre elementare și fără să vă consulte. Adică să vă ignore complet. Sper ca acest capitol din viața voastră să țină cât mai mult! Pentru că meritați din plin!😱😨🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.