Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Deputatul Adrian Cozma: ,,Să facem lucrări de calitate. O dată și bine’’

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma cere mai multă atenție la calitatea lucrărilor de infrastructură. ,,Să facem lucrări de calitate. O dată și bine’’, a declarat Cozma, într-o intervenție făcută de la tribuna Camerei Deputaților.

Redăm mai jos declarațiile făcute de Adrian Cozma:

,,În aceste zile, comunitățile locale își votează bugetele și își stabilesc obiectivele pentru anii care vin. Avem o îndelungată experiență în alocări de fonduri pentru localități. Am avut Ordonanța 7, PNDI, PNDL 1 și 2 și vom avea noi programe de dezvoltare locală, care se realizează cu resurse importante de la buget.

Nu intru în detalii legate despre cine are întâietate, despre cuantumul sumelor alocate, despre numărul de beneficiari. Sper să avem un echilibru bun la nivelul întregii țări în acest an și în anii care vin. Aș vrea însă să atrag atenția asupra unui lucru extrem de important. Atunci când facem o proiecție de viitor, trebuie să stabilim câteva lucruri esențiale: ce proiecte sunt necesare, cât ar costa aceste proiecte, în cât timp se vor realiza și, foarte important, de urmărit ca acele lucrări care se realizează să fie de calitate. Mă opresc la ultimul punct fiindcă, nu de puține ori, am întâlnit obiective realizate cu mulți bani, dar lucrările au fost de slabă calitate și nu mai trebuie să fie alocați bani fără ca acele proiecte să fie făcute cu responsabilitate. Am urmărit implementarea multor investiții în ultimii ani și, nu de puține ori, am constatat lipsa seriozității și lipsa calității lucrărilor. Facem drumuri, toată lumea este mulțumită, dar de multe ori drumurile se strică după nici doi ani de la momentul reabilitării lor, ceea ce este inadmisibil. Facem licitații de proiectare, de execuție, avem contestații, trec un an, doi, după care se fac lucrările, iar la scurt timp, constatăm că am făcut lucruri de mântuială care nu rezolvă problema, cauza.

Chiar și în zone unde relieful nu este deloc complicat, cum este cel de la Satu Mare, întâlnesc mereu această problemă și este inadmisibil să pierdem bani, iar oamenii să privească neputincioși la probleme pe care nu ar trebui să le avem.

Cer CNAIR, Ministerului Dezvoltării și conducerilor județelor să ia măsuri urgente pentru ca toate lucrările să fie monitorizate atent pe tot parcursul derulării procesului de realizare a obiectivelor de investiții și nu doar prin constatarea calității lucrărilor la finalizarea lor și cred că Ministerul pe care îl conduceți trebuie să fie mult mai activ în a monitoriza calitatea lucrărilor, fie că ele se realizează prin CNI, CNAIR sau ANL, dar și cele realizate de autoritățile județene și locale, dacă finanțarea se face și din bugetul ministerului pe care îl coordonați.

Comisiile de recepție trebuie să aibă un rol mult mai important și trebuie să monitorizeze toate etapele lucrărilor, nu doar să constate culoarea asfaltului și lungimea lui.

Anii care vin sunt anii dezvoltării în infrastructura rutieră și avem obligația de a asigura că resursele financiare sunt utilizate cu chibzuință, în folosul tuturor.”

 

7 comentarii

  1. Geo Răspunde

    Pentru inceput, tu si gasca usl ar trebui să faceți câte un infarct. O dată și bine.
    Ce zici?
    Te bagi?

    • Adi Răspunde

      Sperăm ca nu apare profesorul de muzică Panait cu altă temă de doi bani , că mâine se întorc de la București bineînțeles pe banii noștri, dar cu activitate în favoarea cetățenilor zero barat.
      Oare conturile firmei de it a lui Panait au cunoscut o creștere exponențialea cu ajutorul contractelor publice .

      • Klaus cel Mic Răspunde

        Marș mai increzutule. Ti-o spune unul care nu a votat niciodata PSD sau alt partid de stânga, nici macar atunci, in 1990, cand Iliescu a castigat cu 80% din voturi. Da tu nu sti, n-ai cum, că erai cu scutecu(in România nu exista Pampers) plin de căcat. Apropo: Tu mai Cozma, poți sa-ți inchipui că sunt 70 000 de oameni, in orașul ăsta, mai inteligenți decat tine? Te-ai gandit vre-odata la asta? Așa că mai ușor cu umflatu’ in pene Don’ Balon.

  2. GemeZamfirescu Răspunde

    Mai liliputule tu ești un adevărat…fenomen!Poti sa fi atât de prost încât sa crezi ca lucrările de infrastructura se verifica doar la receptie?Cozma ești prost cu spume frate! Eu am impresia ca singura ta sursa de inspirație cu privire la lucrări este cafegiu’ Beny ,sau măta care angaja doi țigani sa va spoaisca bordeiul din Micro17 și când venea tactu acasă “recepționa” lucrarea .Eu cred ca te trezești vorbind ,din lipsa de alte activități cognitive !Daca tot te tragi in poza pe la CNAIR in loc sa te încrunti ca dobitocul mimând ca gândești,întreabă dracu care este procedura de verificare a lucrărilor.Tu crezi ca in toată țara se asfaltează cum asfaltează prostalaul Duma ,templierul care-ți tine calu’ de dârlogi?

  3. Ghita Răspunde

    Cozma iar dai cu muci in fasole,vorbești doar sa îți apară mutra la tribuna și cravată apretată!!!!

  4. rrr Răspunde

    Dute ia-ti calu nazdravan si dute inapoi in mogolia , bozgoru ce esti.

  5. Ardudan Răspunde

    Între cai îi stă mai bine. Hai fătumneu acasă și ajută-l pă Feri, că-i singur și e greu la cai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.