Ultima actualizare: azi, 11:44

Naţionale

Iohannis: Virusul nu dispare prin manifestări extremiste. Avem la îndemână soluția, se numește vaccin

Președintele Klaus Iohannis spune că vaccinarea împotriva COVID-19 este soluția care ne va ajuta să revenim la viața normală și că un virus nu dispare prin „violență și manifestări extremiste”. El i-a îndemnat pe români să aibă încredere în vaccin și să meargă să se imunizeze, pentru a stopa pandemia de coronavirus.

„Avem la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește atât de mult. Se numește vaccin. (…) Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată.

Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: Digi24

82 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Gata, e oficial, oricine nu crede intr-un TRATAMENT EXPERIMENTAL este EXTREMIST !

    • Asistenta Răspunde

      Asa a facut si cantareata de muzica lautareasca Cornelia Catanga, nu s-a dus la spital, a stat acasa, a luat tratament experimental, inclusiv ivermectina, si saptamana trecuta a decedat.

      • Cetateanul Răspunde

        Asistenta … in primul rand … Dumnezeu s-o odiheasca ! In al doilea rand, am inteles ca mai avusese probleme cu inima, tot ceva de genul, era sa moara … eu spun ca boala exista, fara indoiala, dar daca esti destept si urmezi dovezile stiintifice, anume iti administrezi ZILNIC D3,C, Zinc si folosesti cu incredere pulsoximetru, eventual in timp ce faci si niste exercitii fizice … ajungi la medic DE INDATA, iar sansele cresc ENORM ca sa SCAPI .
        Statul UCIDE mai multi oameni prin MASURI . Circa un milion de oameni au ramas fara un venit, cam cati crezi ca vor muri dintre ei sau din familiile lor ? Nu educa, nu informeaza si nu ofera gratuit cele de mai sus .

        • Rio Răspunde

          Asta cu vitamina D3 nu prea tine, in tarile cu soare mult oamenii nu au deficit de vitamina d3, ba mananca si multi pesti, banane, etc, asa ca au si zinc, si totusi pica ca mustele, la ger. Cacofonia este dedicatie pt tine si prostia aferenta!

          • Cetateanul

            Nu tine, e drept . Daca ai fi avut rabdare macar o ora sa asculti doctori explicand de la a la z nu ai fi sarit ca si ars ca nu am dreptate ! Eu sunt prost, tu esti destept . Si cu asta basta ! Poarta toata viata o carpa, mie personal nu-mi pasa cat timp iti pastrezi ignoranta strict in capul tau si ai puterea sa-mi impui mie ce sa fac !

          • Cetateanul

            Dr. L. Ray Matthews, Youtube.com Citez aproximativ : o persoana cu pielea inchisa la culoare ar trebui sa petreaca in soare de 10 ori mai mult timp pentru a genera aceasi cantitate …de aici rezulta un nivel cu circa 30% mai scazut … iti creste numarul de celule albe, care lupta cu bacteriile, virusuri si fungi . Pentru personalul medical daca va suplimentati pacientii cu vitamina D in patru sau cinci zile o sa vedeti o crestere a celulelor T si o scadere a markerilor inflamatori covid raneste organismul prin reactiile inflamatorii pe care le produce … cu cat nivelul de vitamina D este mai mic cu atat evolutia este mai nefavorabila … A fost public un studiu acum ceva ani in Annals of Medicine care arata ca atunci cand nivelul scade sub 18 nanograme per mililitru riscul de mortalitate din toate cauzele creste cu 30%, coronavirus, pneumonie, gripa, leziuni cerebrale produse prin traumatizare, rani produse prin impuscare .
            Greseli in text si de traducere sigur gasesti, este ora 23, nu sunt platit la ora asta cum se cuvine …

          • Cetateanul

            Ce spune acest doctor coroborat cu faptul ca de zeci de ani ‘specialisti” de toate formatiile ne tin in priza sa nu expunem la soare … tragi singur concluziile … eu personal i-am ignorat si am continuat sa ma expun la soare, atat eu cat si familia mea pe care am pus-o in garda de ani de zile …

        • Farmacia Răspunde

          Ajunge doar 20 min pe zi cu bratele descoperite si fata la soare pt asigurarea vitaminei D3 necesare, deci in tarile calde asta nu e problema. Cetatene, mai bine du-te si reprofileaza-te pe pus gresie, iese banu, nu te doare Capu, de atata prostie. Si folosesye masca aia cu incredere, ca altceva mai bun nu este, iei virusu si dai de lacu!

          • Cetateanul

            Mda, du-te si reprofileaza-te tu ! Habar nu ai !
            Pai iei GRUPELE DE RISC ! Cei care au carente in mod normal, au nevoie de mai multa ! Oamenii cu obezitate, varstnicii, cei de culoare … Vitamina D3 este liposolubila, de fapt este un hormon, du-te mai ca merge fabrica de bani ! Prosti sunt pe planeta cati vrei !
            Mortalitatea generala CRESTE CU 30% pentru cei care au sub 18 nanograme/ml .
            Du-te plimba cainele, nu sta la soare, ca faci cancer de piele …

          • Cetateanul

            Dark skin acts like a sun blocker . Deci omul dupa ce s-a bronzat bine pe antebrate se va expune, tot asa, dupa cum “recomanzi” tu, cate 20 de minute in fiecare zi … cap ai … nu duci lipsa de nimic … fraieri ai care te cred …

        • Homo Africanus Răspunde

          Ce tot dai exemple cu pielea inchisa la culoare , sunt singurul negru din Satu Mare , restul sunt albi , nu tre sa stea mult la soare , in schimb eu am scula mare .

          • Cetateanul

            Dupa ce te bronzezi bine poti sa stai mai mult la soare FARA SA TE ARZI ! Deci nu trebuie sa fi africanus …

    • Adi Răspunde

      Mancate-ar viermii de nazist !!

      • Cetateanul Răspunde

        In Texas oamenii si-au reintrat pe deplin in drepturi, de circa doua saptamani deja . Si nu se moare pe capete ! Deci MASURILE UCID !
        Nu imi vine sa cred ca mai exista oameni care pun botul la “stiri” de genul – pandemia a decimat clasa de mijloc ! O buna parte din populatie va trai mai putin si mai prost, plus spor natural … in vise … ce bine ca exista oameni ca si tine !
        Deci cei din Texas sunt nazisti, acolo drepturile omului sunt recunoscute !

        • Americanu Răspunde

          Bai bula de john doe, vezi ca la noi numarul de morti a ajuns la aproape 49000,caposii astia vor liber si no masks…

          • Cetateanul

            Morti … dupa ce falimentezi un milion de oameni … mai ai tupeul sa spui ca au murit toti de virus … du-te la organizatia ta criminala, poate aia te cred !

          • Cetateanul

            Banuiesc ca doua-trei comorbiditati plus varsta inaintata nu au avut nici un aport . Faptul ca au fost terorizati si nu s-au prezentat la timp de frica, de spaima, nici un aport . Faptul ca nu au mai avut parte de ingrijire de calitate pentru bolile lor de baza, nici un aport . Nebunia, stresul, terorismul de stat, nici un aport .

      • Cetateanul Răspunde

        Doar UNUL dintre efectele devastatoare si UCIGASE :
        Activenews :
        Potrivit unui studiu publicat de revista Lancet miercuri, 31 martie, situația mamelor și a bebelușilor s-a deteriorat în timpul pandemiei de COVID-19.

        Studiul, care a consultat datele a 40 de cercetări derulate în 17 țări, dintre care mai multe membre UE, privind peste șase milioane de sarcini, oferă o „indicație clară” că starea de sănătate a femeilor și a bebelușilor s-a degradat din cauza bulversărilor aduse de pandemie.

        Cercetătorii au ajuns la concluzia că riscurile de mortalitate au crescut cu mai mult de un sfert în raport cu cazurile anterioare pandemiei.

        O altă concluzie este că pandemia a dus la o creștere a ratelor de mortalitate maternă.

        De asemenea, numărul femeilor necesitând o intervenție chirurgicală pentru o sarcină extrauterină a crescut de șase ori în timpul pandemiei.

        Dat fiind că, în general, sarcinile extrauterine pot fi tratate cu medicamente dacă sunt descoperite într-o fază precoce, acest lucru indică faptul că femeile au întârziat să recurcă la îngrijirile medicale.

        Motivul? Fie din cauza temerii de îmbolnăvire, fie din cauza reducerii serviciilor medicale specializate, ca urmare a concetrării majorității eforturilor pe combaterea COVID-19.

        Studiul citat mai arată și că situația sănătății mentale s-a agravat în timpul pandemiei. Șase din zece studii incluse în analiză și care se referă la sănătatea mentală a mamelor au semnalat o creștere a depresiei postnatale, al anxietății maternale sau a amândurora împreună.

        Depresia este unul dintre efectele cele mai devastatoare ale pandemiei la toate categoriile de populație.

        Coordonatoarea studiului, Asma Khalil, de la Universitatea St. George din Londra, afirmă că perturbările cauzate de pandemie au „dus la decese EVITABILE ale mamelor și copiilor, în special în țările cu venituri mici sau medii”.
        Deci risc de mortalitate mai mare cu 25% comparativ cu o perioada cand aveam drepturi . Un fleac . Mame ? Pai nu era interzis termenul asta discriminatoriu in UE ? Zeci de studii, toate indica acelasi lucru, masurile UCID IN DRACI !
        Cine e nazistul ?

  2. Cetateanul Răspunde

    O intrebare se permite ?
    Pe cand o sa infiintati PARTIDUL VIRUSULUI ?

    • Kuka Răspunde

      nu mai trebe, avem hAUR! Un partid parazit!

    • Garcea Răspunde

      Vad ca aici cativa au infiintat Asociatia anti Tot, masca, masuri, vaccin, si militeaza la greu, ducand la mai multe infectari, si prelungirea situatiei de facto.
      Pe cand afilierea la Sur?

      • Cetateanul Răspunde

        Sunt impotriva uciderii cetatenilor de catre stat !

        • Sapiens Răspunde

          Si esti pt uciderea din prostie si necunostinta, dezinformare, neglijenta si altele, daca tu ai infecta pe cineva si ramane cu sechele sau chiar decedeaza, ai trai cu constiinta curata? Fara remuscari? Eu stiu pe unul si-a infectat tata si unchiul, amandoi au decedat, nu prea se simte bine sufleteste.

          • Cetateanul

            Exista boli cu mult mai grave decat COVID-19, spre exemplu am o vecina care de spaima nu a iesit din casa din toamna ! Ce credeti, o mai duce mult asa ?
            Una este preventia si alta este boala psihica !
            De la nastere suntem expusi, important este sa avem libertatea sa ne ferim cum credem fiecare de cuviinta, pe baza datelor stiintifice nu pe terorism de stat si pulane ! Sunt medici si profesori care recomanda cat mai mult aer curat, expunerea la soare, odihna, socializare ! De ce sa nu am dreptul sa le urmez sfaturile ? Pentru ca asa-zisii politicieni stiu mai bine ? Cu ce este mai bun unul care toata viata s-a gudurat pentru functii si s-a frecat de politicieni decat un profesor sau medic cu zeci de ani de experienta ?
            Nu putem condamna oameni, milioane ! la o viata de doi bani pentru ca “noi salvam” .
            Dar de oamenii care se sinucid din cauza ca li se inchid afacerile, au scandaluri in familie, mor cu zile ca nu au curajul sa mearga la doctor si cand se prezinta e tarziu … copiii care vor ramane cu sechele pe viata … astia nu conteaza …

          • Cetateanul

            Daca ne-am feri de toate bolile infectioase probabil ca ar trebui sa ramanem in case si sa aruncam cheile ! Vedeti, faceti un studiu pe propria persoana !

      • Cetateanul Răspunde

        Apropo de PRELUNGIREA SITUATIEI DE FACTO . Exista doctori care dupa o viata de munca afirma clar faptul ca masurile au dus la prelungirea pandemiei . Nici macar nu s-a ascuns asta .
        Eu nu am nimic impotriva unui produs experimental, adica timp cat eu nu beneficiez de el, daca crezi ca e sigur pe termen lung si eficient, nu ai decat !

        • cazma Răspunde

          Da ai dreptate masurile au dus la prelungirea pandemiei dar au dus la scaderea mortilor altfel mor cei ce mor si raman ceilalti plangandu-si mortii . Prietene suntem oameni nu maimute ne pasa de ceilalti

          • Cetateanul

            Domnule, stimate, OMULE ! La inceput, nu s-au cunoscut foarte multe . In urma unui studiu facut de profesor cu o reputatie impecabila de la Standford S-A CONCLUZIONAT PE BAZA DOVEZILOR STIINTIFICE faptul ca MASURILE UCID PE TERMEN LUNG MAI MULTI OAMENI !
            Tocmai, ca suntem oameni . Vrem sa moara mai putini, nu mai multi !

          • observator

            FOARTE CORECT SPUS! ASTA ESTE ESENŢA BĂTĂLIEI.

          • observator

            Comentariul este pentru @cazma. Pt. cetatean: oamenii aia cu reputatie trebuie sa-si promoveze tezele in forurile stiintifice. Daca trec de faza aceea nimic nu le opreste. Dar nu sa ti le inmaneze tie…

        • Scientech Răspunde

          Cetatene, lasa studiile astea, miros a propaganda feisbucista, facuta de cei ce vor sa scape de pensionari, si de plata pensiilor, rarirea populatiei.

          • Cetateanul

            Multi oameni in varsta sunt cu un picior in groapa din cauza terorismului de stat . Maine duc o matusa la oftalmolog deoarece nu are curajul sa se prezinte la Urgente sau sa cheme salvarea ! Poate sa orbeasca, dar sta pana maine acasa .

          • Cetateanul

            Doar nu credeti ca as permite cuiva sa ma cenzureze sau sa-mi cenzureze medicii care au ceva de spus ?
            Ce gluma buna ! Nu am cont pe asa ceva !

  3. Garcea Răspunde

    SUR = AUR dar in care prima vine de la :Stupid

  4. Cetateanul Răspunde

    Asa este domnu Obserbator, daca observi (se numeste studiu observational in care nu intervii, doar notezi cu atentie ce se intimpla si eventual coroborat cu alte informatii poti sa tragi si niste concluzii FOLOSITOARE) faptul ca circa 80% dintre pacientii care fac forme grave au carenta de D3, se cunoaste, este demonstrat faptul ca D3 ajuta si in ceea ce priveste boala provocata de alti coronavirusi, nu s-a administrat masiv pentru ca “nu sunt studii”, adica ajuta in cazul neamurilor sarscov2, este dovedit, 80% cu forme grave au carente dar nu avem “studii” .
    Cap avem, minte ne mai trebuie !
    Ne trebuie CENZORI, oameni care se interpun intre FAPTE si CONCLUZII !

  5. Cetateanul Răspunde

    Cifrele vorbesc de la sine ! Orice om normal la cap poate sa traga concluzii daca datele prezentate sunt exacte si sunt coroborate cu alte studii !
    Naiv mai esti mai observatorule ! Adica cercetatorii din cele mai bune universitati din lume trebuie sa mearga la un board “independent” care recomanda vaccinarea sau alte metode, arestul la domiciliu, etc . Asta ar insemna sa admita CA SUNT PROSTI !

  6. Satmarean 1 Răspunde

    Oare cei …Anti Tot ,daca vor crapa de covid,chiar daca se vor documenta stiintific, si vor lua D3, Zn, si vor avea pulsoximetre acasa, o sa considere ca statul i-a omarat?

    • Cetateanul Răspunde

      Eu am incredere 100% in profesionisti care si-au dovedit COMPETENTA si MORALITATEA !
      Nimic nu este 100% pe lumea asta, sanse exista si sa mor calcat de un drogat in timp ce ma aflu pe trotuar . Statul a ucis si ucide in continuare oameni deoarece nu ofera gratuit ce este esential !

  7. observator Răspunde

    Du-te ma de aici cu D3 şi Zn. Le iau de saptamani bune iar acuma sunt in concediu medical cu pneumonie. Si Steve Jobs s-a tratat cu ,,varza acra” (naturiste) pentru cancer. Si-a dat seama de eroare dar era tarziu.

    • Cetateanul Răspunde

      Omu, una este sa te tratezi, alta este sa previi, daca intelegi diferenta . Iar in aceea ce priveste administrarea de D3, C si Zinc mai intreaba incoace si incolo, exista foarte multe studii de care sunt sigur ca aia de vand “tratamente” cu zeci de mii de lei nu ar fi incantati sa le vanda .

      • DerDoktor Răspunde

        Nici la noi in Berlin nu s-a confirmat “retetele minune, si tratamentele experimentale” sustinute de tine. In schimb tot mai multi tineri 15-25 ani sunt afectati grav, fac chefuri covid, grupari, fara masuri de protectie.

        • Cetateanul Răspunde

          Poti sa-mi dai si mie un link ? Doar sunt pe net studiile, nu ?

          • DerDoktor

            Ma indoiesc sa cunosti limba germana.

          • DerDoktor

            Seit Ausbruch der Pandemie stößt das medizinische Personal der Charité vor allem an persönliche Grenzen. Das wurde etwa dann deutlich, als eine Pflegerin erzählte, Weihnachten sei “die schlimmste Zeit” ihres Lebens gewesen: “Ich habe so viele junge Menschen auf dramatische Weise sterben sehen.” Sätze wie dieser ließen aufschrecken, gerade deshalb, weil es der Sendung gelang, die oft so dramatischen Szenen des Berliner Klinikalltags in angemessener Nüchternheit einzufangen – ohne Effekthascherei, ohne unnötig auf die Tränendrüse zu drücken. Stattdessen zeigte “Kampf um jeden Atemzug” aus der Reihe “Die Story im Ersten” die Realität der Krise und vor allem die harte Arbeit derer, die tagtäglich gegen sie ankämpfen.

        • Cetateanul Răspunde

          Nu vad nicaieri mentionat D3, C si Zinc, atata cunosc si eu . Si administrate in primul rand PREVENTIV .

    • Cetateanul Răspunde

      Este ca si cum ai spune, uite domnule, dupa ce-ti pui manusa nu ti se vinde rana !

    • Cetateanul Răspunde

      Pneumonia a fost diagnosticata de curand, dar DE CAT TIMP O AVETI EFECTIV ?

    • ... Răspunde

      Între noi fie vorba Steve Jobs putea lua deja orice rezultatul tot asta ar fi fost. Idem cazul lui Patrick Swayze. Dar aici e vorba de cancer în faza IV nu despre coronavirus despre care noi mare lucru tot nu știm. Trebuie să avem grijă de noi tot timpul (bine nu exagerat) că dacă te trezești ca ăștia de mai sus menționați de mine deja e prea târziu. Și la boala lor oriunde rata de supraviețuire este foarte-foarte mic, aproape 0. În orice țară.

    • Cetateanul Răspunde

      Imi permit sa va sugerez un obicei extrem de benefic ! Mersul cu bicicleta ! S-a demonstrat faptul ca biciclistii traiesc mai mult, sunt mai sanatosi si au mai putine boli la batranete !
      Am un prieten bun, inginer, de care m-am rugat aproape acum 10 ani sa-si cumpere o bicicleta cu care sa mearga la serviciu (lucreaza la circa 8 km de casa), deoarece avea probleme cu greutatea . Acum e mai mult la medic si in spital decat acasa . “Prietenii” care doar au profitat, bani, beneficii, un “cuvant” la patron l-au adus la stadiul in care este efectiv cu un picior in groapa . Si daca o sa dea ortu o sa le lipseasca doar banii si gratuitatile !

      • BikerBoy Răspunde

        Vezi ca sunt studii adevarate, stintifice care arata ca prea mult ciclism nu e sanatos pt prostata si mai si provoaca impotenta!

  8. Cetateanul Răspunde

    vindeca, mai face figuri tastatura asta si nu stau sa verific la sange

  9. observator Răspunde

    @Cetateanul, eu sunt in concediu medical dar tu ce faci la ora asta? Esti pensionar ? Ca vad ca tu esti doctorul orasului.

  10. John Doe Răspunde

    S-a intors stimatul presedinte de la Ski?

  11. Cetateanul Răspunde

    Daca vom ceda la propaganda asta ne vor avea toata viata la mana cu “pandemiile”, nu ne vom reintra niciodata in drepturile depline !

  12. @Der Doktor Răspunde

    Ce postezi acolo în nemțește nu este un studiu. Este o observație. E ceva diferență. Dacă nu știi asta schimbă-ți nickul că faci de rușine doctorii adevărați. Ăia care nu numai că au diplomă dar și practică meseria cum trebuie. Din ăștia cred că avem câțiva, sub 10 în oraș.😱😪 Deci 🤔🤔🤔

    • Der Doktor Răspunde

      Scrii prostii , este coleg ,medic specialist .
      Dr. Philipp Lepper über Covid-19. Es gebe wesentlich mehr … Corona: “Es sterben auch junge Menschen”.

  13. ... Răspunde

    @Cetateanul. Tot am vrut să zic dar tot uitam. Astea cu comorbidități la decedații CU coronavirus (atenție NU am zis decedat DE coronavirus!!!) ține și nu ține. Eu însumi sunt insulinodependent și am și alte 2-3 boli cronice din cauza diabetului. Dar …. E un mare dar. Pentru că am trecut prin covid încă de la început și frumos m-am tratat acasă!!! Atenție, era epoca pre-izoleta când însuși KWI zicea că e o răceală rebelă etc., etc. Nu a fost ușor dar am trecut. Cei care mor sunt bolnavii decompensați, marea-marea majoritate, adică cei care nu țin sub control boala lor, oricare ar fi asta. Iar când ajung în clubul select al celor internați medicii atâta știu că să tratează covidul. Știu de mai multe cazuri cu diabetici infectați cu coronavirus internați în Satu Mare și care 3 zile la rând nu au primit insulina. Ghici ce s-a întâmplat???
    După mine cea mai mare tâmpenie a fost că ne-au obligat să stăm în case în loc să ne îndemne să facem mișcare în aer liber. E loc berechet în oraș. Am fabricat artificial o grămadă de obezi cu potențial de a deveni diabetici, cardiaci sau chiar din ăștia paranoici care văd covidul cum îi urmărește.

    • Cetateanul Răspunde

      Pai ce spui tu are logica . Clar ca multi au murit pentru ca nu au primit ingrijirea necesara pentru afectiunile lor de baza ! Multi s-au ingrasat de un an incoace ! Deci vor muri si mai multi de acum inainte ! Eu folosesc bicicleta zilnic, astia nu ma pot amenda daca circul cu bicicleta, circul si pe jos dar nu port masca niciodata . Mortalitatea va creste din multe motive, virusul e probabil undeva la coada .
      Acum vor sa elimine practic raspunderea medicala ! Adica iei una bucata om, una bucata protocol si LE COMBINI ! Daca omul moare, nu patesti nimic !

      • garcea Răspunde

        Exemplu tipic de nerespectare a masurilor si legislatiei .Nepurtarea mastii instiga si pe altii la asta ,oameni nevinovati pot muri.Centura de siguranta porti ?

        • Cetateanul Răspunde

          Un milion de romani sunt falimentati/falimentari . Cateva milioane sunt afectati . Astia de nu mai au bani de mancare suficienta/calitativa/ medicamente/rate/nopti nedormite NU SUNT AJUTATI SA IASA DIN SISTEM PE CALE NATURALA ?
          AAA, am uitat ! Ce PROST SUNT ! E LEGAL !

          • vasilescu

            Lasa ma agitatia , voi astia cu Horeca voastra stiti numai sa va plangeti si sa asteptati baccis !

        • Cetateanul Răspunde

          OM cu 100 de clase peste mine, poate cu 10 peste tine (un mic bonus) profesor si cercetator la Standford a afirmat in urma unui studiu efectuat ca virusul are o mortalitate mica si ca masurile ucid pe termen lung mai multi oameni .
          Si atunci, la ce facem “masuri” ? Ca sa moara mai multi oameni ?

    • bacteriolog Răspunde

      Ala a fost varianta chinezeasca , slaba , acum sunt astea noi ,mult mai agresive , mai infectante , care omoara si oameni fara comorbiditati ,si tineri ,virusul face mutatie dupa ce “trece ” prin 70 -80 oameni .
      “Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu virusul SARS-CoV-2 a murit în sudul Germaniei relatează dpa, preluată de Agerpres.”

      Woman who died after catching COVID-19 twice believed to be first case of death after reinfection”

      Cine te obliga sa stai in case ? toata lumea misuna peste tot , in China s-a stat in case aproape 2 luni , si asa au scapat de covid .
      Romania are cele mai slabe masuri si tot nu convine .
      Am un teren pe malul Somesului ,dau un harletz ,poti face miscare ,aer curat , nici masca nu trebuie .Numai taci odata si nu instiga la nerespectarea masurilor si daca esti asa destept fa-te medic “specialist ”

      Pt cei fara frica de virus :
      https://www.elforum.info/uploads/monthly_2021_04/167601154_10159129375869299_2896469900491825716_n.thumb.jpg.53ca549d7f3fc537b9568795a5eb5981.jpg

      • Cetateanul Răspunde

        In China nu ai voie sa spui nimic fara voia partidului, informatiile ce vin de acolo nu le poti verifica si nici nu poti avea incredere in ele . De fapt din cauza asta a aparut si pandemia, asta nu o spune nimeni, pentru ca medicii au fost cenzurati si s-a musamalizat cu lunile situatia .
        Vad ca ai luat modelul chinezesc, daca-ti place, fa-le o vizita, poate mai inveti cate ceva despre cenzura, opresiune … lucruri normale …
        Pai un specialist afirma faptul ca vaccinarea in pandemie este cel mai mare risc, virusul se muteaza mai usor si poate sa devina la un moment dat imun la vaccin, atunci cine raspunde ? TU ?

        • bacteriolog Răspunde

          Aiureli ,fake ,total nestintific, cine este vaccinat nu mai ofera virusului ,bacteriilor sansa de a se multiplica ,deci nici nu poate sa faca mutatii. Pt asta nu trebuie sa faci facultate de medicina , este cultura generala .Vaccinarea a scapat omenirea de o gramada de boli foarte grave .
          Cand merge lumea in tari exotice ,imediat asi fac 3-4 vaccinuri .Acum e mare interes in media de pe net ,pt ca unii au interes ca pandemia sa se dezvolte .
          Cine pune botul si canta in struna este prost de-a binelea .

          • Cetateanul

            Nu e stiintific … glume … citeste si tu cat respectivul, studiaza si apoi mai vorbim ! Omul asta lucreaza de zeci de ani in domeniu !
            Fostul cercertator-sef de o mare companie care produce vaccin spune ca nu e nevoie !
            Prosti oamenii astia !
            Merk, al treilea producator mondial a renuntat !

        • Csang Chen Răspunde

          Deocamdata indiferent ce spune lumea , izolarea a scapat China de pandemie , tara face bani in timp ce restul lumii se chinuie cu restrictii si relaxari alternative , fapt ce genereaza valuri , de care noi chinezii aflam de la TV .
          Lumea este proasta , asa va mai dura ,iar voi veti cumpara tot mai multe produse made in china

          • Cetateanul

            Da, partidul garanteaza ! Ai uitat sa spui ca datorita partidului unic lumea e in pandemie !

      • Cetateanul Răspunde

        Cine stie cati oameni am “ucis” pana acum de gripa si TBC ? Nu o sa mai pot sa dorm noaptea . Ce zici, o punem de o redefinitie a normalitatii ?

        • gogu Răspunde

          Tu ,puncte puncte ,Altu , cam acelasi creier sarit de pe fix , nu esti normal , ce vrei de la altii ?

          • Cetateanul

            Mda, normal … e normal sa falimentezi si sa iei masuri care ucid pentru un virus amarat … e normal si legal … dupa tine asta e normalitatea …

        • Boss Răspunde

          cetatene , lasa papagalu , vrei sa zici ca in toata lumea nici o tara nu vrea sa demonstreze ce usor e sa scape de covid si sa se dea mare in fata altora ? Nici tari comuniste , nici arabii , nici japonezii ,nici americanii , toti care vor sa arate ca sunt mai tari ca restul ?
          Ca toti au ajuns la aceasi solutie ,si toti asteapta ca vaccinarea sa atinga eficienta de grup , si sa scada infectarea , asa ca in Israel unde a scazut cu 90% , cu toate ca mai este loc pt vaccinare .

          • @Boss

            Buuun. Întrebare. Noi de ce nu facem ca și evreii?
            Sau altă întrebare. De ce se fălește Arafat că suntem fruntași la vaccinare în Europa când numai vecinii noștri ungurii care stau mult mai prost la bolnavi au deja peste 3,5 milioane de vaccinați? La o populație de jumătate cât noi! Ei la 7 milioane lejer ating imunitatea de grup deci sunt la jumătate. Noi la 14-15 milioane. Noi anul ăsta nu vom atinge în ritmul ăsta. Ungurii estimează la sfârșitul lui iunie! De ce ne îmbătăm cu apă rece?

    • HAZ Răspunde

      Nici acum ,nici atunci nu ai respectat regulile , de aceea ai incasat virusul , ai avut noroc , mai nou cu variantele mutante e mai loterie.

      • Cetateanul Răspunde

        Va dati seama ca nu o sa mai dorm acuma cateva luni … daca ma infectez … daca mor … altii asa au facut, si-au prabusit imunitatea pe care o mai aveau si sunt deja morti si ingropati !

  14. AziNu Răspunde

    Eu cand ma uit la Iohanis il vad pe Emil Constantinescu. Tineti minte am avut un presedinte cu cioc? Ala de nu il mai stie nimeni. Am dat google sa ma conving ca despre el e vorba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.