Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Olimpia Suporterilor își creează propria academie de fotbal

Proiectul suporterilor olimpisti trece la nivelul urmator. Asociatia Voluntari Olimpisti anunta crearea unui academii de fotbal in Satu Mare, in jurul clubului Olimpia Satu Mare. Centrul de Copii si Juniori Olimpia MCMXXI va functiona la Stadionul Somesul, iar antrenorii vor fi din randul fostilor sau actualilor fotbalisti ai echipei. Olimpia deja are o echipa U18, rezervata pentru jucatorii sub 18 ani, dar se doreste incepand din sezonul urmator formarea unor grupe pentru categorii de varsta diferite. Obiectivul este ca academia sa devina o forta in sectorul juvenil, in urmatorii ani.

De-a lungul existentei clubului, voluntarii olimpisti au organizat mai multe actiuni care a avut copiii in prim plan. O actiune inedita a avut loc in primul an de exista al clubului, cand echipa de seniori a infruntat o formatie alcatuita din 100 de copii imbracati in tricoul Olimpiei. Actiunea a fost un real succes, bucurandu-se de prezenta a numerosi satmareni, iar cei mici au plecat acasa cu tricouri si alte cadouri cu insemnele clubului.

,,Proiectul nostru a avut de la inceput ca fundament ce poate oferi orasul si judetul Satu Mare fotbalului, dar si ce poate fotbalul sa ofere tuturor satmarenilor. Sunt convins ca pentru multi dintre noi, sunt foarte putine lucruri care se pot compara cu momentul cand iti vezi copilul imbracand tricoul Olimpiei, la orice nivel. De aceea, pasul urmator, crearea unei academii de fotbal unde tinerele talente din Satu Mare sa poata invata tainele fotbalului sub bagheta si indrumarea unor glorii din istoria Olimpiei, a fost unul firesc si necesar. Copiii talentati din Satu Mare nu vor mai fi nevoiti sa plece in alte orase pentru a incepe o cariera in fotbal. Vom aveam un Centru de Copii si Juniori al satmarenilor si pentru satmareni”, a declarat Cosmin Miclaus, presedintele clubului Olimpia Satu mare

În urmatoarele luni, clubul va anunta procedurile de selectie, precum si coordonatorii grupelor. Antrenamentele se vor desfasura la baza sportiva Somesul, dupa un program prestabilit. Clubul intentioneaza sa atraga sponsori din orasul si judetul Satu Mare, pentru a suporta costurile finantarii activitatii acestei academii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.