Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Primăria a dat în judecată Florisal. Cere peste 2 milioane de lei

Primăria municipiului Satu Mare a dat în judecată Florisal și cere peste două milioane de lei, după ce, în ultimii ani, municipalitatea a fost nevoită să plătească sume importante către Fondul de Mediu.

Mai exact, operatorul de salubrizare Florisal a fost penalizat în ultimii ani în urma neîndeplinirii indicatorilor de performanță. Penalitățile au fost suportate de Primăria Satu Mare care încearcă acum să recupereze suma plătită către Fondul de Mediu, sumă ce se ridică la peste 2 milioane de lei.

,,În 2018, 2019 și 2020, în urma neîndeplinirii indicatorilor de performanță, municipiul Satu Mare a trebuit să plătească niște sume către Fondul de Mediu”, a declarat administratorul public Maskulik Csaba.

Primăria a plătit undeva la 700 mii de lei în 2018, 800 de mii de lei în 2019 și 900 de mii de lei în 2020 și a somat Florisal să achite sumele, însă operatorul de salubrizare nu s-a conformat.

 

 

10 comentarii

  1. Coi ca Răspunde

    Îi doare la bască, au bani de behăie.
    Azi dimineață mia intrat în față un tractor Florisal fără lumini, fără semnalizare, cine își mai permite ?
    Dacă era om de rând îi zbura talonul și prmisul.
    Oare ITP-ul cum îl obțin pentru jafurile de mașini ?

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Si acum tot ei au iesit castigatori pt urmatorii ani,pt ca au meritat!!!!!! Daca tot asa primaria va achita sume frumoase la mediu pt ca florisal nu- si face treaba…..o ok!!!! Sa fie declarati castigatori pe veci!!!!

    • +++ Răspunde

      Vecine, mă lași să-ți pun gunoiul la tine în curte?
      Cam așa s-a discutat când primăria Satu Mare C. J., Satu Mare și primăria Doba au hotărât unde va fi îngropat gunoiul sătmărenilor. Hăt colo la pusta Dobului, la 20 de km. de oraș. Laszlo Borbely a declarat că este prima groapă ecologica din Ro. Acum prin aceste amenzi Ministerul mediului își recuperează încet bani plătiți ptr. groapa ecologică din Doba.
      Fiecare s-a ales cu ceva. Dobeni în schimb sau ales cu gunoiul în ogradă.

      • ecologist Răspunde

        Din cauza costurilor ridicate de a face o groapă cum scrie la carte UE finanțează o groapă pe județ. E mai ușor și de controlat. Maramureș din motive geografice are două în schimb. Nu e cea mai fericită opțiunea Doba (freaticul e sus) dar asta s-a găsit ca teren disponibil și ca suprafață și ca distanță față de orice. Totuși pe teren agricol categoria 1 de fertilitate nu pui deșeuri, nu? Dar la noi orice este posibil doar să găsești “proiectantul” care să fie dispus să semneze orice bineînțeles contra cost.
        În altă ordine de idei, prin prezenta anunț că dacă rămâne varianta Florisal și vom fi obligați cu toții să reînnoim contractele de prestări servicii (pentru că din cauza clauzelor suplimentare privind colectarea selectivă ar trebui) deci eu voi refuza. Iar dacă voi fi obligat voi acționa pe respectivul individ sau respectiva instituția în judecată. Cred că nu trebuie să detaliez de ce. Cu Florisal în vecii vecilor nu vom avea un serviciu cum trebuie. Și-au demonstrat cu vârf și îndesat intențiile în acest sens. Și până la urmă ce i-a împiedicat până acum? Știu, foamea de bani.

  3. Pop Ioan Răspunde

    Cind veti demara campania de colectare a deseurilor vegetale de la populatie?? Sau fiecare le va duce la Doba cum poate si Florisalul va emite numai factura??

  4. maricina Răspunde

    Jaful Florisal, demarat de securisti si pcristi in 1995, continua si azi. Societatea Florisal a apartinut Primariei Satu Mare, alaturi de serele si terenurile din Lunca Sighet. A fost ”privatizata” prin metoda MEBO in 1995, sub coordonarea lui Vidrean (viitor sef la BT, actual pensionar cu vila cat casa poporului pe langa strand). Actiunile au fost ”cumparate” de la ”angajati” (in realitate maturatori stradali, multi analfabeti) de Sile Puscas cu 200.000$. Sile a fost pana in 90 sef cu activul PCR la Unio, a fugit in Germania imediat dupa revolutie, unde a incercat sa-l faca pe Silisor mare tenismen. Asa a intrat in siajul gruparii Tiriac. Intros in tara, actionand ca interfata pentru grupul de securisti intitulat Tiriac (tataie barbos este doar o interfata), a ”cumparat” Florisal, castigand cursa cu grupul din jurul lui Anderco, interesat la randul lui sa puna mana pe gunoaiele municipale prin interpusi. Intreaga afacere Florisal, prin care satmarenii si statul roman au fost jefuiti de zeci de milioane de euro, corelat cu poluarea continua a mediului prin nerespectarea normelor vizand colectarea, este un model ”ca la carte” de coruptie la nivel inalt, de care nu s-a atins nimeni, in ciuda gargarei anticorapshan din ultimii 15 ani. Asadar, plati-va facturile.

  5. radical2 Răspunde

    Si cu toate acestea, au castigat licitatia :)))))). Sunteti de-a dreptul penibili ma.

  6. Ciao Răspunde

    Vreau să știu numai de ce nu se mai colectează plasticul și metalele selectiv de câteva luni.

  7. Misu Răspunde

    De ce in Oradea se poate si-n lighianul asta de oras nu ? De curand am fost in Oradea si am ramas placut surprins cand am vazut cum este colectat gunoiul . Boxe mari ingradite , poti intra doar cu o cartela gen intrarea moderna in bloc, trei containere mari ,unul pentru hartie, unul pentru plastic, unul pentru resturi menajere frecvente. Separat container pentru sticla. Ai de aruncat alte deseuri suni la un nr verde si vin sa-ti ridice a doua zi. Am zis…..poate am nimerit eu intr-un cartier gresit din alta tara ! Ei bine nu oameni buni, se intampla la 125 km departare de noi.

    • ecologist Răspunde

      @Misu. Mda. Și tu sincer dar sincer vezi Florisalul implementând ceva asemănător??? Pentru că legea e la fel. La noi sunt jafuri de utilaje și facturi umflate la mc când le-a zis de ani de zile Curtea de Conturi și Mediu că trebuie cântărite și contractele nu se fac pe persoană ci la mc cu la kg!!! Dar văd că nimeni nu verifică asta. Și din cauza lor avem acest jeg de oraș neîntreținut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.