Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

Restricțiile de circulație, ridicate în noaptea de Înviere. Starea de alertă, prelungită

Guvernul a prelungit joi starea de alertă pentru 30 de zile și a adăugat noi prevederi pentru perioada Sărbătorilor de Paște.

Potrivit documentului adoptat de Guvern, în noaptea de Înviere sunt ridicate restricțiile de circulație. Astfel, românii vor putea merge la slujbă și pot circula până la ora 5 dimineața. Totodată, Guvernul a prelungit programul magazinelor până la ora 20:00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00, însă doar pentru zilele de vineri 23 aprilie și în Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

„Prin excepţie de la prevederile alin. (3) şi (4), în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. În intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.”, se arată în anexa Hotărârii de Guvern.

De asemenea, în toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

 

11 comentarii

  1. Rrrr Răspunde

    De ce ne ne despartim odata si odata de Bucuresti?
    Sa numai depindem de niste idioti.
    Avem primari foarte buni care pot sa ne conduc spre bine.
    Se cerem odata un Ardeal Independent!!!

    • Cetateanul Răspunde

      Cred ca mai degraba o sa salutam asa-zisa uniune europeana din mers ! Auzi, cica vaccinare obligatorie ! Avand in vedere ca daca se mentine pe trendul actual unul din doi copii o sa aiba autism pana in 2032 ! Mai bine te lipsesti de “educatia” si de “sanatatea” publica ! Si-ti cresti copilul acasa, in siguranta !

      • D3+Zn+C Răspunde

        Vaccinare când sunt vitamine?

        • Cetateanul Răspunde

          Daca tu vrei sa traiesti in dictatura medicala, nu ai decat, eu nu o sa accept asa ceva niciodata . Multi medici au luat de-a lungul anilor sute de mii de lei vechi la noi in tara sau sute de mii/milioane de euro in afara . Doar nu au luat banii aia ca sa-ti recomande tie sa ramai sanatos cu bani marunti si prin metode sigure, oximetru …

          • D3+Zn+C

            Da, şi pulsoximetru e util ca să-ţi controlezi nivelul de oxigen. Simplu şi aproape gratis. Şi medicii nu sunt asaltaţi.

        • Cetateanul Răspunde

          Exista profesori care dupa o viata in care au predat medicina spun ca vaccinurile nu sunt necesare acum, adica ce facem ? Ascultam de spagari ? Eu vreau in calitate de om sa ascult de medicul care imi prezinta cele mai bune solutii dovedite stiintific, cele mai sigure, si eu sa pun in balanta beneficiile si riscurile deoarece eu sunt beneficiarul, nu statul .

  2. Golf Răspunde

    Vaccinurile ucid, dacă nu atunci îți oferă un trai plin de boli cronice, un iad în care îți dorești să mori.

    • Cetateanul Răspunde

      “THE CENTERS for Disease Control (CDC), the Department of Health and Human Services (HHS), and the National Institute of Health (NIH) refuse to conduct any study comparing the unvaccinated child to his/her peers. While HHS is legally obligated to conduct safety studies every two years and report to Congress in accordance with the 1986 National Childhood Vaccine Injury Act, it was admitted in a 2018 court ruling that none of these vaccine safety studies were ever conducted over a thirty year span . ”
      Practic vorbim de o ideologie, nu e vorba de stiinta aici . Fara studii precum cel de mai sus in care sa comparam oameni vaccinati vs oameni nevaccinati … si culmea este ca nimeni nu e la puscarie pentru asta … adica efectele vaccinarii se vad clar in studiu de mai sus … raspund copiii bolnavi si familiile acestora … un copil mai bolnav se traduce automat intr-un adult mai bolnav … mai putini bani pentru sport, educatie, dezvoltare, familie … FLEACURI !

    • BMW Răspunde

      -Dar de unde ştii tu asta?
      -Pentru că şi eu sunt un dragon?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.