Ultima actualizare: azi, 09:47

Fetiță vandută pentru căsătorie în Spania
Locale

România 2021. Fetiță româncă vândută cu 4.000 de euro pentru căsătorie!

O fetiță româncă a fost vândută de către părinți cu 4.000 de euro pentru căsătorie în Spania. Fetița a fost găsită în urmă cu două zile de Poliția Națională spaniolă.

Fetița româncă în vârstă de 12 ani a fost găsită în urmă cu două zile. După mai multe cautări extinse care s-a desfășurat pe parcursul unei luni întregi. Aflându-se totodată că ar fi fost vândută pentru căsătorie chiar de către părinții acesteia.

Potrivit El Espaniol, fata a fost găsită într-un imobil din orașul A Coruña, situat în nord-vestul Spaniei. Aici se afla și un adolescent de 18 ani care se presupune că ar fi viitorul ei soț. Când a fost găsită de polițiști, fetița se afla într-o stare de șoc și nu se mai putea opri din plâns. A fost preluată de serviciile sociale și va primi asistență care să o ajute să depășească trauma suferită.

Ancheta în acest caz a început în urma unei sesizări făcute de profesorii de la școala la care mergea fetița, în Cordoba, adică la 1.000 de kilometri distanță față de locul unde a fost găsită. Constantând că aceasta nu mai venea de câteva zile la școală. Profesorii i-au sunat pe părinți, dar aceștia au părut revolați. Ceea ce le-a trezit dascălilor suspiciuni, motiv pentru care au sunat la poliție.

A urmat o anchetă amplă, în urma căreia polițiștii au stabilit că fata fusese vândută. Chiar de părinți cu suma de 4.000 de euro unei alte familii de români, pentru a fi căsătorită cu un tânăr de 18 ani. În locuința în care aceasta a fost descoperită după o lună de căutări, polițiștii au mai găsit și o fată de 15 ani care avea deja un copil.

Anchetatorii nu au făcut precizări legate de o presupusă agresiune sexuală asupra minorei de 15 ani. În total, cinci persoane au fost arestate în acest caz, inclusiv tânărul cu care urma să fie căsătorit fata de 12 ani.

Minora a ajuns într-un centru social, însă autoritățile vor să o integreze într-o familie adoptivă.

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.