Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Satu Mare, aproape de ieșirea din scenariul roșu. Restaurantele își vor redeschide porțile

Municipiul Satu Mare va ieși, începând cu săptămâna viitoare, din scenariul roșu, incidența cazurilor COVID urmând să scadă sub trei la mia de locuitori. Anunțul a fost făcut astăzi de conducerea Prefecturii Satu Mare.

,,Conform tendinței de scădere a ratei de infectare înregistrată în aceste zile în municipiul Satu Mare, prefectul consideră că dacă cetățenii înțeleg să respecte în continuare regulile de protecție individuală și măsurile legale, începând cu data de 20 aprilie 2021 rata de infectare în municipiul Satu Mare cumulată pe ultimele 14 zile va scădea sub pragul de 3 la mia de locuitori, măsurile specifice care se aplică în această situație vor permite deschiderea restaurantelor în interior, la o capacitate redusă și a instituțiilor de cultură (teatru, filarmonică, muzee). Prefectul apreciază că acest rezultat vine în contextul unui număr tot mai mare de sătmăreni care s-au vaccinat, a civismului de care s-a dat dovadă și a aplicării ferme a măsurilor legale, fiind  un pas important  spre normalitatea pe care o așteptăm cu toții”, a anunțat Instituția Prefectului Satu Mare.

Privind campania de vaccinare, începând de astăzi se alocă trei noi fluxuri de vaccinare cu vaccin Pfizer-BioNTech, câte unul adițional la centrele deja funcționale de la  Liceul Teologic ”Nicolae Steihardt” din Satu Mare respectiv de la Ambulatoriul Tășnad și unul la Școala Generală Mediesu-Aurit, deschis începând de mâine. Toate cabinetele de vaccinare cu acest tip de vaccin au o capacitate crescută la 72 persoane/zi.

Începând cu data de 20 aprilie 2021 se estimează operaționalizarea centrelor pentru care în acest moment se  pot face doar înscrieri pe listele de asteptare. Este vorba de centrele de vaccinare de la Școlile ”Bălcescu-Petofi” și ”Lucian Blaga” din municipiul Satu Mare precum și centrele din Turț  și Crucișor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.