Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Tânăr (19 ani) din Satu Mare, transportat de urgență cu avionul SMURD în Austria

Un tânăr în vârstă de 19 ani din județul Satu Mare fost transportat de urgență, astăzi, cu avionul SMURD în Austria. Tânărul are arsuri pe 50% din suprafața corpului, el a fost dus cu un echipaj SMURD de Terapie Intensivă din Iași la Aeroportul Internaţional, iar apoi a fost transportat cu un avion SMURD la Graz Austria.

Pacientul este sedat, intubat şi ventilat. Acesta a fost adus un elicopterul în urmă cu trei zile la Iaşi de la Satu Mare. A fost internat de urgenţă şi tratat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă centrul de Arşi. În cauză, Ministerul Sănătăţii a aprobat transferul în Austria pentru a primi tratament de specialitate.

„Astăzi SMURD Terapie Intensivă transfera la aeroport pentru avion SMURD pacientul de 19 ani cu arsuri 50 la sută, este sedat, intubat și ventilat. El a fost adus cu elicopterul în urmă cu 3 zile cred că de la Satu Mare. A fost internat și tratat la ATI centrul de Arși. Ministerul a rezolvat transferul la Graz Austria”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.