Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

A început a treia ediție a Maratonului Vaccinării, în parcarea Shopping City Satu Mare

A început a treia ediție a Maratonului Vaccinării, în parcarea Shopping City Satu Mare. Acțiunea a început în această după-masă, vineri, 21 mai, la ora 14.00 și va dura până la sfârșitul weekendului.

Vaccinarea se face fără programare, doar cu un act de identitate valabil, cu serul furnizat de Pfizer BioNTech. Astfel, sătmărenii sunt așteptați de vineri, între orele 14.00 și 20.00, respectiv sâmbătă și duminică între orele 10.00 și 20.00, la Shopping City Satu Mare la centrul de vaccinare amenajat în parcarea mall-ului.

Sinteza Campaniei de vaccinare în județul Satu Mare

Campania de vaccinare în județul Satu Mare, demarată la data de 5 ianuarie 2021 a ajuns în acest moment la disponibilitatea oricărui tip de vaccin, pentru toți cetățenii care doresc să se vaccineze.

În județul Satu Mare, în acest moment există 11 centre de vaccinare unde se folosește vaccin Comirnaty, furnizat de Pfizer-BioNTech, cu excepția centrului din Supur unde se folosește doar vaccin furnizat de Moderna și a unui flux de vaccin VaxZevria furnizat de AstraZeneca la Școala ”Avram Iancu”. Cele 11 centre din județ sunt: Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Batalion 52 Geniu CMJ – Satu Mare, Căminul Cultural Supur, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Grup Școlar Industrial Tășnad, Ambulatoriu Spital Negresti-Oas, Casa de cultură Medieșu-Aurit, Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Satu Mare, Căminul Cultural Poiana Codrului, Școala Generală ”Vasile Lucaciu” Satu Mare.

În ceea ce privește vaccinul Janssen, furnizat de compania Johnson & Johnson și administrat prin cuprinderea medicilor de familie în programul național de imunizare, până în acest moment 46 de cabinete ale medicilor de familie au recepționat 2510 doze de vaccin și au administrat 1138 de doze. Acest vaccin oferă imunizare prin administrarea unei singure doze. Vaccinul Janssen va fi administrat și în cadrul centrului de vaccinare care se află în etapa finală de amenajare, în cadrul Punctului de Frontieră Petea, destinat tuturor persoanelor, nu doar celor  care tranzitează frontiera.

 

23 comentarii

  1. Razvan Răspunde

    Salutare. Nu sunt in Satu Mare si as avea o intrebare,poate imi raspunde careva.
    Acum ca nu mai este masca obligatoare pe strada, mai sunt care o poarta sau foarte rar/deloc? Ms.

    • Altu Răspunde

      @Razvan, mai sunt destui. Chiar și singuri în mașină o poartă. Sper că și noaptea dorm cu ea.

      • ... Răspunde

        Îți dai seamă că accidental se pot și autoinfecta!😱😪🤪

        • violeta Răspunde

          Am vazut la stiri cum vorbea o femeie ,din masca de oxigen ,ca a fost 15 minute pe banca din fata blocului ,sa vorbeasca cu vecina ,au stat la capetele bancii ,si totusi s-a infectat de la ea .

          • bacteriolog

            Virusul care se elimina prin respiratie ,vorbire ,cantat ,poate face zeci de metrii din cauza vantului ,curentilor si sa infecteze pe cineva ,nu degeaba in Slovacia si alte tari era obligatoriu sa ai masca si in aer liber.Mai multa protectie nu strica ,singura iesire din criza medicala este vaccinul ,mai devreme sau mai tarziu lumea se va imuniza sau prin vaccin ,sau prin trecere prin boala ,cel nevaccinat tot va prinde virusul si efectele secundare chiar daca scapa , sunt foarte daunatoare conform celor mai noi studii .Nivelul de anticorpi la cei trecuri prin covid este mult mai mic decat la vaccinati ,si la amandoi scade in timp ,dupa vaccin este data o perioada de 8 luni -1 an , dupa boala 4-6 luni .Dar vaccinati pot face inca un rapel , care va mari durata imunizarii .

      • Gioni Răspunde

        Trebuia ,musai sa comentezi oarice. Vad ca si tu caci pe tine de masuri ,masti ,vaccin , sari ca arsul daca vine tema asta .
        Apoi vine lingaul pucte puncte puncte .

        • Gioni Răspunde

          Adica te autolingi ;))

        • Altu Răspunde

          @Gioni,eu cred că tu caci pe tine când auzi de Covid. După defecație nu șterge, papă tată papă, că face bine la covid

          • Gioni

            nu ma inpresionezi ,neica , sunt vaccinat , si nu cu vodca si bere ca tine ,ha ha .

          • Gioni

            Am uitat să spun că zilnic calculez AMR-ul când trebuie să mă întorc pentru următorul rapel. Are o izmă deosebită, ceva între ciocolată și usturoi. Cred că vaccinul trebuie să țină departe și vrăjitoarele.

    • Highlander Răspunde

      “Peste 100 de alpinisti si serpasi s-au infectat pe muntele Himalaya .toate incercarile de ascensiune sunt sistate ,alpinistii sunt coborati cu helicopterul.”

      Deci daca si acolo unde este aer proaspat ,nu tu inghesuiala se intampla ,ce crezi , ar trebui purtata masca afara ? Noroc ca au butelii de oxigen la indemana.In ultima faza a cuceririi varfului este neaparat necesara .

    • Highlander Răspunde

      Si romanul Adrian Laza a abandonat ascensiunea

      Odată „bifat“ Annapurna 1, Adrian Laza a început pregătirile pentru al doilea obiectiv din această primăvară, fără să bănuiască ce-i rezervă viitorul apropiat. În India şi Nepal, pandemia de coronavirus începuse să facă ravagii şi-n scurt timp avea să se „instaleze“ şi în taberele alpiniştilor din Himalaya, adică în nişte locuri considerate a fi sigure. „Dhaulagiri rămâne un vis în aşteptare, sănătatea şi viaţa fiind mult mai importante!“ „La fel ca dinspre India, veştile dinspre Nepal nu sunt tocmai bune. Coronavirusul a ajuns şi în basecamp (cota 4.750 metri – n.r.) Dhaulagiri (unde Adrian se află de câteva zile) şi mulţi dintre alpinişti şi sherpaşi s-au îmbolnăvit sau au abandonat. Spaţiul aerian al Nepalului este închis şi nu se poate pleca de acolo. Kathmandu este în carantină şi nu se poate intra nici în oraş. Aceasta fiind situaţia, Adrian a decis (după ce şi-a făcut ultimul test pe care îl mai avea, din fericire negativ) că mai bine se porneste «la deal»“, urmând o fereastră de vreme relativ bună“, posta, pe 7 mai, Ina Laza.

      Citeste mai mult: adev.ro/qtbvdc “

  2. Satmarean 1 Răspunde

    @Razvan. Da sunt care o poarta, sunt mai putini bineinteles, multi raman cu ea pe fata din obisnuinta dupa si ies dintr-un magazin sau piata. altii o poarta sub barbie si uita sa o puna cand intra in spatii inchise. Important e ca marea majoritate au purtat-o corect cand a fost strict necesar, si au inteles ca daca e haos (cum vor unii), vom tot intra si iesi din carantina.

  3. Altu Răspunde

    @Gioni, eventual, nu te “impresionez”, și se mai zice că doar inteligenții se vaccinează. A dat chix vaccinul că analfabeții tot analfabeți rămân. Bagă încă un vaccin , după al treilea poate mai înveți ceva sau auzi mai bine ca nenea ăla cu 3 vaccinuri.

    • @Altu Răspunde

      “Un bărbat a murit după ce a făcut a doua oară COVID-19. “

    • Presa Răspunde

      Cu aceste ultime cifre ne putem aștepta la o catastrofă totală în decurs de 10 zile. Treizeci și cinci de mii de cazuri noi marți înseamnă 1.500 de pacienți care intră în terapie intensivă în 10 zile – și pur și simplu nu știu unde îi vom pune. Vanina Edul, medic de terapie intensivă: În discuția cu jurnaliștii The Guardian, medicul argentinian a povestit că pacienții pe care îi vede acum sunt mult mai tineri, dar tot pierd lupta cu virusul. „Văd oameni care mor în mai puțin de o săptămână – pacienți tineri care nu răspund la tratament. Administrăm oxigen, luăm toate măsurile posibile, dar nu funcționează. Apoi, există și alți pacienți al căror nivel de oxigenare nu este atât de rău – dar mor oricum”, spune Edul.
      Citeşte întreaga ştire: „Ne putem aștepta la o catastrofă totală în decurs de 10 zile”. Țara care se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID

      • Romanistan citizen Răspunde

        Este foarte utilă părerea acestei doctorițe argentiniene. De acum încolo cu toții vom ști ce trebuie făcut. Așteptăm cu nerăbdare descrierea tratamentelor aplicate asupra bolnavilor din Nauru sau din Burkina Faso.🤮

        • @ un alt Altu Răspunde

          Geaba te ascunzi, stiu ca esti tu. Creierul tau nu percepe ce scrie in articol: virusul devine tot mai periculos, si pt tineri si pt sanatosi. Cum tu intrii in categoria 40-50 ani, ar trebui sa te vaccinezi.

          • Romanistan citizen

            @IT-stule ți-am scris și dincolo că nu sunt @Altu. Treaba ta că mă crezi ori ba. Dar ești de-a dreptul penibil deja. Nu ai ce face decât să vânezi pe @Altu?

          • ...

            Eu sunt, nu va agitaţi. Postez prea mult şi merit măcar 3- nick-uri.

          • ...

            Eu zic mai degrabă 4.

  4. @Bacus Răspunde

    Am si eu o intrebare. In cele 11 centre de vaccinare din judet, trebuie programare sau tot asa ca la mall,doar cu buletinul?
    Eu daca sunt rezident in mun. SM , ma pot vaccina in Carei?multumesc pt. un eventual raspuns.

    • CMBF Răspunde

      Se poate la oricare centru in tara doar cu buletinul pentru toti cetatenii sau rezidenti cu CNP de romania.
      Singura conditie daca aveti sub 60 de ani sa va prezentati doar dupa ora 14. Persoanlele peste 60 de ani pot sa se prezinte la oricare centru in intervalul orar 8-20.
      Mai o conditie in cazul in care numai sunt sufficente persoane pentru a deschide un flacon nou o sa fiti chemat ziua urmartoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.