Până astăzi, 23 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.075.543 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.032.888 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 307 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:
Până astăzi, 29.941 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 22.05.2021 (10:00) – 23.05.2021 (10:00) au fost raportate 56 de decese (24 bărbați și 32 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 18 decese la categoria de vârstă peste 80 ani. 51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.594. Dintre acestea, 590 sunt internate la ATI.
Asta ca să nu ziceți că nu am zis acum cel puțin trei luni faza cu renunțarea la carne. Asta era una din obiectivele pandemiei plus niscaiva educație ecologică și moderarea consumului.
https://www.stiripesurse.ro/o-sefa-de-la-forumul-economic-mondial-ne-anunta-ca-o-sa-renuntam-la-carnea-animala-sau-oua-si-le-inlocuim-cu-proteinele-alternative-trei-etape-in-zece-ani_1804139.html
….și să nu spuneți că nu v-am zis de mult că pentru viitoarele rapeluri când se presupune vaccinul nu prea mai are efect veți scoate din buzunar bani și vă veți vaccina contracost! Ce mă enervează că iar am dreptate!
https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-ludovic-orban-anunta-ca-romanii-ar-putea-plati-pentru-a-se-vaccina-anticoronavirus_1804919.html
Eu am ales experiența renunțării la carnare și produsele animale acum 15 ani de zile și consider că este cea mai bună decizie pe care am luat-o până în momentul de față pentru propria persoană.
Cine nu trece prin această experiență, din punctul meu de vedere, nu are ce comenta.
Dacă este să mă gândesc și la mediu, consumul de resurse pentru creșterea animalelor este colosal iar acesta vine la pachet cu extrem de multă poluare. Dacă s-ar renunța la creșterea animalelor la nivel industrial nu ar mai exista foamete pe planetă, culturile crescute pentru ele s-ar folosi direct pentru oameni.
My 2 cents.
@Golf, e tot ce e posibil doar că eu prin natura diabetului meu am dietă dezechilibrată obligatorie. Multe legume care au carbohidrați prea multe, paste, pâine, orez, multe fructe și multe alte chestii nu pot consuma deloc. Dacă intru într-un magazin alimentar 90% nu e pentru mine. Nu pot consuma nici lactate pentru că acelea conțin lactoză care tot carbohidrat este. Deci??? Și suntem peste un milion, asta oficial. Estimez încă pe puțin 3 milioane care nu știu că sunt bolnavi în țară. Dar asta nu contează, numai să învingem covidul. După aia postcovidul. După aia ce va mai veni. Iar restul să reziste. Ca până acum.
PS. Ca sfat @Golf. S-ar putea să crezi că faci bine consumând legume. De fapt așa este. Doar că la ce legume avem noi acces multe sunt supratratate. Crezi că mănânci sănătos dar legumele din comerț sunt full de chimicale. Pe deasupra căpșunii de import sunt tratați cu sulf (ca să reziste) dar asta atacă sistemul nervos. Mare atenție ce consumi!
Cu mulți ani în urmă când citeam și urmăream documentării despre veganism îmi aduc aminte că se susținea chiar posibilitatea renunțării la insulină după o perioadă. Acuma dacă este adevărat sau nu, nu știu.
Ceea ce spui tu despre legume și fructe este foarte adevărat. La fel de adevărat este și pentru carnea industrială plină de antibiotice, vaccinuri și multe alte chimicale.
Am noroc cu o grădină și pomi fructiferi.
Uite ce “mănânc” acum toate din gradina mea:
– frunze de pătlagină
– mentă cu tulpină cu tot
– trifoi
– brusture frunze
– frunze păpădie
– măcriș
– frunze pătrunjel
– iarbă de grâu
Toate trecute prin slow juicer iar la urmă iese bomba de suc. Super aliment. Acest suc îl pot bea și diabeticii fără probleme. Scot cam jumătate de litru pe care îl pun în frigider. În două zile îl beau lungit cu apă caldă. Gustul? Dacă vrei te obișnuiești la fel cum o faci cu berea, țigara, sarea și altele.
La slow juicer mai bag legume ca sfeclă roșie (foarte dulce, nu este pentru tine), morcovi, țelină, pătrunjel, varză cu niște mare și ananas.
Sănătatea nu este un dat sau un drept. Pot spune că sănătatea este un lux care cere motivație, voință, disciplină, resurse, cunoaștere și înțelepciune.
Când ești insulinodependent din naștere crede-mă teoriile aste nu-ți țin de cald. Cunosc și eu dar zeama asta nu te satură. Sunt vitamine, fibre dar trebuie să bagi în tine și proteine. Ce mă enervează este că nimeni nu spune la diabetici că trebuie să urmeze dieta fără gluten. Zici că e secret de stat. Aici mă refer la medici și la nutriționiști care pentru asta sunt plătiți. Eu am descoperit (am timp berechet să citesc) și experimentez pe mine diferite lucruri. Chiar sunt foarte valabile. Culema e că de când mă bucătăresc pentru mine toată familia mănâncă la fel, ba mai mult am ajuns să fiu lăudat și de cunoscuți. Mă bate gândul să scriu o carte de bucate cu tot cu explicații și recomandări. Dieta asta este mult mai sănătoasă decât porcăriile pe care le mănâncă 95% din populație. De exemplu nu pricep de ce nu se consumă năutul pe scară largă. Este o proteină vegetală excepțională și te satură. Și nu e ca mazărea sau fasolea că ajungi după ce ai consumat o veritabilă bombă chimică. Recomand și sănătoșilor.
Mda, glutenul este ca un lipici, îți încetinește traficul intestinale rău de tot. La fel și carnea pe care organismul o absoarbe în proporție de peste 80% motiv pentru care provoacă constipație. Aici trebuie adăugate fibrele ca să împingă afară maglavaisul.
În ceea ce privește proteinele, absolut toate structurile biologice sunt alcătuite din proteine. Diferența este dată de origine, animal sau vegetal. Cu membrană celulară sau perete celular. Din experiența mea, cele vegetale sunt cele mai sănătoase.