Ultima actualizare: azi, 11:14

Locale

Coronavirus Satu Mare: 6 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 17 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.072.291 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.026.299 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 392 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 29.571 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 16.05.2021 (10:00) – 17.05.2021 (10:00) au fost raportate 48 de decese (28 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de vârstă peste 80 ani. 46 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.972. Dintre acestea, 753 sunt internate la ATI.

 

 

45 comentarii

    • asistenta Răspunde

      Bai da repede sari sa sperii lumea de vaccin ,parca ai avea firma de pompa funebre si duci lipsa de clienti .
      Scrie clar ca nu s-a stabilit o legatura intre vaccin si tromboza .
      Oamenii fac tromboza mai des decat crezi tu , sperietoare !
      Vecinul meu a facut tromboza cu toate ca este vegetarian , religios de o anumita secta ,nu a fost vaccinat niciodata.
      Doar luarea de pastile anticonceptionale mareste pericolul de tromboza de 20 X fata de normal !

      • ... Răspunde

        Eu am zis no comment. Restul sunt halucinații în capurile voastre.
        Așa cum Seychelles sau Maldive cu vaccin 40%AstraZeneca cu două rapeluri administrate și acum îmbolnăviți 33% cu tot cu vaccin. Așa mare eroare să dea vaccinul? Deci, no comment. Așa e cum spui. Totul e perfect.

        • Pressa Răspunde

          Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a deschis o anchetă, după ce ministrul Sănătății din Seychelles a declarat că peste o treime dintre persoanele depistate pozitiv cu Covid-19 din ultima săptămână sunt complet vaccinate, potrivit Reuters.

          Atât ministerul, cât și OMS au subliniat faptul că majoritatea persoanelor testate pozitiv nu au fost vaccinate sau au primit o singură doză de vaccin și că nimeni dintre cei care au murit diagnosticați cu Covid-19 nu au fost complet vaccinați. De asemenea, toți pacienții cu forme severe sunt nevaccinați.

          „Echipele noastre continuă să revizuiască datele, să evalueze progresul și să înțeleagă tendințele”, a anunțat o purtătoare de cuvânt a OMS.

          Rata de infectare săptămânală din Seychelles a crescut de la 120 de de cazuri înregistrate pe 30 aprilie la 314 pe 8 mai, a declarat ministrul Sănătății. Aproximativ două treimi dintre cazurile pozitive sunt contacte ale altor persoane testate pozitiv.

        • garcea Răspunde

          Bai tu nu citesti cu capul ? scrie clar : ministrul bla bla a declarat bla bla .E ca la noi ,habar nu are ce se antampla,care sunt datele reale .
          La urma s-a adeverit ca majoritatea sunt nevaccvinati sau numai cu o doza.

      • ... Răspunde

        Și încă un lucru. Apropo de răspândire de fakenews. Mă gândesc că și reversul e valabil când voi răspândiți minciuni, nu? Pardon. Am uitat că voi aveți voie.
        https://www.stiripesurse.ro/video-luis-lazarus-de-pe-patul-de-spital-cu-un-test-pozitiv-va-invat-eu-minte-sa-mai-scrieti-si-sa-mancati-rahat_1789989.html

        • covid 19 Răspunde

          Ce tot citezi? Nu vezi ca-ţi sar oamenii în cap? Citezi şi tu un mare caracter care s-a pomenit ca a scapat de forma gravă a bolii şi acuma ameninţă în stg. şi dr. Cam soi din ăsta eşti şi tu.

          • ...

            Adica eu nu am voie sa citez pe nimeni pe cand tu poti coopia articole intregi in sfanta ta lupta??? Interesanta logica, ce sa spun!😱🤮🤯
            Vezi ca adevarul oricum se va afla. Asa ceva nu se poate ascunde la scara planetara. Decat daca decretam o dictatura totala. Probabil abia astepti asta.

    • gogu Răspunde

      pai musca la stiri de astea de presa care maresc ratingul : )

    • Agerpres Răspunde

      Un bărbat în vârstă de 49 de ani s-a prezentat duminică, 16 mai, la un centru de vaccinare din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, şi a cerut să fie vaccinat, nedeclarând că el a făcut și rapelul, relatează Agerpres.
      Bărbatul a spus că dorea să mai facă alte câteva doze de vaccin, pentru că „se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”,
      Citeşte întreaga ştire: Un bărbat din Botoșani s-a vaccinat a treia oară cu serul Pfizer. Cum a reușit și ce explicație a dat

  1. Viorica Răspunde

    Pe lângă cel mai mare număr de decese, România a mai înregistrat marți un record nedorit în lupta cu coronavirusul. Nu mai puţin de 522 de pacienţi sunt internaţi în stare gravă la ATI. Printre ei tot mai mulţi tineri şi chiar copii.

    Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că, în cazul adulţilor tineri fără alte afecţiuni, răspunsul imunitar exagerat poate să ducă la deces în doar câteva ore la deces.
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/tot-mai-multi-tineri-cu-covid-19-ajung-la-ati-de-ce-unii-mor-in-doar-cateva-ore.html

  2. Alina Răspunde

    Asa a murit si sotul meu ,tanar ,puternic ,sanatos la 41 ani ,toamna trecuta cand nu era vaccin .Exista niste nemernici care sperie lumea de vaccinare , parca sunt batuti in cap !

    • Golf Răspunde

      Minți sau ai fost mințită de măcelarii în halat alb.

      • Alina Răspunde

        Esti tu sarit de pe fix cu ideile tale , adica un om sanatos ,incepe sa tuseasca ,pierde mirosul si gustul ,respira greu , si moare cu zilele si tu zici ca a avut altceva ? gastroenterocolita , sau dementa ca si tine ?

        • @Alina Răspunde

          Eu zic să termini că ești obositor/obositoare. Așa pe nevăzute și pe neverificate fiecare poate spune ce vrea. Nu ai nici o șansă de verificare. Dacă ai timp să te iei în gură cu orice derbedeu care se plictisește înseamnă că stai bine cu nervii sau te plictisești și tu. Cine jelește ce cineva recent pierdut nu se ia la karate verbal pe nevăzute cu orice postac. Deci ……😱🤔🤔🤔😯
          Nu o să convingi pe nimeni așa. Lasă pe fiecare în pace cu boala lui. Dacă buba e în cap atunci cu atât mai mult.

  3. Eu Răspunde

    Probabil ca si azi, dupa un an si jumatate, mai sunt imbecili care nu cred in acest virus si baga strambe cu vaccinul…e ca si cum un mecanic de locomotiva se apuca sa faca operatie pe creier…niste imbecili care de plictiseala latra sa nu taca…vai de ei!!!!

  4. Eu Răspunde

    A doua chestie este ca la inceputul pandemiei cand aparea un caz de covid mai erau identificati si carantinati alte 20 de persoane! Acum, la un caz de covid confirmat, imbecilii de la DSP nici nu se deranjeaza sa sune membrii de familie ca trebuie sa se autoizoleze…deci daca oficial sunt 6 cazuri, in realitate sunt minim 15!! Dar asa se doreste sa scada numarul imbolnavirilor, din pix!!! Stat de cacat!

    • Tu Răspunde

      @Eu ,stai în casă, poartă mască, dezinfectează-te, și taci din gură cu pandemia ta cu tot. Sau și mai bine tu și adepții covid căutați o peșteră și stați acolo până trece plandemia, adică șohan

      • bacteriolog Răspunde

        Vaccinarea protejează oamenii împotriva unor boli infecțioase grave și potențial mortale, de exemplu, gripă, difterie, tetanos, tuse convulsivă, rujeolă (pojar), oreion, rubeolă (pojărel), boală meningococică, boală pneumococică invazivă și poliomielită.

        În fiecare an, vaccinarea previne îmbolnăvirea cu rujeolă a 2,7 milioane de oameni din lume, îmbolnăvirea cu tuse convulsivă a unui milion de persoane și îmbolnăvirea cu tetanos a 2 milioane de sugari (1).

        În trecut, mulți oameni mureau de boli care în prezent pot fi prevenite prin vaccinare. De asemenea, se întâmpla mai des să apară complicații legate de boli, cum ar fi orbirea cauzată de rujeolă și sugari născuți surzi, cu cataractă sau deficiențe de învățare din cauza îmbolnăvirii cu rubeolă a mamelor în timpul sarcinii. După cum își amintesc mulți oameni născuți înainte de anii 1960, poliomielita era o cauză majoră a decesului, paraliziei și dizabilităților permanente în Europa și în alte regiuni.
        Vaccinarea ajută la prevenirea răspândirii bolii în comunități. Când un procent mare din populație este vaccinat, bolile infecțioase nu se pot răspândi cu ușurință. Aceasta este „imunitatea colectivă” (numită și „imunitate de grup”). Vaccinarea poate elimina boli sau reduce numărul de noi cazuri în mod semnificativ.

        Datorită vaccinării:

        variola este în prezent eradicată la nivel mondial;
        transmiterea poliomielitei a fost oprită în majoritatea zonelor de pe glob, printre care Europa.
        Vaccinarea previne și dezvoltarea anumitor tipuri de excrescențe precanceroase și de cancer, de exemplu:

        vaccinarea împotriva papilomavirusului uman (HPV) poate ajuta la prevenirea cancerului de col uterin și a altor tipuri de cancer cauzate de infecția cu HPV;
        vaccinarea împotriva hepatitei B poate ajuta la prevenirea cancerului de ficat cauzat de infecția cronică cu hepatită B.
        Programele de vaccinare au și beneficii mai ample asupra societății. Contribuie la scăderea impactului social, psihologice și financiar asociat cu aceste boli asupra indivizilor și guvernelor, reducând presiunea asupra sistemelor de sănătate și de asistență socială și permițând populației să exercite activități productive, de exemplu în învățământ și în câmpul muncii.

        Vaccinarea este cea mai bună cale de a dobândi imunitate împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare, comparativ cu imunitatea obținută prin îmbolnăvire. Vaccinarea împiedică manifestarea simptomelor bolii, care pot fi severe.

        • Altu Răspunde

          @bacteriolog,dar mai lasă domnule să și murim. Nu vezi că planeta e la limită, își scutură cojocul de paraziți, adică oamenii, în curând. La ce dezastre urmează covidu ăsta e apă de ploaie. Pământul se va regla , își va reveni după ce dispare singurul animal care își distruge mediul în care trăiește,Omul. Vaccinurile voastre nu protejează de secetă, inundații,cutremure, incendii,foamete,etc. Așa că le puteți băga undeva că nu vor folosi la nimic.

          • Acelaşi

            Dacă ai avea un pic de bun simţ ai tăcea. Ai expus o filozofie de om fără caracter. Trece pandemia şi ţi-ai pierdut rolul de cobe şi lătrău.

          • Garcea

            S-a trezit horeca sa faca filozofia lui Bill Gates ca suntem multi pe pamant…..

        • Golf Răspunde

          Minți de îngheață apele. Ce să-i faci, greu se mai vindecă spălații pe creier.

          Ia tu toate vaccinurile enumerate de tine plus toate medicamentele minune la care se face reclamă că doar tu ești un individ modern (om nu ești și nu vei fi în această încarnare) și lasă-ne pe noi în naturalețea noastră sănătoasă.

    • bacteriolog Răspunde

      La fiecare identificat sunt cam 10-15 neidentificati,dar cu timpul diferenta creste.

  5. Altu Răspunde

    @Acelasi,stai relax că nu trece,ia o pauză. Anul trecut a fost la fel,vara a luat pauză chiar și fără vaccin. Acum e la fel ,până la toamnă când revine în forță, că trebuie să iei și a 3 doză.Fara valuri nu se sperie înotătorii. Valul 4 e anunțat deja de specialiști,pe ce lume trăiești,plinule de caracter.

    • Golf Răspunde

      Am îndoieli mari ca va mai fi necesar doar un al treilea rapel.

      Mai degrabă vor trebui imunizări (spălări pe creier) bi anule pentru următoarele tulpini inventate din pix.

      • Dr Haus Răspunde

        Tu asta evadat de la programul rabla, ce crezi dece se fac secventieri genetice? Tulpinile nu sunt inventate din pix.

        • ... Răspunde

          Ba asta chiar este. Altfel nu ar avea acest comportament dubios. Niciodata in istoria bolilor contagioase pe Pamant nu a mai fost un astfel de virus cu asemenea calitati. Dar tu nu gandesti.
          Daca chiar ai fi doctor ai sti asta. Undeva se preda.

          • Gusteru

            Tu ai un comportament dubios, ca si numele : 3 puncte .

          • G

            Nu zau , ce zici de sida care pacaleste,ocoleste sistemul imunitar ?

      • IT Răspunde

        Golfule, tu esti spalat pe creier de retelele sociale, ai intrat in bula creata pentru prosti si crezi totul. Cand ai o parere, inteligenta artificiala gaseste si trimite si parerile altora, linkuri, care au aceasi orientare, asa ca cei din bula respectiva incep sa creada tot mai mult ca au dreptate. Totul este facut pentru cresterea numarului de vizualizari.
        Cei slabi de cap pun botul,si mai si cred ca au dreptate.

        • Golf Răspunde

          @it, in rationamentul tau are o singura problema. Nu am si nu am avut niciodata conturi pe social media, nu folosesc astfel de platforme. Pe telefon folosesc Block this! (o poti instala doar de la ei de pe site, este interzis pe googleplay sau istore), o aplicatie care blocheaza tot ce este reclama si social media cu ajutorul unui VPN in toate aplicatiile iar pe desktop AdBlock Plus ca extensie. Pe tine cu siguranta te-au spalat pe creier platformele de social media si mass media din moment ce nu ai nici un pic de gandire critica, este naiv si credul.

          Am vazut si documentarul Social Dillema care nu a facut altceva decat sa-mi confirme toate opiniile pe care le aveam despre aceste platforme.

          Folosesc doar Telegram si Signal.

          facebook a fost creat de CIA si DARPA sub denumirea de lifelog, o baza de data masiva prin care sa fie urmariti toti indivizii in existenta. Nu a trecut de congres asa ca au transformat-o intr-o companie si l-au pus pe mascariciul de fuckerberg in fata si s-a rezolvat problema.

          Si inca ceva, eu nu cred ci stiu ca am dreptate.

      • Pop Vasile Răspunde

        Ce te sparge pe tine grija de un nou rapel, cand nu faci niciunul. Am facut vaccinul, nici cat o muscatura de tantar, ca aia te mananca 24 ore, e pe gratis, ce tot cobesti? Oameni in toata firea fricosi de vaccin, mai rau ca copii!

        • @Paplaci Răspunde

          Nu e vorba de frica. E vorba de efecte pe termen mediu si lung, nu cea care combate virusul. Dar in momentul in care sunt o gramada de oameni care se imbolnavesc cu tot cu vaccin complet am mari indoieli. Nu spune ca fac varianta mai usoara. Tot boala se cheama si tot ne baga in lockdown. De un an jumate ne ascundem. Tie iti convine. Primesti banii desenati pe card. dar pana cand, ma rog?

          • Dr Haus

            Ai frica de efectele secundare ale vaccinului ,care nu sunt dovedite , dar nu zici nimic de efectele secundare ale celor trecuti prin virus , long covid , si ca incep sa moara oameni “vindecati “de covid.
            CE ALTA SOLUTIE STII ? care termina pandemia ,inafara de vaccin .Ca statul in pestera cum sugereaza @Altu ,nu e fezabil.

      • ... Răspunde

        @Golf, așa cum am mai spus această pandemie va ține exact cât trebuie și cu nimic mai mult, nici o secundă. Cine nu observă asta respectivul nu vrea să observe sau e obositor pentru el ori ea ca să mai și gândească. Nu-i poți convinge. Interesant e că acum brusc scade numărul celor pozitivi, noi relaxăm și nu ne protejăm apoi e din ce în ce mai bine. Teoretic. Apoi brusc iar va exploda totul și noi în continuare vom face totul la fel ca până acum. Doar că cineva tot ne va spune că măi, copiii iar nu ați fost cuminți. Deja e penibil. Numărul bolnavilor scade pentru că succesul campaniei de vaccinare trebuie să se înfăptuiască. Doar cu asta ne-au tocat capul luni de zile! Dar repet, la cavalerii apocalipsei nu ai ce să le explici.

        • Golf Răspunde

          Este si normal să se termine când trebuie pentru că avem de a face cu o plandemie. Totul este un plan prin care se dorește luarea din libertăți și drepturi, treptat pâna la instaurarea dictaturii, vezi China. Dacă aceste imbecilități vor reuși rămâne de văzut.

          • covid 19

            Golf, Berbecule, enunţi o imbecilitate cu siguranţa pe care numai un prost o are, apoi, la două vorbe distanţă, o dai pe indoială. că rămâne de văzut. Luare de drepturi şi libertăţi? Eşti un tâmpit!

    • Garcea Răspunde

      Valurile sunt facute de introducerea de restrictii alternate de relaxari, cum e un pic mai bine, hop si relaxare, care duce la cresterea infectiilor, dupa un prag se amplifica si gata, incepe un val. In China a fost unul singur.

  6. Beny Kira Răspunde

    În perioada liceului și a facultății, dar și după, Radu Cristescu a fost prezent, în permanență, în mediile interlope din Satu Mare, respectiv, în compania traficanților de valută sau de țigări, a hoților de mașini, proxeneților și cămătarilor. Cristescu junior a trăit pe picior mare în urbea de pe Someș, folosindu-se de numele și funcția tatălui său și beneficiind de sume de bani, consumații la restaurante și alte avantaje din partea unor interlopi sau afaceriști dubioși, cărora le promitea protecție la parchet și la poliție. A dat țepe în valoare de zeci și de sute de milioane de lei vechi unor patroni de hoteluri și restaurante din Satu Mare, unde se caza și făcea consumație împreună cu iubitele sale și amicii săi, după care, pleca fără să plătească. Inclusiv doi foști amici din perioada respectivă se plâng că au fost țepuiți de Cristescu, unul (Nelu Botos) de 10.000 de dolari, pe care i-a dat împrumut, celălalt (Vasile Taran) de 40.000 de mărci germane, într-o afacere având ca obiect introducerea de cablu pentru televiziune.

    https://www.cotidianul.ro/un-escroc-patentat-a-devenit-purtator-de-cuvant-al-psd-i/

  7. @Paplaci Răspunde

    @Dr. Haus. ce ar fi dacă m-ai lăsa în pace? Măcar ai citit ce am scris sau zici și tu că hopa a mai apărut unul anti? Ești ca și câinii care sar toți deodată pe cioante. Tu și cu @covid 19. Dar ca de obicei nu reușești să digeri ce scrie omul. De fapt nici nu mă interesează eventuala ta replică. Am lucruri mai importante de făcut. Hai pa!

  8. ... Răspunde

    @G. SIDA-HIV este un virus fabricat experimentat pe maimuțe în anii 70 și scăpat din laborator. Asta ca să știi. Apoi după scăpare a făcut trecerea la Homo sapiens din cauza condițiilor din jungla din Congo. Oficial nu e recunoscut dar cei din domeniu știu asta. Așa că nu ai ales exemplu bun. Acest virus ca și HIV reacționează la măsurile luate de oameni și se modifică permanent. Cum se cheamă asta în domeniul medical și militar?

  9. ... Răspunde

    @G, mai bine citește și asta. De mult se zvonește. Sunt prea multe lucruri care pru și simplu nu pot fi scăpate așa la modul ăsta. Totul a început cu Universiada militară din China organizată în 2019. Aaa, că tu nici nu știai de acest eveniment? Interesant, nu?
    https://www.cotidianul.ro/iata-cine-a-produs-virusul-criminal-la-wuhan/

    • Golf Răspunde

      Asta numai virus criminal nu este. Dacă s-a dorit a fi criminal nu le-a reușit la imbecili.

      Statistic, numărul deceselor nu s-a modificat față de anii anterior.

      Ce virus criminal mai este și ăsta când 85% sunt afectați deloc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.