Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Coronavirus Satu Mare: 7 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 5 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.060.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.002.985 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.564 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 28.616 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 04.05.2021 (10:00) – 05.05.2021 (10:00) au fost raportate 142 de decese (73 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș,  Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui,  Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 7 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 36 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 36 decese la categoria de vârstă peste 80 ani. 135 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.810. Dintre acestea, 1.121 sunt internate la ATI.

 

8 comentarii

  1. ... Răspunde

    @covid 19, ia explică-ne asta! Atenție, statul are rata de vaccinare de 85% cu ambele rapeluri!
    https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24778327-cea-mai-vaccinata-tara-anti-covid-lume-reintroduce-restrictii.htm

    • garcea Răspunde

      Asta se antampla cand relaxezi prea repede ,cand nu se ajunge la imunitate de grup ,dai drumul la turisti ,care infecteaza lumea ,scrie clar ca vaccinarea a ajuns la 62.2 % . Ideal ar fi min 90% , nu uita ca eficienta vaccinului este 94% ,deci astia se adauga la restul peste 62.2 % .

      • ... Răspunde

        În țara respectivă predomină tineretul. Nici dacă stai în cap nu vei reuși să vaccinezi 90% sau cât mai visezi pentru că cei sub 18 ani nu se vaccinează deloc. E un procent mai mult decât bun, chiar excelent ce au atins acolo. Știrea asta pe lângă cea cu cei din Chile vaccinați peste mână cu vaccinul chinezesc și totuși îmbolnăviți demonstrează exact faptul că vaccinul Sinofarm este cam apă chioară. Am citit undeva că în unele țări abia depășește 50% eficiența. Deci ca la o loterie. Așa că vă dați seama ce s-au imunizat chinezii cu propriul vaccin acasă. Dar la ei pandemia este gata. Dixit partidul.

        • KillBill Răspunde

          Chinezii se vaccineaza prea putin ,nu este nevoie ,virusul a fost impiedicat sa se replice de acum un an , ,problema este cu cei care vin peste granita ,sunt foarte bine monitorizati,testati ,doar printre ei sunt infectati .

          • ...

            Nici tu nu crezi ce ai scris. Afirmația ta sângerează din toate încheietuirile. Because dacă există pericolul reinfectării din cauza mobilității populației degeaba a fost acel lockdown la început dacă tot te miști pe mapamond de-a lungul și de-a latul pentru sfântul biznis. Ca să îți dau un exemplu concret. Cei douăzeci și ceva de indieni veniți să lucreze la noi. Plecați cu test negativ de acasă și deja pozitivi la noi. Bineînțeles mulți cu varianta indiană. Asta fiind cireașa de pe tort. La chineji se tratează treaba cu indiferență și cu carnet roșu de partid. Dacă vociferezi te trimit în Uyguria. Sau ceva asemănător. Nu compara China cu Europa. Au fost în stare să lanseze primul astronaut chinez în pamperși că nu au putut rezolva să funcționeze buda în imponderabilitate. Atât.

        • gogu Răspunde

          After no new deaths reported for first time, China lifted ten-week lockdown on Wuhan on April 8, 2020. Daily life was returning slowly back to normal in the country.

    • covid 19 Răspunde

      De ce eu şi de ce ţie? Şi mai ales ce vrei să demonstrezi? că vaccinul chinezesc nu e eficient?

      • ... Răspunde

        Pentru că nu EU ci TU ești ăla care susții că musai să ne vaccinăm că asta e singyra soluție. Restul care nu vor în kremenaloteroriști. Uite că nu e chiar așa. Iar dacă zici că vaccinul chinezesc nu e bun (mai mult ca sigur) atunci cum de la ei nu mai e pandemie? Dacă nu te agitai toată ziulica pe aici cu vaccinarea nu te întrebam. Sunt curios dacă poți explica. Dar logic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.