Ultima actualizare: azi, 15:14

Locale

FOTO. 60 de ani de la moartea lui Lucian Blaga. Sătmărenii nu l-au uitat pe marele poet

Comemorarea a 60 de ani de la moartea marelui poet și gânditor Lucian Blaga a avut loc azi la şcoala gimnazială care îi poartă numele din Satu Mare.

În parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Cenaclul „Cronograf” și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, a organizat joi 6 mai 2021 la bustul poetului din fața școlii gimnaziale, Medalionul Cultural „IN MEMORIAM LUCIAN BLAGA – 60”, prilejuit de comemorarea a 60 de ani de la trecerea la cele veșnice a celui ce a fost marele poet și gânditor, Lucian Blaga.

În cadrul evenimentului, a fost evocată figura marelui poet, filosof, eseist, dramaturg, jurnalist, diplomat și profesor universitar, Lucian Blaga de către: managerul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo, directoarea Școlii Gimanziale ”Lucian Blaga”, Ruxandra Chivulescu, deputatul Adrian Cozma, vicepreședintele Consiliului Județean Cristian Valer Beseni, viceprimarul municipiului Satu Mare, Gheorghe Stan, inspectorul școlar general, Anișoara Boitor, directrorul Casei Corpului Didactic, Monica Chiș și poetul Felician Pop.

De asemenea, în cadrul evenimentului, au citit poezii membrii cenaclului Cronograf- Natalia Rit, Adrian Lupescu, Cornelia Balan Pop, Loredana Stirbu, Balogh Francisc Gheorghe Cormos și elevii liceului, Sabau Luca, Oniga David ,David Bianca, Soponar Andrei. Pe lângă momentele poetice a avut loc și un scurt recital de muzică oferit de interpreții vocali și instrumentali, Tămas Georgiana, Mitrasca Darius și Lobont Daniel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.