Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

FOTO. Dezastrul de la Socond în imagini. Au fost deschise două drumuri blocate

Dezastru în localitatea Socond după inundațiile ce s-au abătut joi asupra județului Satu Mare. Mai multe case au fost grav afectate, altele au fost distruse în totalitate de viitură, iar oamenii au mare nevoie de ajutor.

Au fost deschise două drumuri, iar sătmărenii sunt rugați să doneze alimente și îmbrăcăminte pentru sinistrați.

,,Avem două case distruse în totalitate, practic nelocuibile, pe care vom încerca să le ridicăm. Este o lipsă acută de alimente, îmbrăcăminte, inclusiv aparatură casnică şi aşa mai departe. Practic au pierdut totul”, a spus primarul comunei Socond, Nicolae Cornea.

Dezastrul de la Socond în imagini:

Campanie Crucea Roşie & PortalSM. 300 de evacuați după inundațiile din județul Satu Mare

Crucea Roşie şi PortalSM demarează o campanie de ajutorare a celor circa 300 de persoane care au fost evacuate în urma inundaţiilor de joi, în județul Satu Mare.

Sătmărenii sunt rugaţi să doneze în prima fază produse alimentare neperisabile şi de igienă pentru persoanele care nu mai pot locui în casele distruse de inundaţii. O parte a acestor case s-au prăbuşit, iar o parte sunt încă sub ape.

“Dăm startul campaniei pentru ajutorarea sinistraţilor de la Socond şi de la Beltiug, din zona foarte grav afectată. Avem aproximativ 300 de persoane care au fost evacuate. Cele mai grave probleme au fost la Beltiug. Momentan pregătim un transport de urgenţă la Căminul Cultural din Răteşti, acolo avem 73 de copii, aproximativ 200 de persoane adulte. În prima fază, vom duce produce igienice pe care le avem la depozitul nostru de urgenţă, saci de dormit, săpunuri, pastă de dinţi, periuţe de dinţi, conserve, produse neperisabile, dar din păcate nu vor fi suficiente. Vom duce hăinuţe, pampersuri, dezinfectanti, pentru că pericolul e foarte mare de a se infecta”, a spus Rodica Borlan.


CITEȘTE ȘI:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.