Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Norul de praf saharian a ajuns și în județul Satu Mare

Norul de praf saharian a ajuns în județul Satu Mare și în regiunile vestice ale României, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

În urma averselor din ultimele zile, mașinile sătmărenilor au fost acoperite de un strat de praf. Concentrațiile particulelor de praf de deasupra țării noastre vor fi mult mai reduse în comparație cu cele din alte zone.

Conform Digi24, meteorologii spun că în perioada 01 – 03 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Cu toate acestea, concentrațiile particulelor de praf care vor ajunge deasupra întregii țări vor fi mult mai reduse, comparativ cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice.

Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în regiunile vestice şi sudice, ulterior şi în restul ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.