Ultima actualizare: azi, 17:36

Naţionale

Guvernul a adoptat măsurile: Fără mască în spații publice și fără restricții de noapte

Guvernul a adoptat hotărârea care prevede relaxarea măsurilor începând de sâmbătă. Se elimină obligativitatea măştii în spaţii deschise şi se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, a anunțat Florin Cîțu după ședința de Guvern.

Premierul a mai anunțat că programul restaurantelor și teraeselor se încheie la ora 24.00, competițiile sportive în spații deschise se pot desfăşura cu spectatori, cu ocuparea a 25% din locuri. La aceste evenimente vor participa doar persoane vaccinate sau persoane care prezintă un test negativ pentru coronavirus, a precizat Cîțu.

De asemenea, spectacole de tip drive in sunt permise numai dacă ocupantii maşinii sunt membri ai aceleiași familii sau a cel mult 4 persoane din alte familii.

Este primul act normativ pe care-l adoptăm prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a precizat Cîțu.

Descarcă AICI Hotărârea CNSU privind măsurile de relaxare.

Sursa: Digi24

Un comentariu

  1. Gargara Răspunde

    Pandemia a schimbat mult mentalitatea omului, covid19 a ajuns sa fie perceput precum multi virusi transmisi pe cale sexuala. De cuviinta ,multe persoane vor continua sa foloseasca masca pentru a se proteja.
    Cine vrea sa se protejeze ,nu se ia dupa ce zic unii,altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.