Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

HARTĂ. Comună din județul Satu Mare, în top 5 vaccinați din țară

Autoritățile au prezentat luni topul localităților din România în funcție de procentul acoperirii vaccinale. O comună din județul Satu Mare se află în vârful clasamentului.

Potrivit topului prezentat de platforma RO Vaccinare, între primele zece localități sunt doar trei orașe, iar majoritatea comunităților sunt din Ardeal. Comuna Foieni din județul Satu Mare se află pe locul cinci în acest clasament.

Primele 10 localități în funcție de procentul acoperirii vaccinale sunt:

  • 44.26% – comuna Dumbrăvița, județul Timiș;
  • 41.46% – orașul Borsec, județul Harghita;
  • 40.63% – municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj;
  • 38.80% – comuna Rimetea, județul Alba;
  • 37.53% – comuna Foieni, județul Satu Mare;
  • 37.31% – comuna Valea Lupului, județul Iași;
  • 37.01% – comuna Giroc, județul Timiș;
  • 36.73% – orașul Otopeni, județul Ilfov;
  • 36.41% – comuna Feleacu, județul Cluj;
  • 35.33% – comuna Corbeanca, județul Ilfov.

*Statistica a fost realizată în funcție de datele centralizate până la 26 mai.

 

 

18 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Parcă ar fi harta electorală: Slab, unde-i ciuma roșie la putere, verde-galben unde-i ciuma galbenă la putere!
    Coincide cu puterea de cumpărare și cu nivelul de dezvoltare a românilor!

    • It Răspunde

      Ce stil, unu si altu sunt aceasi persoana, unu scrie ceva si altu sustine, ca sa para mai veridic. Antivaxeri beliti,

  2. Altu Răspunde

    @Unu,corect. De aici rezultă că în principal lumea nu se vaccinează de frica bolii ci în principal în funcție de încrederea pe care o au în guvernanți. La Cluj,Oradea unde primarii PNL au făcut treabă lumea merge la vaccin. Pe majoritatea dacă-i întrebi de ce se vaccinează , răspund:”Să merg în vacanță,la concerte, în cluburi, așa o zis primarul,etc. ” . Deci, să bagi în tine un ser experimental doar ca să mergi în vacanță trebuie să fii dus rău. Dacă ți-e frică de covidel și ai încredere în vaccin ,e altă treabă.

  3. covid 19 Răspunde

    Harta culorilor reflectă un anumit nivel de educaţie şi mentalitate. Sigur, @Altu, @…, @Golf etc. nu au reuşit să înroşească harta Sătmarului pt. că sunt în minoritate şi nu le e frică de covidel, numai de ac le e frică.

    • ... Răspunde

      Nu mi-e adormitule! Acul folosit pentru administrare este exact cel pentru insulină. Și cum eu sunt insulinodependenet îți dai seama că mă întâlnesc cu acul zilnic. Problema e că tu și ceilalți nu vă dați seama că vă puneți singuri funia pe gât. Nu intru în detalii pentru că nu am cu cine. Dormi mai departe!

      • Camerun Răspunde

        Stimate … Daca stiti ceva interesant ce multi(eu inclus) nu stim, te rog scrie sa stim si noi….dar nu Gates, 5G , UFO si cartofi.
        p.s. nu am scris la misto.

      • Gogu Răspunde

        Tu trebuia sa te vaccinezi demult, esti grupa de risc, poate ai noroc si ai sange grupa zero.

        • ... Răspunde

          Vai ce lacrimi mi-au dat în ochi din cauza grijei pe care mi-o porți! Dragul meu, nu am numai diabet și din cauza acelora nu mă pot vaccina. Adică este exclus complet. Comprende? De aia și din cauze practice (pentru că nu poți vaccina populația unui glob întreg de enșpe mii de ori, tehnic este nefezabil) spun că nu așa trebuie rezolvată problema. Dar se lucrează deja pe acest palier așa că aștept liniștit. Și am grijă de mine ca și până acum. De eroii în halate albe din Satu Mare sunt lămurit. Cu rare excepții.

          • Geo helvetianul

            Am ascultat la noi la emisiune sute de telefoane ale telespectatorilor la specialisti, oamenii spuneau ce probleme serioase de sanatate au, si primeau raspuns care vaccin este mai indicat, in situatia respectiva. Oameni cu probleme deosebite, si cel mai recomandat a fost Pfizer si Moderna. Exceptie temporala de la vaccinare, cine are temperatura, si cine a luat imunosupresoare.

    • Altu Răspunde

      @covid19, frică de ac,poate nu ai luat tu injecții câte am luat eu. Contează ce este în seringă nu acul. Dar dacă Iohannis a zis că nu doare , repeți și tu ca papagalul. Lasă, că în toamnă oricum vine valul 4, și gușterii vor mai repeta vaccinul. Ai jucat vreodată șah? Vacciniștii sunt pionii, băgați la înaintare,restul așteaptă și urmăresc ce se întâmplă. Oare cine sunt proștii?!

      • Camerun Răspunde

        Si de ce vine “valul 4” ? Pt. ca lumea crede ca vaccinul ii va salva si incep sa se scuipe unul pe altu in gura ,ca inainte de covid.
        Fiecare personal trebuie sa se protejeze cat mai bine posibil.

      • Nelu Răspunde

        @Altu, tu esti prost si gandirea ta plina de teorii ale conspiratiei.

      • Gusteru Răspunde

        Ba idiotule, evreii nu si au *utut natia, au avut grija de ei, daca lor le este bun Pfizeru, ce belesti tu ca prostu ca nu ti-e bun???

      • Jupanu Răspunde

        Aș zice ca esti un idiot prost și cu creierul topit dar te aș lauda prea tare! Altule.

      • Sâcă Răspunde

        Proști or mai fi, că doar, na…Da tu ești căzut in cap

  4. ... Răspunde

    @Geo helvetianul. Asta este unul dintre lucruri ce NU se face la noi. Altă treabă e că nu o să-ți descriu ce probleme mai am că și așa unii au orgasm când scriu că am diabet. Da, am. Dar asta nu are nici o relevanță asupra celorlalte lucruri. Poate am dreptate? Pentru că vrând-nevrând mă lovesc periodic de eroii în halate albe și periodic am meciuri cu ei. Aflu mai repede ce și cum cu tratamentele pentru că sunt nevoit să le caut și eu. Alții nu trec pe la medic decât poate pentru o adeverință odată la câțiva ani!
    PS. De boli autoimune așa la modul general ai auzit? Și asta generat acum câțiva ani exact de un vaccin antigripal. Așa că lasă-mă tu cu vaccinarea. Am hârtie de la medicul meu în acest sens. Mă gândesc că după 20 de ani de când mă chinui s-a edificat și el și eu asupra problemei. Unii aici în spatele tastaturii ușor aruncă cu afirmații! Să vă doresc și vouă să fiți cu mine coleg de suferință? Stați liniștit că nu voi face!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.