Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

IMAGINI-DRONĂ. Localitate din județul Satu Mare, sub ape! Peste 100 de persoane, evacuate

O întreagă localitate din județul Satu Mare se află sub ape, este vorba despre localitatea Rătești, unde din cauza ploilor abundente care au avut loc azi noapte, apa depășește 1 metru. Din imaginile surprinse cu drona de către reporterii PortalSM, se poate observa cum a fost inundată toată localitatea. Oamenii au fost evacuați de pompieri cu bărcile.

ISU Satu Mare:

La ora 01:11 – au intervenit 10 subofiteri cu o autospeciala de primă intervenție și comandă, 2 motopompe de capacitate mare și o barcă pneumatică pentru evacuarea apei din mai multe curți inundate.
La ora 01:19- pompierii voluntari au intervenit în localitatea Socond la un pod provizoriu distrus de viitură,
La ora 05:02 -1 ofițer și 5 subofiteri au intervenit cu două autospeciale de primă intervenție și comandă dotate cu o motopompa de capacitate mare, la Hurezu Mare (pompierii au evacuat 3 copii, 4 Adulți, un câine și o pisică) aproximativ 20 de case inundate,
La ora 06:00: se intervine la Ratesti, 2 ofițeri și 16 subofiteri cu doua motopompe remarcabile, o autospeciala de prima intervenție și comanda și un autocamion de intervenție.
Aproximativ 150 de persoane sunt evacuate, în căminul cultural din Rătești. O parte din acestea se relochează la rudele din localitate.

Judeţul Satu Mare este sub COD ROŞU:

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 13.05.2021 ora 08:15 – 13.05.2021 ora 13:00

COD ROŞU

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Maria (afluent al Crasnei), județul Satu Mare.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

 

 

Un comentariu

  1. Radu Răspunde

    Sunt curios cate case au asigurare obligatorie pentru dezastre naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.