Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație noaptea

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend. Este vorba despre renunțarea la masca de protecție în aer liber, cu câteva excepții, și la restricțiile de circulație pe timp de noapte.

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Primul punct din calendarul de relaxare este 15 mai, când se va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice exterioare, cu câteva excepții – zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun.

Tot din acest weekend sunt ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte, a precizat președintele. Nici agenții comerciali nu vor mai avea programul limitat.

„Tot din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori (…) În interior vom avea de asemenea relaxări care încep, majoritatea, din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, capacitatea de servire în restaurante”, a mai spus Iohannis.

Președintele a mai spus că, de la 1 iunie, vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte gradual de la 1 iulie şi 1 august.

„Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi”, a mai spus președintele.

Sursa: Digi24

 

 

14 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Circa 250 de morti intr-un an intreg, pe tot parcursul tarii ! Peste tot, procentul de morti doar din COVID-19, deci fara alte boli grave la activ este de circa 5-6% din totalul mortilor “raportate”, deci INFIM !
    La inceputul excrocheriei a iesit un doctor din Germania si a afirmat ca in urma autopsiilor a constat faptul ca oricum multi ar fi murit (din pacate) in cursul anului atat de suferinzi erau ! Desi OMS a “recomandat” sa nu se efectueze autopsii !
    Propaganda functioneaza ceas, oamenii sunt dezinformati si terorizati !

    • Golf Răspunde

      Escrocheria este mare:

      lockdown-ul ca metodă de evitare a răspândirii pandemiei a fost impus prima dată de către China. La ei a avut succes, dar în restul statelor care-au copiat orbește măsurile luate acolo s-a dovedit un eșec;

      evitarea autopsiilor morților de COVID a fost recomandată de către China pentru a se evita infectarea personalului care efectuează procedura. Singura țară care nu a respectat-o a fost Italia. Culmea, în urma cercetărilor, s-a descoperit că nu avem de-a face cu un virus respirator, urmarea fiind modificarea schemei de tratament;

      schema de tratament recomandată de China și urmată orbește de toată lumea prevedea evitarea antiinflamatoarelor și antibioticelor(în acest ultim punct, vedeți opiniile lui Rafila!). În urma autopsiilor, cercetătorii italieni au ajuns la concluzia că schema de tratament trebuie să fie una care să conțină: anticoagulante, antiinflamatoare și antibiotic!

      vaccinarea în masă a fost sugerată tot de China. Cu toate că sunt producătorii a cel puțin trei vaccinuri, cu toate că au capacitatea de a produce vaccin pentru întreaga planetă, chinezii nu și-au vaccinat decât populația cu grad ridicat de risc din apropierea focarelor.

      • Cetateanul Răspunde

        Si propo de exrocherie . Oamenii infectati cu Sars Cov1 au imunitate celulara si dupa 17 ani ! Deci si campania de “vaccinare” este in facto o exrocherie de proportii !

        • Alina Răspunde

          Da ,au imunitate,mai ales cei morti , cam 4 miliarde de ani.
          Boule.
          Mie mi-a murit cineva drag.

          • Cetateanul

            Regret sincer !
            Nu intelege gresit, dar i-ai oferit D3, C si Zinc ? A folosit zilnic pulsoximetru ?

        • Peter Răspunde

          In Ungaria 800 de copii au ramas orfani de unul sau ambii parinti .Deci nu oameni batrani cu multiple comorbiditati.

          • Cetateanul

            Domnule, au murit de covid sau au ajuns DIN ALTE MOTIVE spital, unde au fost “testati”, dupa care au murit de boala de care sufereau si au fost declarati conform RECOMANDARILOR MORTI DE COVID ?
            Peste tot, circa 5-6% din totalul mortilor raportati de covid sunt oameni sanatosi, restul au boli care pot sa-i ucida la orice ora .
            Dumnevoastra stiti ce inseamna mort de covid ? Un om are merge la spital pentru ca are probleme cu inima, este “testat”, apoi daca moare in 30 de zile se considera mort de covid . Nu vi se pare O EXCROCHERIE ?

      • Alina Răspunde

        Tu asta cu nume de masina esti cel mai mare escroc !

    • gogu the Original Răspunde

      Esti cam pierdut in ceata sau ai fumat etnobotanice cu cifrele astea.
      Nu inteleg la ce vrei sa ajungi cu bagatelizarea asta .

    • Pressa Răspunde

      COVID-19 – tânără de numai 25 de ani, răpusă de infecție; nu avea comorbidități

      https://www.dcnews.ro/covid-19-tanara-de-numai-25-de-ani-rapusa-de-infectie-nu-avea-comorbiditati_767036.html
      Cetatene ,trage apa dupa tine .

      • Cetateanul Răspunde

        Vezi stirile oficiale . Medicii se pare ca au fost corecti si au trecut ceea ce au vazut . 1% din cei raportati conform “recomandarilor” au avut ca si cauza principala a decesului boala COVID-19 . Circa 250 de oameni intr-un an intreg !
        Mortalitatea nu a crescut semnificativ nici la noi si nici in alte tari din Europa .
        Sa treci date false intr-un document medical este o infractiune !

      • Cetateanul Răspunde

        Sa folosim bunul simt . Daca in 2019 au murit circa 700 de oameni zilnic si in acest an mor tot cam asa, se numeste ca avem o pandemie ? A crescut mortalitatea in Romania sau nu ?
        Nu-mi vine sa cred ca existe oameni atat de naivi care sa nu se uite la mortalitate generala !
        Daca mor “de covid” 100 de oameni zilnic, asta inseamna ca circa 800 de romani ar trebui sa moara zilnic, deci mortalitatea sa creasca serios in 2020 fata de 2019 . Ti se pare logic sau nu ?

      • Cetateanul Răspunde

        Boala noua inseamna automat mortalitate in exces . Vezi asta, oamenii mor in fiecare an, indiferent de boala de care cad rapusi . M-am uitat la mai multe tari din Europa, mortalitatea din 2020 se incadreaza in trendul ultimilor ani .
        E trist ca oamenii mor de orice boala, dar nu trebuie sa transformam vietile celor sanatosi intr-un cosmar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.