Ultima actualizare: azi, 16:08

 

Locale

Maraton de vaccinare împotriva COVID-19 pentru copii, de 1 iunie

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că în zilele de 31 mai și 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare pentru copii, titrează Digi24.

În perspectiva autorizării vaccinului produs de compania Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, se lucrează cu ajutorul STS la optimizarea platformei care să permită programarea copiilor prin contul părinților, a spus Gheorghiță.

,,Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai-1 iunie, pentru că este Ziua internațională a copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că persoanele sub 18 ani se vor putea prezenta la vaccinare însoțiți de aparținători.

,,Ne-am dori ca acest maraton să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a mai spus Gheorghiță.

Gheorghiță a mai subliniat că cei sub 18 ani se pot vaccina și până atunci în centrele de vaccinare. “Însă în zilele respective, 31 mai, 1 iunie, vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a adăugat că toate detaliile vor fi prezentate când vor fi definitivate.

Sursa: Digi24

14 comentarii

 1. Golf Răspunde

  Aoleu, brainless people do brainless thinks.

 2. Eu Răspunde

  Tâmpiți…..

 3. Presa Răspunde

  Din cele 434.000 de decese provocate de COVID în Brazilia, 832 au fost înregistrate la copii cu vârsta sub 6 ani, potrivit New York Times care citează datele oficiale publicate de ministerul sănătății din Brazilia.

  Prin comparație, în Statele Unite, care au un număr dublu de cazuri totale de Covid-19, au fost înregistrate aproape 250 de decese în aceeași grupă de vârstă. Medicii consideră că motivul din spatele numărului foarte mare de decese ar putea să fie o tulpină a virusului descoperită pentru prima dată în Brazilia, care este mult mai contagioasă și poate reinfecta persoanele care s-au vindecat deja. Națiunea sud americană este a doua țară cu cele mai multe decese la nivel global.

  • comentator Răspunde

   Eu zic că tu care ai scris asta ești bolnav la cap și mai mult ca sigur nici copii nu ai. Du-te și fă-ți programare urgent până se mai poate salva ceva.

   • presa Răspunde

    Este citat din stire oficiala .Asa ca tu mai informeaza-te .Esti mai prost ca Gica Contra !

    • comentator Răspunde

     Nu am nevoie de selecție de știri oferită gratuit de tine. Cred că pot alege singur ce știre mă interesează. Dar ca să preainți oe larg asemenea știre trebuie să fii cel puțin morbid, patologic vorbind. Ție în schimb ți se pare normal. Deci dacă vreau caut știrea care mă interesează și fii sigur că o și citesc,

     • anticomentator

      Lumea trebuie informata , ca cei ca tine dezinformeaza : crezi ca esti mai tare ca boala , mor doar cei peste 60 de ani neaparat cu comorbiditati , vaccinul nu este bun la nimic ba mai e si daunatoare.

 4. comentator Răspunde

  @Anticomentator. Ești penibil rău. Unde am dezinformat măi retardatule? Am scris că eu nu sunt bolnav psihic să mă bucure moartea copiilor cum ești tu!

  • Golf Răspunde

   Nu ai voie la păreri diferite, ai voie să citești și să gândești conform retoricii oficiale. Te-ai lămurit? Vrei libertăți și drepturi? Ghinion. Libertățile și drepturile tale le încalcă pe ale lor.

   • x-ulescu Răspunde

    drepturile unora ,nu sunt obligatiile mele , de ex. fiecare are dreptul sa aiba o masina mercedes . dar nu e obligatia mea sa o cumpar pentru ei

    • @x-ulescu Răspunde

     Citat de pe timpul nazismului din memoriile unui om de rând “când au fost limitate drepturile evreilor eu nu m-am revoltat pentru că nu sunt evreu. Când au limitat drastic activitățile sindicale iar nu m-a deranjat pentru că nu sunt sindicalist, prefer să stau tăcut și să-mi văd de treaba mea. Când au trecut la eutanasierea bolnavilor cronici m-am și bucurat că eu sunt sănătos. Când a fost limitată drastic exprimarea artistică iar nu m-sa deranjat deloc pentru că nu am timp de așa ceva. Dar când au fost călcate în picioare drepturile mele elementare și am vrut să mă revolt m-am trezit singur împotriva celorlalți”.

 5. Ion Rațiu Răspunde

  „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“
  Citat din campania lui Ion Rațiu din mai 1990.
  Tu dragul meu nici acum nu ai ajuns la nivelul ăsta, adică să accepți că sunt unii mulți-puțini care văd altfel lucrurile. Ești omul de tip nou visat de cineva prin SSMD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.